Een taak voltooien of terug zetten op onvoltooid

Beschikbaar voor:
Gratis
Premium
Business

Een taak voltooien is zonder twijfel de meest bevredigende actie in Todoist. Uiteraard kun je een taak welke te vroeg of onterecht voltooid is ook weer onvoltooien.

Een taak voltooien

Je kunt een taak van je to-do lijst in Todoist kan in één eenvoudige stap voltooien:

Klik op de cirkel links van de taak die je wilt voltooien.Web_Complete.gif
Klik op de cirkel links van de taak die je wilt voltooien.Win10_Complete.gif
Swipe van links naar rechts over de taak die je wilt voltooien.Android_Complete.gif
Swipe van links naar rechts over de taak die je wilt voltooien.iOS_Complete.gif

Een taak terugzetten op onvoltooid

Soms voltooi je per ongeluk een taak of voltooi je een taak en realiseer je je dat de taak toch nog niet helemaal af is. In deze gevallen kun je de taak terugzetten op onvoltooid:

  1. Klik, terwijl je je project bekijkt, op het klok-icoon rechtsonder in je takenlijst.
  2. Zoek de taak die je wilt onvoltooien en klik op de cirkel met het vinkje links van de taak.Web_Uncomplete.gif
  1. Klik, terwijl je je project bekijkt, op het drie stippen-icoon rechtboven in je takenlijst en selecteer Voltooide taken.
  2. Zoek de taak die je wilt onvoltooien en klik op de cirkel met het vinkje links van de taak.Win10_Uncomplete.gif
  1. Tik, terwijl je je project bekijkt, op het drie stippen-icoon rechtboven in je takenlijst en selecteer Voltooide taken.
  2. Zoek de taak die je wilt onvoltooien en swipe van links naar rechts over de taak.Android_Uncomplete.gif
  1. Tik, terwijl je je project bekijkt, op het drie stippen-icoon rechtboven in je takenlijst en selecteer Voltooide taken.
  2. Zoek de taak die je wilt onvoltooien en swipe van links naar rechts over de taak.iOS_Uncomplete.gif
Nadat onderliggende taken zijn voltooid blijven ze op de lijst staan in doorgestreepte tekst totdat de bovenliggende taak is voltooid. Wanneer de bovenliggende taak nog niet is voltooid, dan kun je de onderliggende taken terugzetten op onvoltooid zal hierboven beschreven zonder dat je hiervoor naar je voltooide taken hoeft te gaan.

Veelgestelde vragen

V: Kan ik een terugkerende taak onvoltooien?

A: De voltooiing van terugkerende taken kan alleen ongedaan worden direct nadat deze is voltooid, door de op de "ongedaan maken" pop-up te klikken (web, Windows, MacOS) of tikken (iOS, Android) die onderaan je scherm verschijnt.

Het is niet mogelijk om een eerdere voorvallen van de taak ongedaan te maken. Als je bijvoorbeeld een herhalende taak voor elke dag hebt en deze vandaag voltooit, kun je alleen de taak van vandaag alleen ongedaan maken, niet die van gisteren of ouder.

Let op dat je de voltooiing van terugkerende taken niet ongedaan kunt maken zodra de pop-up weg is. In plaats daarvan kun je een nieuwe taak maken of gewoon je bestaande taak opnieuw plannen door een nieuwe herhalende deadline toe te voegen.

V: Waarom verdwijnen sommige taken en blijven anderen op hun plaats als ik ze voltooi?

A: Wanneer je een hoofdtaak voltooit met subtaken, worden deze standaard verplaatst naar je voltooide taken. Dit is om je takenlijsten overzichtelijk te houden.

Subtaken blijven op hun plaats wanneer ze zijn voltooid. Dit helpt om te zien welke stappen zijn voltooid om je doel, de hoofdtaak, te bereiken.

V: Hoe kan mijn subtaken direct verbergen wanneer ik ze voltooi?

A: Als je niet wilt dat je subtaken zichtbaar zijn nadat je ze hebt voltooid, kun je ze direct archiveren:

Houd de Shift-toets ingedrukt tijdens het afvinken van je subtaak.
Je kunt ook de muisaanwijzer over subtaak bewegen, klik vervolgens op het drie stippen-icoon en selecteer Taak archiveren van het drop-down menu.

Beweeg de muisaanwijzer over de subtaak, klik vervolgens op het drie stippen-icoon klikken en selecteer Archiveren van het drop-down menu.

Voltooi de taak eerst door van links naar rechts te swipen en swipe vervolgens van rechts naar links.

V: Kan ik een subtaak terugzetten naar de originele hiërarchische positie?

A: Omdat de taakstructuur momenteel niet wordt opgeslagen wanneer een taak is voltooid, is het niet mogelijk voor taken terug te zetten met de originele hiërarchische positie. We hopen dit in de toekomst wel mogelijk te maken.