Kom meer te weten over de nieuwe taak prioriteitskleuren en checkboxes op iOS/Android

Beschikbaar voor:
Gratis
Premium
Business

Gedurende het eerste kwartaal van 2019 introduceerden we 2 belangrijke updates in Todoist: Nieuwe prioriteitskleuren en checkboxes op iOS/Android.

🎨 Nieuwe taak prioriteitskleuren

Je prioriteitsniveaus zijn vanaf nu makkelijker van elkaar te onderscheiden dankzij een nieuw kleurenschema:

• P1 - Rood
  • P2 - Oranje
  • P3 - Blauw
  • P4 - Geen kleur

Kom meer te weten over prioriteiten toewijzen aan je taken.

V: Waarom hebben jullie de kleuren voor prioriteitsniveaus gewijzigd?

A: De gele kleur lag te dicht bij het oranje, waardoor het voor gebruikers met kleurenblindheid en andere visuele beperkingen moeilijk was om onderscheid te maken tussen P3 en P2 taken. Daarom hebben we P3 veranderd naar blauw in plaats van geel.

V: Hebben jullie de taakprioriteitskleuren niet eerder al gewijzigd? Waarom zijn ze weer veranderd?

A: Ja. Toen Todoist voor het eerst lanceerde, was P3 oorspronkelijk blauw. Toen we om esthetische redenen P3 in geel veranderden, hebben we niet goed ingeschat welke invloed dit zou hebben op mensen met kleurenblindheid en andere visuele beperkingen. We proberen Todoist continu te verbeteren, maar soms maken we een verkeerde keuze. Om deze reden komen we nu weer terug bij het originele blauw.

Ons team werkt eraan om Todoist zo toegankelijk mogelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. Heb ideeën over hoe we Todoist kunnen verbeteren? Neem contact op met ons support team en deel je suggesties!

✅ Checkboxes op iOS en Android

Checkboxes zijn vanaf nu beschikbaar op alle platformen inclusief iOS en Android. Met de nieuwe checkboxes kun je je taken vanaf nu voltooien door erop te tikken in plaats van te swipen.

V: Kan ik nog steeds swipen om mijn taken te voltooien in Todoist voor iOS en Android?

A: Absoluut! Hoewel rechts swipen nu standaard ingesteld staat om taken te selecteren, kun je dit zelf aanpassen. Als je wilt wijzigen wat er gebeurt wanneer over een taak swiped, ga dan naar Instellingen → Algemeen en kies de gewenste actie.