Wat is er nieuw?

Business
Lees hier elke twee weken alles over de nieuwste Todoist-updates en bugfixes. Terwijl we Todoist-apps op supersnelheid updaten, doen we iets langer over onze uitgebreide release notes.

Geüpgradede opmerkingen: 19 jan

Mention anyone directly inside a comment by simply typing @ and then their name!

Het werken aan projecten met collega's, medestudenten of familieleden werd zojust een heel stuk gemakkelijker. Bespreek de details van een taak, of zelfs het hele gedeelde project, nu dat opmerkingen je toelaten om de aandacht van je team te trekken, snel de juiste mensen te notificeren, en reacties toe te voegen. Bovendien ziet de volledige opmerkingen-tab er nu wat moderner uit.

• Ping teamleden rechtstreeks in opmerkingen met nieuwe @vermeldingen*
  • Begin met het typen van een naam in je notificatie-veld en Todoist zal snel de rest invullen
  • Reageer op opmerkingen met eender welke emoji in de boeken 📚

*Je kan nog steeds @ plus je labels gebruiken wanneer je de taak zelf toevoegt of bewerkt.

⚙️ Plus verbeteringen

• Zet taken om naar subtaken (of subtaken naar taken) met je toetsenbord. Gebruik in je project je pijltjes om op de taak te focussen. Verhoog de inspringing van die taak met . Verklein die inspringing met . P.S. Je deed dit vroeger misschien door gewoon op tab te drukken, maar deze update zorgt ervoor dat Todoist geen conflict met de toetsenbordsneltoetsen van je computer veroorzaakt.

🐛 Min web- en desktop-bugs

• Je zal niet langer herinneringen zonder een tijd kunnen instellen. Dat is namelijk niet de bedoeling!

🐛 Min Android-bugs

• Het personaliseren van de knoppen op je app-onderbalk kon veroorzaken dat je knoppen uit zichzelf rond gingen lopen. Die bug is verpletterd, al je knoppen blijven nu precies waar je ze wilt. 😌

🐛 Min iOS-bugs

• Voeg een taak toe en er verschijnt een klein berichtje bovenaan je scherm. Je kan de taak die je net toegevoegd hebt direct vanuit dat berichtje weer openen, in plaats van ernaar te moeten zoeken.

🔢 Versies

Web 1658; iOS 22.1.7; Android 9026; Android Wear 8985; Windows 1.0.3; Linux 1.0.1; macOS 8.0.4

Overzicht Filters & labels: 11 jan

Find Filters and Labels view in your left-hand navigation.

Stop met het zoeken naar filters en labels, nu vind je ze allemaal op één enkele plek in je navigatiemenu! Dit ruimt niet alleen je menu op, maar laat je ook toe om snel één overzicht te skimmen om te vinden waar je naar op zoek bent.

Waarom filters en labels? Beiden laten je je taken sorteren, zodat het afvinken van dingen moeiteloos aanvoelt.

Filters laten je je zoekopdrachten opslaan zodat je precies hetgeen dat je nodig hebt binnen seconden kan vinden, zoals alle prioriteit 1 werkgerelateerde taken die maandag af moeten zijn. Aan de andere kant laten labels je gelijkaardige taken groeperen, zoals elke e-mail die je moet versturen, of alle taken die 15 minuten duren.

Personaliseer je app-onderbalk op Android

Customize your Android bottom bar and navigation in your Todoist settings.

Zorg ervoor dat je Todoist meer als jou aanvoelt door de locatie van je knop Dynamisch toevoegen te wijzigen. Je kan ervoor kiezen om het in het midden te houden, het naar rechts te verplaatsen, of het naar links te verplaatsen. Er is nog meer: je kan ook de orde van de knoppen menu, zoeken en notificaties veranderen. Dit is allemaal beschikbaar door naar de Todoist-instellingen te gaan en dan App-onderbalk te selecteren. Kom meer te weten.

Automatische donkere modus voor macOS

Hoewel het afvinken van taak na taak in Todoist een lichtpunt in je dag kan zijn, moet het niet verblindend zijn! Geef je ogen rust met de donkere modus. Todoist schakelt nu automatisch tussen de donkere en lichte modussen om bij de rest van je macOS te passen.

