Todoist met Wear OS gebruiken

Business

Wat is Todoist voor Wear OS?

Todoist for Wear OS geeft je de volledige controle over Todoist vanuit je watch toestel. Je kunt nieuwe taken toevoegen, bekijken, en voltooien, aangepaste complicaties instellen en meer.

Start

Om te beginnen, installeer Todoist op je horloge:

1. Open de Google Play Store op je horloge.
  2. Zoek naar Todoist en selecteer de app.
  3. Tik op Installeren.
  4. Log in met je telefoon-account, je Google account of je Todoist e-mailadres en wachtwoord.
In tegenstelling tot de vorige versie van Todoist voor Android Wear hoef je Todoist for Wear OS niet met je telefoon te synchroniseren. Het is een volledige standalone app.

Je taken bekijken en navigeren

Je kunt browsen door weergaven zoals Vandaag, Inbox en favoriete projecten, labels of filters in Todoist Wear OS. Dat kan als volgt:

1. Open de Todoist app op je horloge.
  2. Je ziet standaard Komende 7 dagen en je kunt hier scrollen om te zien welke taken er op je wachten.
  3. Scroll naar de boven en swipe naar beneden van de bovenkant om een lijst met beschikbare weergaven te openen.
  4. Scroll naar links of rechts om de gewenste weergave te vinden, zoals Vandaag, Inbox of je favoriete project, label of filter.
  5. Swipe omhoog om de weergave te openen. Scroll naar beneden om de taken te bekijken.

Voeg een taak toe

Wil je een nieuwe taak toevoegen? Vertel het aan je horloge. Dat kan als volgt:

1. Open de Todoist app op je horloge.
  2. Tik op de + button onderaan je horloge.
  3. Spreek of typ (niet op alle horloges beschikbaar) je taaknaam.
  • Je horloge kan ook datums herkennen, zoals bijvoorbeeld vandaag, volgende week zaterdag of 31 mei.

Een taak inplannen of herplannen

Wanneer je een deadline wilt toevoegen of een bestaande deadline wilt veranderen, dan kan dit als volgt:

1. Open de Todoist app op je horloge.
  2. Op de weergave met de taak die je wilt herplannen.
  3. Tik op de taak die je wilt herplannen.
  4. Scroll naar beneden en tik op Inplannen.
  5. Je kunt de nieuwe datum inspreken of typen (niet op alle horloges beschikbaar), of tik op de sneltoetsen zoals Morgen, Volgende week en Uitstellen.

Een taak voltooien

Voltooi een taak op je watch door erop te tikken:

1. Open de Todoist app op je horloge.
  2. Open de weergave met de taak die je wilt voltooien.
  3. Tik op de cirkel links van de taak die je wilt voltooien.

Houd je takenlijst zichtbaar en bespaar je batterij met Ambient Mode

Gebruik Ambient Mode om je takenlijst zichtbaar te houden op je horloge terwijl je een taak uitvoert zoals boodschappen doen. Door dit aan te zetten, blijft je takenlijst zichtbaar en bespaar je de batterij doordat je takenlijst zwart-wit wordt:

1. Zet Ambient Mode aan door je hand over je scherm te plaatsen.

Maak gebruik van thema's op je horloge

Voeg wat kleur toe aan je pols met thema's voor Todoist.

1. Je kunt het thema niet op je horloge wijzigen, maar je kunt je thema wijzigen op elk ander platform en deze wordt dan automatisch bijgewerkt op je horloge.

Gebruik Todoist complicaties op je wijzerplaat

Blijf up-to-date met Todoist in één oogopslag door een van de vijf beschikbare horlogecomplicaties te gebruiken:

• De Dagelijkse doelcomplicatie toont je voortgang naar je dagelijkse taakdoel met een cirkelvormige voortgangsbalk rond het aantal (de exacte weergave kan variëren per horloge).
  • De Wekelijkse doelcomplicatie toont je voortgang naar je wekelijkse taakdoel met een cirkelvormige voortgangsbalk rond het aantal (de exacte weergave kan variëren per horloge).
  • De Dagelijkse voortgangscomplicatie laat zien hoeveel taken je vandaag hebt voltooid met alle verschuldigde taken. De voortgang wordt getoond met een cirkelvormige voortgangsbalk rond het aantal (de exacte weergave kan variëren per horloge).
  • De Dagoverzichtscomplicatie toont je volgende taak voor vandaag en het aantal taken er nog gepland staan voor vandaag.
  • De Snelkoppelingcomplicatie is simpelweg een snelkoppeling om Todoist vanaf je wijzerplaat te openen.
Hulp nodig bij het instellen van je horlogecomplicaties? Hier zijn enkele instructies van Android Authority