Outlook met Todoist gebruiken

Business

Met de Outlook add-in voor Todoist kan je e-mails heel gemakkelijk naar Todoist-taken omzetten. Dit gaat als volgt:

De add-in opzetten

Let op, het nieuwe framework voor invoegtoepassingen ondersteunt e-mailaccounts die op de cloud email services van Microsoft gehost worden. Dit omvat hun e-maildiensten voor klanten (outlook.com, live.com, hotmail.com, etc.), Office 365 e-mailaccounts en sommige Microsoft Exchange-accounts als ze ingesteld staan voor de cloud. Als je op een bedrijfsaccount zit waar de installatie van web-invoegtoepassingen uitgeschakeld is, of als je een accounttype gebruikt die niet ondersteund wordt door web-invoegtoepassingen, zoals een IMAP- of POP3-account, kan de Outlook-invoegtoepassing niet beschikbaar zijn voor je account.
  1. Open een e-mail in Outlook.
  2. Klik op het drie stippen-icoon in de rechterbovenhoek.
  3. Selecteer Invoegtoepassingen downloaden.
  4. Zoek naar Todoist.
  5. Klik op Toevoegen om de add-in te installeren.
  6. Klik op Doorgaan.
Wanneer je de invoegtoepassing voor de eerste keer gebruikt, kan je worden gevraagd om op je Microsoft-account in te loggen met je Outlook-inloggegevens.

1. Open Outlook.
    2. Open het menu Bestand.
    3. Klik op Info.
    4. Selecteer Invoegtoepassingen beheren. Dit zal Outlook in een browservenster openen.
    5. Log in met je Outlook-account.
    6. Zoek naar Todoist.
    7. Selecteer Toevoegen.
    8. Selecteer Doorgaan.
Wanneer je de invoegtoepassing voor de eerste keer gebruikt, kan je worden gevraagd om op je Microsoft-account in te loggen met je Outlook-inloggegevens.

1. Open Outlook.
    2. Klik op Invoegtoepassingen downloaden in het menu in de balk bovenin. Er zal een venster in je browser worden geopend.
    3. Zoek naar Todoist.
    4. Klik op Toevoegen om de add-in te installeren.
    5. Klik op Doorgaan.
Wanneer je de invoegtoepassing voor de eerste keer gebruikt, kan je worden gevraagd om op je Microsoft-account in te loggen met je Outlook-inloggegevens.

1. Open een e-mail in Outlook.
  2. Tik op het drie stippen-icoon  in de rechterbovenhoek van de e-mail.
  3. Tik op Meer invoegtoepassingen.
  4. Vind Todoist en tik op het + plus-icoon ernaast.
  5. Tik op Doorgaan.
Wanneer je de invoegtoepassing voor de eerste keer gebruikt, kan je worden gevraagd om op je Microsoft-account in te loggen met je Outlook-inloggegevens.

Een taak aan Todoist toevoegen

Om de e-mail die je hebt gebruikt voor het aanmaken van de taak te openen, klik je op de taak in Todoist. De e-mail zal vervolgens in een browservenster worden geopend.
  1. In Outlook, open de e-mail waarvoor je een taak wil aanmaken.
  2. In de rechterbovenhoek in het e-mailoverzicht, klik op het drie stippen-icoon.
  3. Scroll naar beneden naar het Todoist-icoon.
  4. Klik op Toevoegen aan Todoist.
  5. Wanneer je wordt gevraagd om op je Todoist-account in te loggen, klik op Inloggen en vervolgens op Akkoord.
  6. Er zal een Todoist-paneel worden geopend waarin je de naam van je taak kan invoeren en een deadline, project, label en prioriteitsniveau kan toewijzen.
  7. Zodra je klaar bent met het bewerken van je taak, klik je op Taak toevoegen.
  8. De taak zal vervolgens worden toegevoegd aan het door jou gekozen project.
  1. Open de e-mail waarvoor je een taak wil aanmaken.
  2. In de hoek rechts bovenin, klik op Toevoegen aan Todoist.
  3. Wanneer je wordt gevraagd om op je Todoist-account in te loggen, klik op Inloggen en voer vervolgens je login-gegevens voor je Todoist-account in.
  4. Er zal een Todoist-paneel worden geopend waarin je de naam van je taak kan invoeren en een deadline, project, label en prioriteitsniveau kan toewijzen.
  5. Zodra je klaar bent met het bewerken van je taak, klik je op Taak toevoegen.
  6. De taak zal vervolgens worden toegevoegd aan het door jou gekozen project.
  1. In Outlook, open de e-mail waarvoor je een taak wil aanmaken.
  2. In de rechterbovenhoek van de e-mailweergave, tik je op het drie stippen-icoon (rechts naast de gegevens van de ontvanger en de verzender).
  3. Scroll tot je Toevoegen aan Todoist vindt en tik op deze optie.
  4. Er zal een Todoist-paneel worden geopend waarin je de naam van je taak kan invoeren en een deadline, project, labels en prioriteitsniveau kan toewijzen.
  5. Zodra je klaar bent met het bewerken van je taak, tik je op Taak toevoegen.
  6. De taak zal vervolgens worden toegevoegd aan het door jou gekozen project.