⚙️ Plus verbeteringen

• Voeg een taak toe op je desktop en zie een klein berichtje onderaan je scherm. Nu kan je de taak die je net toegevoegd hebt direct vanuit dat berichtje openen, in plaats van ernaar te moeten zoeken.

🐛 Min web- en desktop-bugs

• Taken met links die terug naar e-mails in Gmail leiden werkten niet meer goed. Nu niet meer. Veel plezier met Inbox Zero!
  • Kreeg je geen toegang tot je instellingen? Dat is ook opgelost.

🐛 Min Android-bugs

• Wanneer je Todoist-notificaties opent kom je weer in de juiste taak terecht, ook op Android 12.
  • Tik meer dan twee keer wanneer je Snel toevoegen gebruikt en Todoist zal blijven leven.
  • Voeg een kleur toe aan je label, zoals gewoonlijk. (Neem er dan een kijkje naar in het nieuwe overzicht Filters & labels!)

🐛 Min iOS-bugs

• Het gebruiken van VoiceOver in een andere taal dan het Engels veroorzaakte soms het voorlezen van de namen van de knoppen in het Engels, maar met de uitspraak van je taal. Dat is niet oké, dus het is opgelost.
  • Wat Todoist zo mooi maakt is het snel toevoegen van taak na taak. Dat is wat moeilijker als de app crasht wanneer je dat doet. Nu niet meer!

🔢 Versies

Web 1644; iOS 22.1.2; Android 8988; Android Wear w8947; Windows 1.0.3; Linux 1.0.1; macOS 8.0.4

Seizoen van het geven: 16 dec

Het zijn feestdagen voor velen van ons! Maar voordat wij bij Todoist vrij nemen, wilden we een paar cadeautjes van onszelf geven.

Plak in een flits al je taken

De behoefte om een stapel taken tegelijkertijd aan Todoist toe te voegen houdt niet op wanneer je niet achter je computer zit. Nu kan je het boodschappenlijstje dat je partner je heeft gesmst kopiëren en in meerdere taken in je project Boodschappen plakken. (Je kan hen natuurlijk ook altijd overtuigen om zich in plaats daarvan te registreren. 😉)

Notitie: Op Android zal deze functie binnen enkele dagen beschikbaar zijn

Bouw je eigen integratie

Misschien heb je je takenlijst al verrijkt met integraties zoals Google Agenda, Alexa, Toggl en IFTTT. Maar als je erover denkt om er zelf een te maken, is dat nu veel eenvoudiger!

Onze nieuwe SDKs vereenvoudigen het werken met je gegevens in Python, JavaScript en Typescript. Om te beginnen kan je onze nieuwe documentatie voor ontwikkelaars bekijken. We kunnen niet wachten om te zien wat je creëert.

⚙️ Plus verbeteringen

• MacOS-gebruikers vroegen ons om Todoist terug naar het menubalk te brengen, en we hebben geluisterd! Je kan Todoist weer verbergen in je Dock en het enkel in je menubalk weer laten geven. Ga naar je Todoist-instellingen en open de tab Geavanceerd om deze optie te vinden.
  • Hoewel het afvinken van taak na taak in Todoist een lichtpunt in je dag kan zijn, moet het niet verblindend zijn! Geef je ogen rust met de donkere modus. Todoist schakelt nu automatisch tussen de donkere en lichte modussen om bij de rest van je macOS te passen.

🐛 Min web- en desktop-bugs

• Je kon even geen subtaken meer uit- of samenvouwen in je projecten. Dit is nu opgelost.
  • Je probeerde een bestand in je taakopmerkingen te uploaden, maar de knop Selecteer bestanden om te uploaden wou maar niet meewerken. Dat is nu niet meer zo, je kan weer vlot je bestanden uploaden.

🐛 Min Android-bugs

• Wanneer je activiteitenlog je taken in het zwart toont terwijl je de donkere modus gebruikt, is het simpelweg niet voldoende om je ogen dicht te knijpen. We hebben dit opgelost, zodat je nu je taken opnieuw kan zien.

🔢 Versies

Web 1574; iOS 21.11.17; Android 8840; Android Wear w8799; Windows 1.0.3; Linux 1.0.1; macOS 8.0.4

Snel schakelen tussen overzichten: 2 dec

Beweeg aan supersonische snelheden tussen je taaklijsten, met de nieuwe functie om snel te schakelen tussen overzichten op Android.

