Een taak voltooien of terug op onvoltooid zetten

Business

Een taak voltooien is zonder twijfel de meest bevredigende actie in Todoist. Uiteraard kan je een taak die te vroeg of per ongeluk is voltooid ook weer onvoltooien.

Een taak voltooien

Je kan een taak van je to-do lijst in Todoist in één eenvoudige stap voltooien:

Klik op de cirkel links van de taak die je wilt voltooien.
Klik op de cirkel links van de taak die je wilt voltooien.
Tik op de cirkel links van de taak die je wilt voltooien.
Tik op de cirkel links van de taak die je wilt voltooien.

Een taak terug op onvoltooid zetten

Soms voltooi je per ongeluk een taak of voltooi je een taak en realiseer je je dat de taak toch nog niet helemaal af is. In deze gevallen kan je de taak terug op onvoltooid zetten:

1. Tijdens het bekijken van je project, klik je op het drie stippen icoon rechts bovenin in je takenlijst en selecteer je Voltooide taken weergeven in het menu.
  2. Zoek de taak die je terug op onvoltooid wilt zetten en klik op de cirkel met het vinkje links van de taak.
  1. Tijdens het bekijken van je project, klik je op het drie stippen-icoon rechts bovenin je takenlijst en selecteer je Voltooide taken weergeven.
  2. Zoek de taak die je terug op onvoltooid wilt zetten en klik op de cirkel met het vinkje links van de taak.
  1. Tijdens het bekijken van je project, tik je op het drie stippen-icoon in de rechterbovenhoek en selecteer je Voltooide taken weergeven.
  2. Zoek de taak die je terug wilt zetten op onvoltooid en tik op de cirkel met het vinkje links van de taak.
  1. Tijdens het bekijken van je project, tik je op het drie stippen-icoon in de rechterbovenhoek en selecteer je Voltooide taken weergeven.
  2. Zoek de taak die je terug wilt zetten op onvoltooid en tik op de cirkel met het vinkje links van de taak.
Nadat subtaken zijn voltooid zullen ze uit het overzicht verdwijnen. Wanneer je deze taken terug op onvoltooid wil zetten, klik/tik je op de optie "Voltooide taken weergeven" in het menu rechts bovenin. Hier zal je de voltooide taken vinden onder de plek waarop ze werden voltooid en kun je ze terug op onvoltooid zetten.

Veelgestelde vragen

Kan er een geluid worden afgespeeld bij het voltooien van een taak?

Ja, dat kan! Je kan dit inschakelen in je account-instellingen:
  1. Tik op het tandwiel-icoon in de rechterbovenhoek van Todoist.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Scroll naar beneden naar Geluid en tik op Taak voltooid-toon.
  4. Schakel de functie in door op de schakelaar naast Mobiel en/of Desktop en Web te tikken.
  1. Swipe de onderbalk van de app naar boven om het menu te openen.
  2. Tik op het tandwiel-icoon in de rechterbovenhoek om Instellingen te openen.
  3. Tik op Algemeen.
  4. Scroll naar beneden naar Geluid en tik op Taak voltooid-toon.
  5. Maak gebruik van de schakelaar om de functie in te schakelen voor Mobiel en/of Desktop en Web.
Deze functie is helaas niet beschikbaar op onze Windows-apps. Echter is het wel mogelijk om deze functie te gebruiken in je browser.
  1. Klik op je avatar in de rechterbovenhoek in Todoist.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Algemeen.
  4. Scroll naar beneden naar Geluid en gebruik de schakelaar om de functie in te schakelen voor Desktop en/of Mobiel.

Kan ik een terugkerende taak weer terug op onvoltooid zetten?

Het voltooien van terugkerende taken kan alleen direct nadat deze is voltooid ongedaan gemaakt worden, door in de pop-up die onderaan je scherm verschijnt op "ongedaan maken" te klikken (web, Windows, macOS) of op de pop-up te tikken (iOS, Android).

Het is niet mogelijk om eerdere gebeurtenissen van de taak ongedaan te maken. Als je bijvoorbeeld een taak hebt die voor elke dag is ingepland en deze vandaag voltooit, kan je alleen de taak van vandaag ongedaan maken, dit is niet mogelijk voor gebeurtenissen die van daarvoor dateren.

Let op dat het voltooien van terugkerende taken niet ongedaan kan worden gemaakt zodra de pop-up weg is. In plaats daarvan kan je een nieuwe taak maken of gewoon je bestaande taak opnieuw plannen door een nieuwe terugkerende deadline toe te voegen met de datum van de laatste gebeurtenis als startdatum.

Hoe kan ik een terugkerende taak permanent voltooien?

Als je klaar bent met de terugkerende taak, kun je deze eenvoudig permanent voltooien:

Klik op de taak met de rechtermuisknop en selecteer Permanent voltooien.
  1. Tik op een taak om het taakoverzicht te openen.
  2. Tik op het android_three-dots-icon.svgdrie stippen-icoon.
  3. Selecteer Permanent voltooien.
  1. Tik op een taak om het taakoverzicht te openen.
  2. Tik op het ios_three-dots.svgdrie stippen-icoon.
  3. Selecteer Permanent voltooien.

Kan ik over mijn taken swipen om ze te voltooien in Todoist voor iOS en Android?

Absoluut! Hoewel rechts swipen nu standaard ingesteld staat om taken te selecteren, kan je dit aanpassen. Als je wilt wijzigen wat er gebeurt wanneer je over een taak swipet, ga dan naar Instellingen → Algemeen → Swipe acties en kies de gewenste actie.

Wanneer ik een subtaak terug op onvoltooid zet, zal dit ook de sectie of hoofdtaak waartoe deze behoorde terug op onvoltooid zetten?

Ja, zodra een taak terug op onvoltooid wordt gezet, zal de hoofdtaak ook terug op onvoltooid worden gezet.