Stel een vaste tijdzone of een zwevende tijd in voor een taak

Beschikbaar voor:
Gratis
Premium
Business

Wanneer je een tijd instelt voor je taak kan het soms voorkomen dat je wilt dat de tijd zich aanpast aan de tijdzone waarin je je bevind. Terwijl je soms juist graag wilt dat de tijd blijft staan in je huidige tijdzone, ongeacht waar je bent op dat moment.

Om te kiezen tussen de twee, kun je een zwevende tijd of een vaste tijdzone voor je taken instellen om ervoor te zorgen dat je dingen kunt voltooien op de tijd dat ze af moeten zijn, waar je ook bent. Je kunt hier meer informatie vinden over de twee opties.

Zwevende tijdzone

Wanneer je kiest voor een zwevende tijd zal de tijd van je taak hetzelfde blijven ongeacht waar je bent in de wereld. Bijvoorbeeld, een taak die af moet voor 9 uur 's ochtends New York tijd zal in Londen ook verschijnen voor 9 uur 's ochtends.

Wanneer je van New York naar Londen reist zal de tijd blijven staan voor 9 uur 's ochtends. Wanneer je het project deelt met iemand in Londen zal de taak verschijnen voor 9 uur 's ochtends voor jullie allebei, ondanks het feit dat jij en de persoon waarmee je samenwerkt zich niet bevinden in dezelfde tijdzone.

Alle tijden in Todoist zijn standaard zwevend.

Vaste tijdzone

Wanneer je een vaste tijdzone instelt, zal je tijd van je taak zich aanpassen aan die specifieke tijdzone. Bijvoorbeeld, een taak met als tijd 9 uur 's ochtends New York tijd zal in de Londen tijdzone verschijnen om 2 uur 's middags.

Wanneer je van New York naar Londen reist, zal de tijd van de taak updaten naar 2 uur 's middags. Wanneer je het project deelt met iemand in Londen, zal de tijd verschijnen om 9 uur 's ochtends voor jou en om 2 uur 's middags voor de persoon waarmee je samenwerkt.

Je hebt alleen de optie om de tijdzone in te stellen voor je huidige tijdzone behalve wanneer de tijdzone van de taak al is ingesteld door iemand anders, in dat geval zul je ook een derde optie te zien krijgen om de huidige tijdzone van de taak te behouden.

Je kunt kiezen tussen het instellen van een zwevende tijd of vaste tijdzone voor je taak vanaf elk platform. Dit kan als volgt:

1. Tijdens het toevoegen of bewerken van een taak, klik je simpelweg op het datumveld of het kalender-icoon om de taakplanner te openen.
  2. In de planner, klik op +Tijd toevoegen in de hoek links onderin.
  3. Voer een tijd in voor je tijd en klik op Tijdzone onder het tijdveld.
  4. In het menu, kies of je een vaste tijdzone of zwevende tijd wilt gebruiken.
  • Bij gedeelde taken, wanneer de tijdzone al is ingesteld door iemand anders zul je een derde optie te zien krijgen om de huidige tijdzone van de taak te behouden.
  • Klik op Toevoegen om de geselecteerde taak en tijdzone op te slaan.
  • Klik op Opslaan om je taak op te slaan.
    1. Tijdens het toevoegen of bewerken van een taak, klik je simpelweg op het datumveld of het kalender-icoon om de taakplanner te openen.
    2. In de planner klik je op het pijl-icoon in de hoek rechts onderin om de kalender te openen. Selecteer handmatig een datum en klik op +Tijd toevoegen in de hoek links onderin.
    3. Voer een tijd in voor je tijd en klik op Tijdzone onder het tijdveld.
    4. In het menu, kies of je een vaste tijdzone of zwevende tijd wilt gebruiken. (Als de tijdzone van de taak al is ingesteld door iemand in een andere tijdzone zul je ook een derde optie te zien krijgen om de huidige tijdzone van de taak te behouden.)
    5. Klik op Toevoegen en vervolgens op Opslaan om je taak op te slaan.
      1. Tijdens het toevoegen of bewerken van een taak, tik simpelweg op het kalender-icoon om de taakplanner te openen.
      2. Typ een tijd in of selecteer een tijd uit de kalender en tik op +Tijd toevoegen onderin in de linkerhoek.
      3. Selecteer een tijd en tik op Tijdzone onder de tijd kiezer.
      4. In het menu, kies of je een vaste tijdzone of zwevende tijd wilt gebruiken door op de optie te tikken en tik vervolgens op Toevoegen. (Als de tijdzone van de taak al is ingesteld door iemand in een andere tijdzone zul je ook een derde optie te zien krijgen om de huidige tijdzone van de taak te behouden.)
      5. Zodra je dit hebt gedaan, tik je op Opslaan in de hoek rechts onderin van de planner om je taak op te slaan.

Op Android zijn er twee verschillende manieren om een vaste tijdzone of zwevende tijd in te stellen.

Wanneer je de kalender gebruikt:

1. Tijdens het toevoegen of bewerken van een taak, tik simpelweg op het kalender-icoon om de taakplanner te openen.
            2. Selecteer een tijd uit de kalender en tik op + Tijd toevoegen onderin in de linkerhoek.
            3. Selecteer een tijd en tik op Tijdzone onder de tijd kiezer.
            4. Kies of je een vaste tijdzone of zwevende tijd wilt gebruiken door op de optie te tikken en tik vervolgens op OK. (Als de tijdzone van de taak al is ingesteld door iemand in een andere tijdzone zul je ook een derde optie te zien krijgen om de huidige tijdzone van de taak te behouden.)
            5. Zodra je dit hebt gedaan, tik je op Inplannenof Opnieuw inplannen in de hoek rechts onderin van de planner om je taak op te slaan.

Wanneer je een datum en tijd typt:

1. Tijdens het toevoegen of bewerken van een taak, tik op het kalender-icoon om de taakplanner te openen.
          2. Bovenin de planner, typ de deadline in en tik op Tijdzone.
          3. Kies of je een vaste tijdzone of zwevende tijd wilt gebruiken door op de optie te tikken en tik vervolgens op het pijl-icoon. (Als de tijdzone van de taak al is ingesteld door iemand in een andere tijdzone zul je ook een derde optie te zien krijgen om de huidige tijdzone van de taak te behouden.)
          4. Zodra je dit hebt gedaan, tik op het pijl-icoon om je taak op te slaan.

FAQ

V: Wat is het standaard gedrag van de tijd van mijn taken?

A: De tijd van je taak is standaard zwevend.

V: Kan ik een taak inplannen voor een andere tijdzone?

A: Nee je hebt alleen de optie om je huidige tijdzone te behouden tenzij de tijdzone al is ingesteld door iemand anders, in dat geval zul je ook een derde optie te zien krijgen om de huidige tijdzone van de taak te behouden.

V: Ik zou de tijdzone van een van mijn toestellen graag instellen op een andere tijdzone die niet matcht met mijn fysieke tijdzone om zo mijn deadlines te kunnen bijhouden in een andere tijdzone. Hoe kan ik dit doen?

A: Door een zwevende tijd in te stellen voor je taken kun je ervoor zorgen dat de tijd van je taak hetzelfde blijft op al je toestellen, ongeacht van de tijdzone.