Een CSV-bestand opmaken om deze in Todoist te kunnen importeren

Beschikbaar voor:
Gratis
Premium
Business

Soms volg je taken in een ander programma of een andere spreadsheet op, maar wil je deze in Todoist importeren. Geen probleem! Exporteer eenvoudig je taken vanuit het andere programma of spreadsheet naar een CSV-bestand en importeer deze vervolgens in Todoist.

Bij het importeren van taken met een CSV-bestand moet je je houden aan een specifiek format dat Todoist kan herkennen. Download dit sjabloon en pas deze aan om te voorkomen dat je tegen problemen aanloopt bij het importeren van je taken.

Zorg ervoor dat de data in je CSV-bestand zich houdt aan de onderstaande criteria:

Kolom Inhoud Omschrijving
TYPE task, section, of note (deze zijn hoofdletter-gevoelig en moeten in kleine letters worden geschreven) Gebruik taak om een taak toe te voegen. Gebruik section om een sectie toe te voegen. Gebruik note als je een opmerking aan een taak in de rij erboven toe wil voegen.
CONTENT

naam van de taak, naam van de sectie, of inhoud van de opmerking

Typ de naam van je taak wanneer je een taak toevoegt.

(Wanneer je een taak aanmaakt, kan je labels toevoegen door de @labelnaam toe te voegen aan de naam van je taak.)

Typ de naam van de sectie wanneer je een sectie toevoegt.

Typ de inhoud van de opmerking wanneer je een opmerking toevoegt.

DESCRIPTION

inhoud van de taakomschrijving

Typ de inhoud van de taakomschrijving wanneer je een omschrijving wil toevoegen.

PRIORITY

1, 2, 3, of 4

Typ 1 om p1 aan de taak toe te voegen (hoogste prioriteit).

Typ 2 om p2 aan de taak toe te voegen.

Typ 3 om p3 aan de taak toe te voegen.

Typ 4 om p4 aan de taak toe te voegen (laagste prioriteit).

Als je deze cel leeg laat zal er automatisch p1 aan je taak toegevoegd worden.

INDENT

1, 2, 3 of 4

Gebruik 1 om geen inspringing toe te voegen (de taak is een hoofdtaak).

Gebruik 2 om in te springen om zo van de taak eensubtaak te maken.

Gebruik 3 om er een onderliggende taak met twee inspringingen van te maken.

Enzovoorts.

Als je deze cel leeg laat wordt er automatisch geen inspringing toegevoegd aan de taak.

AUTHOR gebruikersnaam (ID)

Voeg de gebruikersnaam + het gebruikers-ID tussen haakjes toe, van de persoon die de taak heeft aangemaakt.

Bijvoorbeeld Evert (14781400).

Als je deze cel leeg laat wordt automatisch jouw gebruikersnaam en ID toegevoegd.

RESPONSIBLE gebruikersnaam (ID)

Voeg de gebruikersnaam + het gebruikers-ID tussen haakjes toe, van de persoon aan wie je de taak wil toewijzen.

Bijvoorbeeld Evert (14781400).

Als je deze cel leeg laat zal de taak niet toegewezen worden.

DATE

deadline en tijd of terugkerende deadline en tijd

Voeg een deadline en tijd toe als je de taak in wil plannen. Je kan ook een terugkerende deadline toevoegen.

Als je deze cel leeg laat zal er geen deadline aan de taak toegevoegd worden.

DATE_LANG Taalcode

Voeg de taalcode toe om de deadline in te stellen (indien van toepassing). Dit zijn de officiële Todoist taalcodes:

da voor Deens.

de voor Duits.

en voor Engels.

es voor Spaans.

fi voor Fins.

fr voor Frans.

it voor Italiaans.

ja voor Japans.

ko voor Koreaans.

nb voor Noors.

nl voor Nederlands.

pl voor Pools.

pt_BR voor Braziliaans Portugees.

ru voor Russisch.

sv voor Zweeds.

zh_CN voor Vereenvoudigd Chinees.

TIMEZONE Tijdzone

Voeg de tijdzone toe die in jouw Todoist-account staat ingesteld. (Je kan deze terugvinden onder Instellingen > Algemeen.)

Bijvoorbeeld, US/Eastern.

Als je deze cel leeg laat zal Todoist automatisch de juiste tijdzone toepassen.

meta view_style=board

Importeer het sjabloon in board-overzicht.

Veelgestelde vragen

Als ik taken in mijn CSV-bestand aan iemand wil toewijzen, hoe kan ik dan hun gebruikersnaam en gebruikers-ID terugvinden?

Je kan deze informatie ophalen door een gedeelde Todoist-project, waar de gebruiker momenteel deel van uitmaakt, te exporteren:

1. Zoek het gedeelde Todoist-project waaraan de gebruiker is toegevoegd.
  2. Rechts bovenin, klik op het web_three-dots.svgdrie stippen-icoon.
  3. Selecteer Exporteren als sjabloon.
  4. Selecteer Exporteren als bestand.
  5. Open het CSV-bestand en zoek de gebruikersnaam en gebruikers-ID op in de cel RESPONSIBLE, in de rij van de toegewezen taak.

Waarom ontbreken sommige taken bij het importeren?

Controleer of elke cel de juiste inhoud heeft. Als er in een cel een fout is gemaakt, negeert Todoist de rij en zal het naar de volgende rij doorgaan.

Let erop dat de inhoud (zoals task, section en note) in de kolom TYPE hoofdletter-gevoelig zijn en in kleine letters moeten worden geschreven)

Kan ik een import ongedaan maken?

Het is niet mogelijk om een import ongedaan te maken, maar wanneer taken per ongeluk geïmporteerd zijn kan je meerdere taken selecteren en verwijderen.

Wanneer ik het sjabloon open in Excel lijkt alle tekst in kolom A samengevoegd te zijn. Hoe los ik dit op?

Je kan dit probleem verhelpen met de volgende instructies:

1. Bovenin in Excel, klik op de tab Gegevens.
  2. Klik op Tekst naar kolommen.
  3. Selecteer Gescheiden en klik op Volgende.
  4. Vink de box Komma aan en verwijder de vinkjes in alle andere boxes.
  5. Klik op Voltooien.

Mijn project staat ingesteld in het board-overzicht en ik wil het als een CSV-bestand exporteren. Wanneer ik het bestand later opnieuw importeer, behoudt het dan het board-overzicht?

Ja! Of je een project nu in het lijstoverzicht of in het board-overzicht naar een CSV-bestand exporteert, het zal in dit overzicht blijven staan wanneer je het weer importeert.