Waarom kan ik geen taak toewijzen aan meerdere personen?

Business

We geloven in het concept van het hebben van een Direct Responsible Individual, waarbij je altijd zeker bent van het feit dat er iemand verantwoordelijk is voor elke gegeven taak. Dit is waarom we geen optie hebben voor het toewijzen van een enkele taak aan meerdere personen.

Als alternatief kun je deze manieren uitproberen om taken toe te wijzen en samen te werken in gedeelde projecten:

Splits je taken op in kleinere sub-taken

Wanneer je samenwerkt met meerdere personen aan een grote taak, probeer deze dan op te delen in kleinere sub-taken en wijs elk van deze taken toe aan je teamleden. Het wordt zo heel makkelijk om bij te houden wie verantwoordlijk is voor wat en wie de taak al heeft voltooid. Zo heb je een beter beeld van de algehele voortgang. Je kunt sub-taken als volgt aanmaken:

1. Klik met de rechtermuisknop op de taak waaraan je een subtaak wilt toevoegen.
  2. Selecteer Voeg taak hieronder toe.
  3. Druk op Ctrl + → om de taak om te zetten naar een sub-taak.
  4. Voer de naam van de taak in en andere details die je wilt toevoegen.
  5. Klik op Taak toevoegen of druk op Enter om de taak op te slaan.
  1. Klik met de rechtermuisknop op de taak waaraan je een subtaak wilt toevoegen.
  2. Selecteer Voeg taak hieronder toe.
  3. Druk op Alt + Shift + → om de taak om te zetten naar een sub-taak.
  4. Voer de naam van de taak in en andere details die je wilt toevoegen.
  5. Klik op Taak toevoegen of druk op Enter om de taak op te slaan.

Het is momenteel niet mogelijk om direct een sub-taak aan te maken op Android. Maak eerst een taak aan en volg vervolgens deze onderstaande stappen om een bestaande taak om te zetten naar een sub-taak:

1. Tik op een taak en houd deze ingedrukt.
  2. Beweeg de taak van links naar rechts om het sub-taak level te wijzigen.
Dit is binnenkort mogelijk om een direct nieuwe sub-taken toe te voegen met behulp van de Dynamisch Toevoegen Knop voor Android.
  1. Sleep de Dynamisch Toevoegen knop onder de hoofdtaak en vervolgens een stukje naar rechts.
  2. Voer de naam van de taak in en andere details die je wilt toevoegen.
  3. Tik op het android_submit.svgverzenden-icoon om de taak op te slaan.iOS_-_Add_subtask.gif
Je kunt gemakkelijk sub-taken toevoegen met gebruik van het taakoverzicht.
Je bent alleen in staat om subtaken te maken in een project. Dit is niet mogelijk in het Vandaag/Aankomend overzicht of in gefilterde overzichten.

Maak gebruik van opmerkingen om anderen op de hoogte te stellen

Zodra je de taak aan een persoon hebt toegewezen in een gedeeld project, kun je extra personen op de hoogte stellen met gebruik van taak-opmerkingen. Dit doe je als volgt:

1. Beweeg met de muis over een taak en klik op het spreekballon-icoon dat aan de rechterkant van de taak verschijnt.
  2. Typ een opmerking in het opmerking-veld.
  3. Rechts onderin, klik op Wijzigen om te kiezen wie je wilt notificeren.
  4. Selecteer de gebruikers die je op de hoogte wilt stellen.
  5. Klik op Opmerking toevoegen om je opmerking te posten.
  1. Klik op een taak om het opmerkingen-veld te openen.
  2. Typ een opmerking in het opmerking-veld.
  3. Rechts onderin, klik op Wijzigen om te kiezen wie je wilt notificeren.
  4. Selecteer de gebruikers die je op de hoogte wilt stellen.
  5. Klik op Versturen om je opmerking te posten.
  1. Tik op een taak om het taakoverzicht te openen.
  2. Tik op het android_speech-bubble.svgspreekballon-icoon.
  3. Typ een opmerking in het opmerking-veld.
  4. Tik op het  bell_android.svgbel-icoon aan de linkerkant, selecteer de gebruikers die je wilt notificeren en tik op klaar zodra je klaar bent.
  5. Tik op het android_submit.svgverzenden-icoon om je opmerking te posten.
  1. Tik op een taak om het taakoverzicht te openen.
  2. Tik op het speech_bubble_ios.svgspreekballon-icoon.
  3. Typ een opmerking in het opmerking-veld.
  4. Tik op het  bell_ios.svgbel-icoon aan de linkerkant, selecteer de gebruikers die je wilt notificeren en tik op klaar zodra je klaar bent.
  5. Tik op het ios_submit.svgverzenden-icoon om je opmerking te posten.

Taken dupliceren

In gevallen waarbij je meerdere personen dezelfde taak wilt toewijzen, kun je de taak dupliceren en deze toewijzen aan wie je wilt. Dit doe je als volgt:

1. Klik met de rechtermuisknop op de taak.
  2. Selecteer Dupliceren.
  3. Als een taak opmerkingen heeft, kies Dupliceer opmerkingen of Exclusief opmerkingen.

Je gedupliceerde taak (Inclusief alle sub-taken) zal direct onder het origineel worden aangemaakt.

1. Tik op een taak om het taakoverzicht te openen.
  2. Tik op het three-dots_android.svgdrie stippen-icoon.
  3. Selecteer Kopiëren.

Je gedupliceerde taak (Inclusief alle sub-taken) zal direct onder het origineel worden aangemaakt.

Het is momenteel niet mogelijk om taken te dupliceren op Windows 10. We zijn echter van plan om deze optie in de toekomst toe te voegen.
  1. Tik op een taak om het taakoverzicht te openen.
  2. Tik op het three-dots_ios.svgdrie stippen-icoon.
  3. Selecteer Kopiëren.