Snel een taak aan je Todoist-inbox toevoegen

1. Open de e-mail waarvoor je een taak wil aanmaken.
  2. In de rechterbovenhoek in het e-mailoverzicht, klik op het drie stippen-icoon.
  3. Scroll naar beneden naar het Todoist-icoon.
  4. Klik op Toevoegen aan Todoist-inbox.
  5. Een taak zal vervolgens automatisch aan je Todoist-inbox worden toegevoegd.
  1. Open de e-mail waarvoor je een taak wil aanmaken.
  2. In de hoek rechts bovenin, klik op Toevoegen aan Todoist-inbox.
  3. De e-mail zou nu als taak aan je Todoist-inbox toegevoegd moeten zijn.
  1. Open de e-mail waarvoor je een taak wil aanmaken.
  2. In de rechterbovenhoek in het e-mailoverzicht, tik je op het drie stippen-icoon.
  3. Tik op Toevoegen aan Todoist-inbox.
  4. Een taak zal vervolgens automatisch aan je Todoist-inbox worden toegevoegd.

Veelgestelde vragen

Hoe verwijder ik de legacy Outlook-plugin?

Volg deze instructies om je legacy plugin te verwijderen. Verwijder OutlookTodoistADX uit de lijst van je apps.

Kan ik de add-in gebruiken met oudere versies van de Outlook desktop-app?

De Outlook add-in ondersteunt Outlook 2019 of hoger op Windows en Outlook 2016 of hoger op macOS. Wanneer je een oudere versie van Outlook gebruikt kan je de add-in gebruiken door Outlook te openen in je browser.

Kan ik een tijd voor mijn taken instellen wanneer ik de Outlook add-in gebruik?

Nee, het is momenteel alleen in Todoist mogelijk om een tijd toe te voegen.

Hoe kan ik de Outlook add-in verwijderen?

Als je de Outlook add-in niet langer wil gebruiken, dan kan je deze als volgt verwijderen:

1. Log in op je Outlook-account in je browser.
  2. Open een e-mail.
  3. Bovenin het e-mailoverzicht, klik op het drie stippen-icoon.
  4. Klik op Invoegtoepassingen downloaden.
  5. Klik op Mijn invoegtoepassingen in het menu aan de linkerkant.
  6. Onder het Todoist-icoon, klik op het drie stippen-icoon.
  7. Klik op Verwijderen.

Hoe kan ik permissies voor de Outlook-invoegtoepassing om toegang te krijgen tot mijn Microsoft-accountgegevens weer intrekken?

De methode om permissies in te trekken hangt af van het type van je Microsoft-account. Als je de invoegtoepassing met een persoonlijke account gebruikte, kan je de permissies beheren in je Microsoft-accountinstellingen: https://account.live.com/Consent/Manage. Als je een werk- of school-account gebruikt, kan je je permissies beheren in het portaal Mijn apps: https://myapplications.microsoft.com/.

Als je permissies voor de Outlook-invoegtoepassing intrekt, kan je het niet gebruiken tot je de invoegtoepassing toestemming verleent om toegang tot je gegevens te verkrijgen.

Waarom vraagt de Outlook-invoegtoepassing me om op mijn Microsoft-account in te loggen, wanneer ik een email via een Todoist-taak probeer te openen?

Dit gebeurt waarschijnlijk omdat de e-mail die je probeert te openen verplaatst, gearchiveerd of verwijderd is.

Om een e-mail dat verplaatst, gearchiveerd of verwijderd is te openen, kan de Outlook-invoegtoepassing je vragen om op je Microsoft-account in te loggen om toestemming te krijgen om de Microsoft Graph API te gebruiken.