Je kan nu tussen de standaard inbox, de overzichten Vandaag en Aankomend, en je vijf recentst geopende overzichten schakelen. Hoe? Tik en hou gewoon het menu-icoon ingedrukt tot je de lijst met bestemmingen ziet, en tik dan op het overzicht dat je wil openen. ⚡️

🐛 Min web- en desktop-bugs

• Raad eens wat er terug is op de macOS-app? Het verslepen van een e-mail vanuit Apple Mail naar Todoist! Je kan nu weer een e-mail verslepen in Snel toevoegen of de inline taak-editor, en dit zal een link terug naar je e-mail in de Apple Mail-app genereren.
  • Het kopiëren van afbeeldingen en ze in je taakopmerkingen plakken werkt weer volledig.

🐛 Min iOS-bugs

• De links die door de Outlook-invoegtoepassing aangemaakt werden, leken niet op hun oude zelve. Dit is nu opgelost.
  • Als je een iPhone Mini gebruikt, heb je misschien gemerkt dat de knop om je opmerkingen op te slaan even spoorloos was. Het is nu terug op zijn plek.

🐛 Min Android-bugs

• De links die door de Outlook-invoegtoepassing aangemaakt werden, leken niet op hun oude zelve. Dit is nu opgelost.
  • Het beu om de notificatie Op locatie gebaseerde herinneringen zijn op dit moment uitgeschakeld te krijgen? We hebben het gefixt zodat je het niet meer te zien zal krijgen.

🔢 Versies

Web 1502; iOS 21.11.6; Android v8810; Android Wear w8769; Windows 1.0.2; Linux 1.0.1; macOS 8.0.2

Nieuw commando-menu: 11 nov

Ooit gewenst om te schakelen tussen het toevoegen van een nieuwe taak aan je inbox, het bekijken wat er in je thuispagina aankomt of het springen naar je project Vingervlugheid oefenen met slechts een beweging van je vingertoppen? Nu kan je dat! We zijn een gloednieuwe experimentele functie aan het testen: het commando-menu.

Gebruik ⌘ + K (macOS) of CTRL + K (Windows) om door je to-do lijst te navigeren zonder ooit je muis aan te raken.

Doe een testritje door een experimentele functies-tester te worden.

🐛 Min Android-bugs

• Je taken hadden zo veel identieke herinneringen dat je er duizelig van werd. Gelukkig is dit nu opgelost: je herinneringen klonen zichzelf niet meer.
  • Je op locatie gebaseerde herinneringen werken nu weer zoals verwacht. Gedaan met het missen van je taak om appels te kopen wanneer je bij de supermarkt aankomt.

🔢 Versies

Web 1450; iOS 21.10.15; Android v8756; Android Wear w8715; Windows 1.0.1; Linux 1.0.1; macOS 8.0.1

Bijgewerkte overzicht-opties: 28 okt

Eén overzicht om ze allemaal te omvatten. Daarmee bedoelen we dat je overzicht-opties bijgewerkt zijn, zodat je nu kan kiezen om je taken als een lijst of als boards te zien, en je favoriete sorteeropties te kiezen, allemaal op één plek. Alles dat je moet doen is het klikken op Overzicht rechts bovenin je projecten.

Eenvoudige toegang tot je filters & labels (experimentele functie)

Gedaan met scrollen naar onder je belangrijkste overzichten, favorieten en projecten om tot bij je labels en filters te komen. Nu zitten ze beiden samen bovenaan je zijbalk voor supersnelle toegang. 🚀

Test experimentele functies nu

🐛 Min iOS-bugs

• Het openen van de app werkt nu bij de eerste keer. Je hoeft niet meer twee keer te tikken.

🐛 Min Android-bugs

• Je widget is zo goed als nieuw: bij het voltooien van een taak flikkert het niet meer en het wordt altijd automatisch bijgewerkt.
  • Als je een Meizu-telefoon gebruikt, heb je misschien een probleem gehad met de lay-out van je Todoist. Dit is opgelost en je Todoist ziet er weer net zo mooi uit als altijd.
  • Voltooide subtaken verschenen niet altijd in het taakoverzicht. Dit is nu opgelost.

