Probleemopsporing bij de Todoist voor Outlook legacy-extensie

Beschikbaar voor:
Gratis
Premium
Business
De Outlook extensie werkt alleen op Windows. Excuses voor het ongemak!

Als je problemen ondervindt met de Outlook legacy-invoegtoepassing kan je enkele van de onderstaande oplossingen toepassen.

Wat zijn de vereisten voor het gebruiken van de invoegtoepassing?

De Outlook legacy-invoegtoepassing werkt alleen in Outlook 2007 of hoger en ondersteunt alleen 32-bits Outlook.

De invoegtoepassing wordt buiten of aan de verkeerde kant van Outlook weergegeven. Hoe kan ik dit oplossen?

Om er zeker van te zijn dat de invoegtoepassing aan de juiste kant van Outlook wordt weergegeven, dien je mogelijk de instelling Optimaliseren voor compatibiliteit aan te zetten.

In Outlook, ga naar BestandOptiesAlgemeenGebruikersinterface opties → selecteer Optimaliseren voor compatibiliteit → klik OK → start Outlook opnieuw op.

Ik heb de invoegtoepassing geïnstalleerd, maar deze verschijnt niet in Outlook. Wat kan ik doen?

Hier zijn een aantal tips die wellicht kunnen helpen om Todoist voor Outlook te laten werken:

• Probeer de add-in te verwijderen en opnieuw toe te voegen:

1. Ga naar Outlook's OptiesAdd-ins → naast "COM Add-ins", klik op Ga.
    2. Selecteer OutlookTodoistADX en klik op de Verwijderen knop.
    3. Klik vervolgens op de Toevoegen knop.
    4. Plak deze locatie in de adresbalk: C:\Users\%userprofile%\AppData\Local\OutlookTodoistADX\

5. Selecteer de adxloader.dll file en klik op OK.
  • Leeg je cache in C:\Gebruikers\%userprofile%\AppData\Local\Todoist\Outlook\ (standaard folder). Je kunt alle content in deze map verwijderen, sinds deze opnieuw aangemaakt wordt wanneer je opnieuw inlogt.
  • Verwijder de Todoist voor Outlook legacy-invoegtoepassing en installeer deze opnieuw.
  • Wanneer de invoegtoepassing ervoor zorgt dat Outlook crasht, schakel eventuele andere invoegtoepassing uit om vast te stellen of er mogelijk sprake is van een conflict dat het probleem veroorzaakt.

Ik krijg een leeg wit venster op de plek van de invoegtoepassing. Wat kan ik doen om dit op te lossen?

Hier zijn een aantal dingen die je kan proberen:

• Probeer je proxy-instellingen te wijzigen als de standaard Windows proxy-instellingen niet van toepassing zijn - onjuiste proxy-instellingen voorkomen dat de invoegtoepassing geladen kan worden.
  • Neem contact op met IT om te kijken of firewall- of VPN-beperkingen todoist.* of cloudfront.* blokkeren - als Todoist echter op het web werkt, zou dit niet het geval moeten zijn.
  • Indien je in een Active Directory-omgeving werkt waar Groepsbeleid van toepassing is, zorg er dan voor dat de volgende bestanden ingesteld staan op Onbeperkt: adxregistrator.exe en Todoist.Helper.exe.
  • Schakel als test alle anti-malwaresoftware uit en controleer of de invoegtoepassing dan wel kan worden geladen.
  • Schakel alle andere invoegtoepassingen uit om te bepalen of dit probleem wordt veroorzaakt door een conflict met andere invoegtoepassingen.
  • Installeer een oudere versie van de invoegtoepassing.

Wanneer ik in Todoist voor web of mobiel klik op een taak die aangemaakt is via Outlook, gebeurt er niets. Hoe komt dit?

Deze taken kunnen alleen geopend worden in de invoegtoepassing in Outlook legacy.

Als je op alle platforms de inhoud van je e-mails wilt lezen raden wij aan om e-mails door te sturen.

Soms klik ik op op een e-mailkoppeling, maar er gebeurt niets, of de invoegtoepassing blijft zoeken zonder resultaat.

Als je de gekoppelde e-mail hebt verplaatst uit de map waarin deze zich bevond toen je de taak aanmaakte, is de link ongeldig geworden en kan je deze niet meer gebruiken. Als dit het geval is, maak dan een nieuwe taak aan vanaf de nieuwe locatie van de e-mail (en misschien wil je de oude taak met de verbroken koppeling ook meteen verwijderen).

Waarom kan ik de Outlook legacy-invoegtoepassing niet verwijderen?

Dit kan veroorzaakt worden door programma's die op de achtergrond draaien. Hier zijn een aantal manieren om dit op te lossen:

• Sluit Outlook en zorg er via Taakbeheer voor dat alle Todoist-processen beëindigd zijn. Probeer vervolgens de invoegtoepassing te verwijderen.
  • Start je computer opnieuw op in de veilige modus en verwijder vervolgens de invoegtoepassing via het Windows configuratiescherm → Programma's → Programma's en onderdelen.
  • Probeer de invoegtoepassing opnieuw te installeren en verwijder deze vervolgens via het Windows configuratiescherm → Programma's → Programma's en onderdelen.

Gerelateerde zoektermen: Outlook probleem; Problemen met Outlook; AdxTaskPane; Outlook paneel; Outlook versie 1808; 1808