Een taak voltooien of terug zetten op onvoltooid

Business

Een taak voltooien is zonder twijfel de meest bevredigende actie in Todoist. Uiteraard kun je een taak welke te vroeg of onterecht voltooid is ook weer onvoltooien.

Een taak voltooien

Je kunt een taak van je to-do lijst in Todoist kan in één eenvoudige stap voltooien:

Klik op de cirkel links van de taak die je wilt voltooien.Web_Complete.gif
Klik op de cirkel links van de taak die je wilt voltooien.Win10_Complete.gif
Tik op de cirkel aan de linkerkant van de taak die je wilt voltooien. Android_complete.JPG
Tik op de cirkel aan de linkerkant van de taak die je wilt voltooien. ios_complete.JPG

Een taak terugzetten op onvoltooid

Soms voltooi je per ongeluk een taak of voltooi je een taak en realiseer je je dat de taak toch nog niet helemaal af is. In deze gevallen kun je de taak terugzetten op onvoltooid:

1. In het project overzicht, klik je op het drie stippen-icoon rechts bovenin je takenlijst en selecteer je Voltooide taken in het menu.
  2. Zoek de taak die je wilt onvoltooien en klik op de cirkel met het vinkje links van de taak.web-uncomplete.gif
  1. Klik, terwijl je je project bekijkt, op het drie stippen-icoon rechtboven in je takenlijst en selecteer Voltooide taken.
  2. Zoek de taak die je wilt onvoltooien en klik op de cirkel met het vinkje links van de taak.Win10_Uncomplete.gif
  1. Tik, terwijl je je project bekijkt, op het drie stippen-icoon rechtboven in je takenlijst en selecteer Voltooide taken.
  2. Zoek de taak die je terug wilt zetten op onvoltooid en klik op de cirkel met het vinkje links van de taak.
  1. Tik, terwijl je je project bekijkt, op het drie stippen-icoon rechtboven in je takenlijst en selecteer Voltooide taken.
  2. Zoek de taak die je terug wilt zetten op onvoltooid en klik op de cirkel met het vinkje links van de taak.
Nadat onderliggende taken zijn voltooid blijven ze op de lijst staan in doorgestreepte tekst totdat de bovenliggende taak is voltooid. Wanneer de bovenliggende taak nog niet is voltooid, dan kun je de onderliggende taken terugzetten op onvoltooid zal hierboven beschreven zonder dat je hiervoor naar je voltooide taken hoeft te gaan.

FAQ

V: Kan ik een terugkerende taak onvoltooien?

A: Het voltooien van terugkerende taken kan alleen ongedaan worden direct nadat deze is voltooid, door de op de "ongedaan maken" pop-up te klikken (web, Windows, macOS) of tikken (iOS, Android) die onderaan je scherm verschijnt.

Het is niet mogelijk om een eerdere gebeurtenissen van de taak ongedaan te maken. Als je bijvoorbeeld een taak hebt die voor elke dag is ingepland en deze vandaag voltooit, kun je alleen de taak van vandaag alleen ongedaan maken, dit is niet mogelijk voor gebeurtenissen die dateren van gisteren of daarvoor.

Let op dat je het voltooien van terugkerende taken niet ongedaan kan worden gemaakt zodra de pop-up weg is. In plaats daarvan kun je een nieuwe taak maken of gewoon je bestaande taak opnieuw plannen door een nieuwe herhalende deadline toe te voegen met de datum van de laatste gebeurtenis als startdatum.

V: Hoe kan ik een terugkerende taak permanent voltooien?

A: Als je klaar bent met de terugkerende taak, kun je deze eenvoudig verplaatsen naar je voltooide takenlijst:

Houd de Shift-toets ingedrukt terwijl je de taak afvinkt.
Je kunt tevens met de cursor over de taak bewegen, klik vervolgens op het drie stippen-icoon en selecteer Taak archiveren in het drop-down menu.
Houd de Shift-toets ingedrukt terwijl je de taak afvinkt.
Je kunt tevens met de cursor over de taak bewegen, klik vervolgens op het drie stippen-icoon en selecteer Taak archiveren van het drop-down menu.
  1. Swipe van rechts naar links over de taak om de planner te openen.
  2. Selecteer Geen datum.
  3. Tik op de cirkel links van de taak die je wilt voltooien.

V: Waarom verdwijnen sommige taken en blijven anderen op hun plaats als ik ze voltooi?

A: Wanneer je een hoofdtaak voltooit met subtaken, worden deze standaard verplaatst naar je voltooide taken. Dit is om je takenlijsten overzichtelijk te houden.

Subtaken blijven op hun plaats wanneer ze zijn voltooid. Dit helpt om te zien welke stappen zijn voltooid om je doel, de hoofdtaak, te bereiken.

V: Hoe kan mijn subtaken direct verbergen wanneer ik ze voltooi?

A: Als je niet wilt dat je subtaken zichtbaar zijn nadat je ze hebt voltooid, kun je ze direct archiveren:

Houd de Shift-toets ingedrukt terwijl je de subtaak afvinkt.
Je kunt ook de muisaanwijzer over de subtaak bewegen, klik vervolgens op het drie stippen-icoon en selecteer Taak archiveren van het drop-down menu.
Houd de Shift-toets ingedrukt terwijl je de subtaak afvinkt.
Je kunt de cursor ook over de subtaak bewegen, klik vervolgens op het drie stippen-icoon en selecteer Taak archiveren van het drop-down menu.

Voltooi de taak eerst door aan de linkerkant op de cirkel te tikken en swipe vervolgens van rechts naar links.

V: Kan ik een subtaak terugzetten naar de originele hiërarchische positie?

A: Omdat de taakstructuur momenteel niet wordt opgeslagen wanneer een taak is voltooid, is het niet mogelijk voor taken terug te zetten met de originele hiërarchische positie. We hopen dit in de toekomst wel mogelijk te maken.

V: Kan ik nog steeds swipen om mijn taken te voltooien in Todoist voor iOS en Android?

A: Absoluut! Hoewel rechts swipen nu standaard ingesteld staat om taken te selecteren, kun je dit aanpassen. Als je wilt wijzigen wat er gebeurt wanneer over een taak swiped, ga dan naar Instellingen → Algemeen en kies de gewenste actie.