Wat kan ik doen wanneer ik geen notificaties ontvang?

Business

Heb je problemen met je notificaties? Het kan zijn dat je een herinnering aan je taak hebt toegevoegd maar dat deze niet op je toestel verschijnt. Volg deze stappen en je zult je notificaties binnen no-time weer ontvangen.

Zorg ervoor dat Todoist notificaties zijn ingeschakeld op je toestel.

Elke browser heeft verschillende stappen voor het inschakelen van web notificaties. Klik op de browser die je gebruikt voor instructies:

Zorg ervoor dat je notificaties ook hebt ingeschakeld in de instellingen van je besturingssysteem.
  1. Klik op het Apple menu en selecteer Systeemvoorkeuren.
  2. Klik op Notificaties.
  3. Aan de linkerkant, selecteer Todoist.
  4. Zorg ervoor dat Stroken of Meldingen is geselecteerd.
Notificaties zijn niet beschikbaar op Windows Legacy platforms.
  1. Druk op de Windows toets en selecteer Instellingen.
  2. Klik op Systeem.
  3. Aan de linkerkant, selecteer Notificaties & Acties.
  4. Zorg ervoor dat Ontvang notificaties van apps en andere afzenders is ingeschakeld.
  5. Scroll down totdat je Todoist vind en zorg ervoor dat deze is ingeschakeld.
  6. (Optioneel) Je kunt het type notificaties dat je wilt zien inschakelen door te klikken op Todoist.
  1. Open de Instellingen app.
  2. Zoek naar Todoist.
  3. Tik op Apps en Meldingen.
  4. Zorg ervoor dat Notificaties toestaan is ingeschakeld.
  5. Selecteer het type notificatie dat je wilt ontvangen.
  1. Open de Instellingen app.
  2. Tik op Apps & notificaties.
  3. Selecteer Todoist.
  4. Tik op Apps en Meldingen.
  5. Zorg ervoor dat Notificaties tonen is ingeschakeld.
  6. Selecteer de notificaties die je wilt ontvangen.

Controleer of je herinneringen correct zijn ingesteld.

