Een taak voltooien of terug zetten op onvoltooid

Business

Een taak voltooien is zonder twijfel de meest bevredigende actie in Todoist. Uiteraard kun je een taak welke te vroeg of onterecht voltooid is ook weer onvoltooien.

Een taak voltooien

Je kunt een taak van je to-do lijst in Todoist kan in één eenvoudige stap voltooien:

Klik op de cirkel links van de taak die je wilt voltooien.
Klik op de cirkel links van de taak die je wilt voltooien.
Tik op de cirkel aan de linkerkant van de taak die je wilt voltooien.
Tik op de cirkel aan de linkerkant van de taak die je wilt voltooien.

Een taak terugzetten op onvoltooid

Soms voltooi je per ongeluk een taak of voltooi je een taak en realiseer je je dat de taak toch nog niet helemaal af is. In deze gevallen kun je de taak terugzetten op onvoltooid:

1. In het project overzicht, klik je op het drie stippen-icoon rechts bovenin je takenlijst en selecteer je Voltooide taken in het menu.
  2. Zoek de taak die je terug wilt zetten op onvoltooid en klik op de cirkel met checkmark links van de taak.
  1. Klik, terwijl je je project bekijkt, op het drie stippen-icoon rechtboven in je takenlijst en selecteer Voltooide taken.
  2. Zoek de taak die je terug wilt zetten op onvoltooid en klik op de cirkel met checkmark links van de taak.
  1. Tik, terwijl je je project bekijkt, op het drie stippen-icoon rechtboven in je takenlijst en selecteer Voltooide taken.
  2. Zoek de taak die je terug wilt zetten op onvoltooid en klik op de cirkel met het vinkje links van de taak.
  1. Tik, terwijl je je project bekijkt, op het drie stippen-icoon rechtboven in je takenlijst en selecteer Voltooide taken.
  2. Zoek de taak die je terug wilt zetten op onvoltooid en klik op de cirkel met het vinkje links van de taak.
Nadat subtaken zijn voltooid zullen ze van het overzicht verdwijnen. Wanneer je deze taken wilt terugzetten op onvoltooid, klik/druk je op de "Toon voltooide taken" optie in het menu rechts bovenin. Hier zul je de voltooide taken vinden onder de plek waarop ze werden voltooid en kun je ze terugzetten op onvoltooid.

FAQ

V: Kan ik een terugkerende taak onvoltooien?

A: Het voltooien van terugkerende taken kan alleen ongedaan worden direct nadat deze is voltooid, door de op de "ongedaan maken" pop-up te klikken (web, Windows, macOS) of tikken (iOS, Android) die onderaan je scherm verschijnt.

Het is niet mogelijk om een eerdere gebeurtenissen van de taak ongedaan te maken. Als je bijvoorbeeld een taak hebt die voor elke dag is ingepland en deze vandaag voltooit, kun je alleen de taak van vandaag alleen ongedaan maken, dit is niet mogelijk voor gebeurtenissen die dateren van gisteren of daarvoor.

Let op dat je het voltooien van terugkerende taken niet ongedaan kan worden gemaakt zodra de pop-up weg is. In plaats daarvan kun je een nieuwe taak maken of gewoon je bestaande taak opnieuw plannen door een nieuwe herhalende deadline toe te voegen met de datum van de laatste gebeurtenis als startdatum.

V: Hoe kan ik een terugkerende taak permanent voltooien?

A: Als je klaar bent met de terugkerende taak, kun je deze eenvoudig permanent voltooien:

Klik op de taak met de rechtermuisknop en selecteer Permanent voltooien.
  1. Tik op een taak op het taakoverzicht te openen.
  2. Tik op het android_three-dots-icon.svgdrie stippen-icoon.
  3. Selecteer Permanent voltooien.
  1. Tik op een taak op het taakoverzicht te openen.
  2. Tik op het ios_three-dots.svgdrie stippen-icoon.
  3. Selecteer Permanent voltooien.

V: Kan ik swipen om mijn taken te voltooien in Todoist voor iOS en Android?

A: Absoluut! Hoewel rechts swipen nu standaard ingesteld staat om taken te selecteren, kun je dit aanpassen. Als je wilt wijzigen wat er gebeurt wanneer over een taak swiped, ga dan naar Instellingen → Algemeen en kies de gewenste actie.

Q: Wanneer ik een subtaak terug zet op onvoltooid, zal dit ook de sectie of hoofdtaak waartoe deze behoorde terug zetten op onvoltooid?

A: Ja, zodra een taak wordt terug gezet op onvoltooid, zal de hoofd-taak ook op onvoltooid worden teruggezet.