🔢 Versies

Web 1412; iOS 21.10.6; Android 8660; Android Wear w8619; Windows 1.0.1; Linux 1.0.1; macOS 8.0.1

Vlot draaiend: 21 okt

We hebben een paar dingen van onze to-do lijst voltooid, zodat je gemakkelijker een paar van de jouwe kan voltooien.

⚙️ Plus verbeteringen

• Bij het gebruiken van boards voelde het verplaatsen van taken tussen kolommen niet altijd helemaal vloeiend. Dat is nu niet meer zo, nu kan je een taak naar een andere kolom verplaatsen door het te verplaatsen naar de header van de sectie voor een moeiteloze ervaring.

🐛 Min Android-bugs

• Ongeacht wat je probeerde, de knop Taak toevoegen wou maar niet werken in het board-overzicht. Dit is nu opgelost. Je kan weer nieuwe taken toevoegen, of dat nu in een lijst is of in boards!

🔢 Versies

Web 1378; iOS 21.10.0; Android v8618; Android Wear w8577; Windows 1.0.1; Linux 1.0.1; macOS 8.0.1

Geoptimaliseerd voor iOS 15: 29 sept

Todoist for iOS 15 showing the scan feature, notifications, an extra-large iPad widget, and adding a task to Quick Note.

Hoe vieren we de lancering van iOS en iPadOS 15? Door Todoist ervoor te optimaliseren, natuurlijk! Haal het meeste uit je app met deze handige nieuwe Apple-only functies:

• Zet handgeschreven notities en servet-krabbeltjes direct om naar taken of taakomschrijvingen. Dat kan dankzij de nieuwe scan-knop voor Snel toevoegen (het werkt met alle Livetekst).
  • Bespaar enkele tikken door naar een taak terug te koppelen vanuit je Snelle notitie.
  • Vergeet nooit meer een taak te voltooien (zelfs wanneer je Focus gebruikt) door Todoist-herinneringen aan te zetten.
  • Krijg een volledig overzicht van je dag met een extra grote widget op je iPad-startscherm.
  • Bekijk snel wie er aan welke taak toegewezen is (nuttig voor de minder gewenste gedeelde huishoudelijke klusjes), direct in je widget.

⚙️ Plus verbeteringen

• Op Todoist voor macOS en Windows 10 vind je nu platform-specifieke instellingen in Instellingen > Geavanceerd.
  • Op Android hebben we voor jou een knop in het taakoverzicht toegevoegd om het gemakkelijk te maken om het naar een ander project te verplaatsen.

🐛 Min web- en desktop-bugs

• Ben je het beu om je overzicht Vandaag te moeten verfrissen na het herplannen van taken? Wij ook! (Het overzicht Vandaag loopt niet meer vast nadat je een taak op een andere datum hebt ingepland.)
  • Na het toevoegen van subtaken in bulk, kan je ze nu opnieuw manueel herordenen.
  • Sectienamen zullen weer zoals bedoeld verschijnen, ook wanneer je je taken een aangepaste sortering geeft in het board-overzicht.
  • Wat is er leuk aan het toevoegen van een emoji aan je taaknaam als ze niet goed uitgelijnd zijn? Nou ja, een beetje, maar we kunnen beter dan dat. En dat deden we! (Emoji zijn nu weer met taaknamen uitgelijnd.) 📐
  • Er waren een paartyopos typo's.

🐛 Min Android-bugs

• Wanneer je een taak met veel opmerkingen bekijkt, zal je weer naar de nieuwste opmerking gebracht worden.
  • Bovendien toont Todoist nu de dichtstbijzijnde plaatsen in de zoekresultaten bij het toevoegen van een op locatie gebaseerde herinnering.

🔢 Versies

Web 1347; iOS 21.9.3; Android 8586; Android Wear 8545; Windows 1.0.1; Linux 1.0.1; macOS 8.0.1

Een nieuw Android-design: 16 sept

Niet langer experimenteel: het nieuwe design voor de Todoist Android-app is nu beschikbaar voor iedereen! Dat betekent dat alle Todoisters nu van comfortabelere navigatie kunnen genieten dankzij de nieuwe onderbalk en prachtige animaties.

Wist je dat je de navigatiebalk kan openen door simpelweg omhoog te swipen?