1. In de rechterbovenhoek in Todoist, klik op het tandwiel-icoon en selecteer Instellingen.
  2. Klik op de Herinneringen tab.
  3. Vink de checkbox aan naast het type notificatie dat je wilt ontvangen:
    • Desktop notificatie om notificaties te ontvangen via je besturingssysteem.
    • Mobiele push-notificatie  om notificaties te ontvangen op je mobiele toestel.
    • E-mail om een herinnering e-mail te ontvangen op het adres dat je hebt toegevoegd via Instellingen → Account.
  4. (Optioneel) Als je een notificatie wilt ontvangen voor alle taken met een tijd, selecteer je een relatieve tijd uit het standaard timing drop-down menu.
  1. In de rechterbovenhoek van je Todoist, klik op het tandwiel-icoon.
  2. Onder Instellingen, klik op Herinneringen.
  3. Vink de checkbox aan naast het type notificatie dat je wilt ontvangen:
    • Desktop notificatie om notificaties te ontvangen via je besturingssysteem.
    • Mobiele push-notificatie  om notificaties te ontvangen op je mobiele toestel.
    • E-mail om een herinnering e-mail te ontvangen op het adres dat je hebt toegevoegd via Instellingen → Account.
  4. (Optioneel) Wanneer je een herinnering snoozed op Windows 10 kun je kiezen om op een later moment herinnerd te worden. Selecteer onder "Wanneer gesnoozed wacht..." en selecteer een interval in het drop-down menu.
  5. (Optioneel) Om een herinneringen te ontvangen voor alle taken met een tijd, selecteer een relatieve tijd uit het Stuur automatisch herinneringen drop-down menu.
Notitie: Concentratiehulp blokkeert automatisch Todoist herinneringen. Als je notificaties wilt ontvangen in stille modus, zorg ervoor dat je Todoist toevoegt via Windows  Instellingen →  Systeem →  Concentratiehulp →  onder Prioriteit, klik alleen op De prioriteitenlijst aanpassenEen app toevoegen → selecteer Todoist.
  1. In de rechterbovenhoek van je Todoist, klik op het tandwiel-icoon.
  2. Tik op Herinneringen.
  3. Tik op Herinner me via en selecteer het type notificatie dat je wilt ontvangen:
    • Desktop notificatie om notificaties te ontvangen via je besturingssysteem.
    • Mobiele push-notificatie  om notificaties te ontvangen op je mobiele toestel.
    • E-mail om een herinnering e-mail te ontvangen op het adres dat je hebt toegevoegd via Instellingen → Account.
  4. (Optioneel) Wanneer je een herinnering snoozed op iOS kun je kiezen om op een later moment opnieuw herinnerd te worden. Tik op Wanneer gesnoozed en selecteer een interval in de lijst.
  5. (Optioneel) Om een herinneringen te ontvangen voor alle taken met een tijd, tik op Automatische herinneringen en selecteer een relatieve tijd in het drop-down menu.
  1. Bovenin links in je Todoist tik op het menu-icoon.
  2. Tik op Instellingen en selecteer Herinneringen.
  3. Tik op Herinner me via en selecteer het type notificatie dat je wilt ontvangen:
    • Mobiele push-notificatie om notificaties te ontvangen op je mobiele toestel.
    • Desktop push-notificatie om notificaties te ontvangen via je het besturingssysteem van je computer.
    • E-mail om een herinnering e-mail te ontvangen op het adres dat je hebt toegevoegd via Instellingen → Account.
  4. (Optioneel) Wanneer je een herinnering snoozed op Android kun je kiezen om op een later moment opnieuw herinnerd te worden. Tik op Gesnoozed... en selecteer een interval uit de lijst.
  5. (Optioneel) Om een herinneringen te ontvangen voor alle taken met een tijd, tik op Automatische herinneringen en selecteer een relatieve tijd in het drop-down menu.

Zorg ervoor dat je Todoist up to date is

1. Rechts bovenin, klik op het tandwiel-icoon.
  2. Selecteer Nieuwe versie beschikbaar om te updaten.
Om ervoor te zorgen dat je de laatste versie gebruikt, controleer of het nummer overeenkomt met de Todoist voor Web changelog.
  1. Open de App Store app.
  2. Rechts onderin, klik op Updates.
  3. Als er een update beschikbaar is voor Todoist, klik op Update.
  1. Open de Microsoft Store app.
  2. Rechts bovenin, klik op het drie stippen-icoon en selecteer Downloads en updates.
  3. Klik op Update.
  4. Als er een update beschikbaar is voor Todoist zal deze nu worden geïnstalleerd.
  1. Open de App Store app.
  2. Rechts onderin, tik op Updates.
  3. Als er een update beschikbaar is voor Todoist, tik op Update.
  1. Open de Google Play Store app.
  2. In de linkerbovenhoek, tik op het menu-icoon en selecteer Mijn apps.
  3. Als er een update beschikbaar is voor Todoist, tik op Update.

Veelgestelde vragen

V: Kan ik een standaard herinnering ontvangen voor taken zonder tijd?

A: Nee, dit is niet mogelijk, simpelweg omdat de standaard herinneringen relatief zijn aan de tijd die voor de taak is ingesteld.

V: Ik heb notificaties ingeschakeld maar ik heb ze niet ontvangen. Wat kan ik verder nog proberen?

A: Hier zijn een aantal dingen die je kunt proberen om je notificaties weer te laten werken:

• Zorg ervoor dat de spaarstand en de batterijbesparingsfunctie uitgeschakeld zijn.
  • Schakel programma's zoals Clean Master en andere blokkeer apps die voorkomen dat notificaties aankomen uit.