Toegang tot de API is nodig om een robuuste link naar de e-mail op te halen, die dan aan je Todoist-taak toegevoegd wordt. Zodra dit gedaan is, zal de link naar de e-mail werken, ook wanneer de e-mail verplaatst, gearchiveerd of verwijderd is. We gebruiken je toestemming voor de Graph API alleen om een weblink voor de e-mail op te halen, en niks anders.

Gewoonlijk kan de invoegtoepassing dit automatisch doen door Single Sign-On, dat in de achtergrond draait, te gebruiken. Deze optie is echter niet bij alle Outlook-platforms en -accounttypes beschikbaar. Daarom kan het in sommige gevallen gebeuren dat je gevraagd wordt om op je Microsoft-account in te loggen.

Als je in de instellingen van de invoegtoepassing kiest om uit te loggen, loggen we je uit bij Todoist en ook bij je Microsoft-account.

Waarom bevatten mijn Todoist-taken geen links om de e-mail in Outlook te openen?

Als je e-mailaccount op Microsoft Exchange wordt gehost, is het mogelijk dat Todoist geen links kan ophalen om je e-mails te bekijken. Je kan nog steeds taken aanmaken vanuit je e-mails, maar je zal de e-mails in Outlook zelf moeten openen.

Waarom kan ik geen taken openen in mijn Outlook desktop-app?

Helaas is dit een beperking die door Outlook wordt opgelegd, en dus kunnen we deze functie niet aanbieden. Je zou je taken nog steeds moeten kunnen openen in de Outlook web-app.

Soms klik ik op op een e-mailkoppeling, maar er gebeurt niets, of de invoegtoepassing blijft zoeken zonder resultaat.

Als je de gekoppelde e-mail hebt verplaatst uit de map waarin deze zich bevond toen je de taak aanmaakte, is de link ongeldig geworden en kan je deze niet meer gebruiken. Als dit het geval is, maak dan een nieuwe taak aan vanaf de nieuwe locatie van de e-mail (en misschien wil je de oude taak met de verbroken koppeling ook meteen verwijderen).

Ik zie de optie Invoegtoepassingen beheren niet wanneer ik het menu Bestand in Office 365 voor Windows 10 open.

Dit kan gebeuren als je op een bedrijfsaccount zit waar de installatie van web-invoegtoepassingen is uitgeschakeld, of als je een account-type gebruikt die niet door web-invoegtoepassingen wordt ondersteund, zoals een IMAP- of POP3-account.

Op welke e-mailaccounts kan ik de Outlook-invoegtoepassing gebruiken?

Het nieuwe framework voor invoegtoepassingen ondersteunt e-mailaccounts die op de e-maildiensten van de cloud van Microsoft gehost worden. Hiertoe behoren hun e-maildiensten voor consumenten (outlook.com, live.com, hotmail.com, etc.), Office 365 e-mailaccounts en sommige Microsoft Exchange-accounts als deze ingesteld staan voor de cloud.

Ik verkies de oude versie van de Outlook-plugin. Is er een manier om de bestaande taken in de Todoist-invoegtoepassing zoals voorheen te bekijken?

Helaas niet. Het model waar Todoist volledig ingevoegd wordt in Outlook kan niet meer uitgevoerd worden. Het spijt ons voor de verwarring, maar dit is het integratie-model waar Microsoft voor gekozen heeft, en het enige dat door hen ondersteund wordt.

Kan ik de legacy Outlook-plugin blijven gebruiken?

Nee, helaas ondersteunen we deze plugin niet meer.

Wanneer ik probeer in te loggen met mijn Google-account, krijg ik een foutbericht Deze browser of app is mogelijk niet veilig. Hoe kan ik inloggen?

Log in met je e-mail en wachtwoord (als je geen wachtwoord hebt, is hier hoe je er een kan aanmaken), of open de Outlook web-app en log met je Google-account in op de web-app.

Ik zie het foutbericht Outlook-plugin is niet geverifieerd en moet door admin goedgekeurd worden. Wat moet ik doen?

Contacteer de administrator van je netwerk en vraag hen om de optie Integrated Apps in het O365 admin-portaal te openen. Ze moeten dan Add Apps selecteren en naar Todoist for Outlook zoeken.

Van hieruit kunnen ze de integratie voor alle of specifieke gebruikers invoeren. Ze zullen dan de nodige permissies moeten verlenen. De specifieke permissies die de plugin nodig heeft zijn:

• Je mail lezen
  • Je aanmelden en je profiel lezen
  • Toegang behouden tot gegevens waar je het toegang tot hebt gegeven