Een taak bewerken

Business

Soms moet een klein detail van een taak aangepast worden - of dat nu een nieuwe deadline is of een nieuwe prioriteit. Ga als volgt te werk om de titel, datum, project, prioriteit en meer van een taak te bewerken.

Klik op een taaknaam en om het overzicht te openen waarin je de taak kunt bewerken, je kunt hier:

• De taaknaam bewerken door in het tekstvak van de taaknaam te typen.
    • De taak inplannen (of herplannen) door op het inplannen vakje aan de rechterkant te klikken.
    • (In gedeelde projecten) De taak toewijzen aan iemand in een gedeeld project door op het persoon-icoon aan de rechterkant van de taak te klikken.
    • De taak naar een ander project verplaatsen door rechts onder de taak op het project-icoon te klikken.
    • Een label toewijzen door rechts onder de taak op het label-icoon te klikken.
    • Een  herinnering toevoegen door rechts onder de taak op het klok-icoon te klikken.
    • De prioriteit instellen door rechts onder de taak op het vlag-icoon te klikken.
    • De taak naar een sub-taak of hoofdtaak omzetten door te klikken op het drie stippen-icoon rechtsonder de taak en selecteer een van de opties in het drop-down menu.

Klik op de taaknaam met de rechtermuisknop, selecteer Bewerken en je zult het Taak Bewerken overzicht te zien krijgen. Hier kun je:

• De taaknaam bewerken door in het tekstvak van de taaknaam te typen.
      • De taak inplannen  (of herplannen) doe je door op het inplannen vakje aan de rechterkant te klikken.
      • Verplaats de taak naar een ander project door op het project-icoon rechts onderin van de taak te klikken.
      • (In gedeelde projecten) Wijs de taak toe aan iemand in een gedeeld project door op het persoon-icoon rechts onder van de taak te klikken.
      • Voeg een label toe door op het label-icoon rechts onder van de taak te klikken.
      • Stel een herinnering in door op het klok-icoon rechts onder van de taak te klikken.
      • Stel de prioriteit in door op het vlag-icoon rechts onder van de taak te klikken.
      1. Tik op een taak om deze te selecteren.
      2. In het menu dat onderin aan je scherm verschijnt, tik op het potlood-icoon.
      3. Je ziet nu de overzicht waarin je de taak kunt bewerken, je kunt hier:
        • De taaknaam bewerken door in het tekstvak van de taaknaam te typen.
        • De taak verplaatsen naar een  project door rechts onder de taak op Project te tikken en het nieuwe project te selecteren.
        • (Optioneel) De taak aan iemand toewijzen in een gedeeld project door op Toewijzen aan te tikken en vervolgens de persoon aan wie je de taak wilt toewijzen te selecteren.
        • De taak inplannen (of herplannen) door op  Deadline  te tikken en hier een nieuwe datum te selecteren.
        • De prioriteit instellen door op Prioriteit te tikken en de prioriteit te selecteren.
        • Een label toewijzen door op Labels te tikken en een label te selecteren.
        • De taak in een subtaak te veranderen door opHoofd te tikken en een hoofdtaak te selecteren.
        • Een  herinnering toevoegen door op Herinneringen te tikken.
      1. Tik op een taak om deze te selecteren.
      2. In het menu dat onder de taak verschijnt, tik op het potlood-icoon.
      3. Je ziet nu de overzicht waarin je de taak kunt bewerken, je kunt hier:
        • De taaknaam bewerken door in het tekstvak van de taaknaam te typen.
        • De taak verplaatsen naar een  project door rechts onder de taak op Project te tikken en het nieuwe project te selecteren.
        • De taak inplannen (of herplannen) doe je door op  Deadline  te tikken en hier een nieuwe datum te selecteren.
        • Een  herinnering toevoegen door op Herinneringen te tikken.
        • (Optioneel) De taak aan iemand toewijzen door op Toewijzen aan te tikken en vervolgens de persoon aan wie je de taak wilt toewijzen te selecteren.
        • De prioriteit instellen door op één van de vier vlaggen te tikken naast Prioriteit.
        • Een label toewijzen door op Labels te tikken en een label te selecteren.
        • Verander deze taak naar een sub-taak door op de hoofd-taak te tikken en een hoofd-taak te selecteren.
      Je kunt snel een taak wijzigen door Snel Toevoegen shortcuts achter de taaknaam in te typen. Verplaats je taak bijvoorbeeld naar het #Werk-project en zet de deadline op vandaag door "#Werk vandaag" aan het einde van de je taaknaam te typen.