Bruke Google Kalender med Todoist

Business

Sørg for at Google Kalender og Todoist er helt synkronisert med denne toveis integrasjonen i sanntid.

Sette opp integrasjonen

1. Klikk på avataren din øverst i høyre hjørne i Todoist.
  2. Velg Integrasjoner.
  3. Klikk på Koble til kalender under Google Kalender.Todoist_GCal_setup.png
  4. Logg inn med Google-kontoen din.
  5. For å gi Todoist tilgang til Google Kalender, klikker du på Tillat.
  6. For å gi Google Kalender tilgang til dataene dine, klikker du på Tillat.
  7. Deretter, for å sette opp tilkoblingen mellom Todoist-prosjektene dine og en Google Kalender, klikker du på Legg til kalender.
  8. I det nye vinduet velger du følgende:
    1. Google Kalender: Velg hvilken kalender du vil synkronisere med. Du kan velge en av dine eksisterende kalendere, eller du kan velge en ny kalender. (Opprett en ny kun for Todoist-oppgavene dine, hvis du ønsker å enkelt slå den på eller av i Google Kalender.) Kun hendelser opprettet i den valgte kalenderen vil legges til som Todoist-oppgaver.
    2. Synkroniser: Velg om du vil synkronisere oppgaver fra alle prosjekter eller kun fra et spesifikt prosjekt til kalenderen valgt tidligere. (Hvis du ønsker å synkronisere flere prosjekter eller kalendere, kan du sette opp ekstra tilkoblinger senere.)
    3. Todoist-prosjekt for nye Google-hendelser: Velg hvilke prosjekter du vil at nye Google Kalender-hendelser skal synkroniseres til. (Hvis du ikke er sikker på hvilket prosjekt du skal velge, anbefaler vi at du bruker Todoist-innboksen. Du kan alltids flytte oppgavene til et annet prosjekt senere.)
    4. Skriv navnet til etiketten du vil legge til oppgaver synkronisert fra den valgte kalenderen. (Hvis denne etiketten ikke er i etikettlisten din, vil den automatisk opprettes etter at integrasjonen er satt opp.)
    5. Velg en standard varighet for hendelser som synkroniseres fra nye Todoist-oppgaver. Nye oppgaver med en forfallsdato og et -tidspunkt vil dukke opp i Google Kalender med denne varigheten. (Du kan når som helst gjøre endringer for hendelsen i Google Kalender etter at den er opprettet.)
    6. Velg om du ønsker å synkronisere oppgaver med en forfallsdato, men ikke noe forfallstidspunkt. Du kan velge å synkronisere disse oppgavene som heldagshendelser i Google Kalender, eller du kan velge å kun synkronisere oppgaver med en forfallsdato og et forfallstidspunkt.
    7. Velg om du ønsker at en hendelse skal bli værende i Google Kalender når den synkroniserte oppgaven fullføres i Todoist.
  9. Klikk på Koble til.Todoist_GCal_connected.png
Dessverre er det ikke mulig å sette opp denne integrasjonen via iOS-appen. Logge inn på todoist.com i en nettleser og følg instruksjonene på nett i stedet.
Dessverre er det ikke mulig å sette opp integrasjonen via Android-appen. Logge inn på todoist.com i en nettleser og følg instruksjonene på nett i stedet.

Koble sammen flere kalendere og prosjekter

Administrer alle hendelsene og oppgavene dine ved å synkronisere ekstra Google Kalender-kalendere med Todoist-prosjekter. Men, hvis du synkroniserer alle prosjekter, vil du ikke kunne legge til tilkoblinger med enkeltprosjekter i etterkant:

Du kan kun koble én Google-konto til denne integrasjonen.
  1. Klikk på avataren din øverst i høyre hjørne i Todoist.
  2. Velg Integrations (Integrasjoner).
  3. Under Google Kalender klikker du på Legg til kalender.
  4. Deretter setter du opp tilkoblingen mellom Todoist-prosjektene dine og en Google Kalender:
    1. Google Kalender: Velg hvilken kalender du vil synkronisere med. Du kan velge en av dine eksisterende kalendere, eller du kan velge en ny kalender. (Opprett en ny kun for Todoist-oppgavene dine, hvis du ønsker å enkelt slå den på eller av i Google Kalender.) Kun hendelser opprettet i den valgte kalenderen vil legges til som Todoist-oppgaver.
    2. Synkroniser: Velg om du vil synkronisere oppgaver fra alle prosjekter eller kun fra et spesifikt prosjekt til kalenderen valgt tidligere. (Hvis du ønsker å synkronisere flere prosjekter eller kalendere, kan du sette opp ekstra tilkoblinger senere.)
    3. Todoist-prosjekt for nye Google-hendelser: Velg hvilke prosjekter du vil at nye Google Kalender-hendelser skal synkroniseres til. (Hvis du ikke er sikker på hvilket prosjekt du skal velge, anbefaler vi at du bruker Todoist-innboksen. Du kan alltids flytte oppgavene til et annet prosjekt senere.)
    4. Skriv navnet til etiketten du vil legge til oppgaver synkronisert fra den valgte kalenderen. (Hvis denne etiketten ikke er i etikettlisten din, vil den automatisk opprettes etter at integrasjonen er satt opp.)
    5. Velg en standard varighet for hendelser som synkroniseres fra nye Todoist-oppgaver. Nye oppgaver med en forfallsdato og et -tidspunkt vil dukke opp i Google Kalender med denne varigheten. (Du kan når som helst gjøre endringer for hendelsen i Google Kalender etter at den er opprettet.)
    6. Velg om du ønsker å synkronisere oppgaver med en forfallsdato, men ikke noe forfallstidspunkt. Du kan velge å synkronisere disse oppgavene som heldagshendelser i Google Kalender, eller du kan velge å kun synkronisere oppgaver med en forfallsdato og et forfallstidspunkt.
    7. Velg om du ønsker at en hendelse skal bli værende i Google Kalender når den synkroniserte oppgaven fullføres i Todoist.
  5. Klikk på Koble til.Todoist_GCal_connected_multiple.png
Dessverre er det ikke mulig å sette opp denne integrasjonen via iOS-appen. Logge inn på todoist.com i en nettleser og følg instruksjonene på nett i stedet.
Dessverre er det ikke mulig å sette opp integrasjonen via Android-appen. Logge inn på todoist.com i en nettleser og følg instruksjonene på nett i stedet.

Bruke integrasjonen

Når du har satt opp integrasjonen, vil oppgaver med en forfallsdato og/eller et forfallstidspunkt fra det eller de valgte Todoist-prosjektene automatisk legges til i kalenderen du har valgt. På samme måte vil hendelser opprettet i den kalenderen automatisk legges til i Todoist-prosjektet du har valgt.

Synkronisering i sanntid

Endringer du gjør i Google Kalender, som å endre navnet på en hendelse eller datoen, vil umiddelbart vises i Todoist – og vice versa.

Tilpass varighet for hendelse

Angi en tilpasset varighet for hendelser fra Todoist fra oppgave til oppgave, noe du gjør ved å skrive noe sånt som [80m] i oppgavenavnet. Når du lagrer oppgaven, vil «[80m]» fjernes fra oppgavenavnet og en ny Google Kalender-hendelse vil opprettes med en varighet på 1 time og 20 minutter. I øyeblikket fungerer kun dette når du bruker «m» (for minutter).

Endre oppgavens prosjekt og legg til etiketter for hendelser

For å legge til en etikett på Todoist-oppgaven din, kan du skrive «@EtikettNavn» i Googles hendelsestittel, og den vil behandles som en eksisterende etikett i Todoist. På samme måte, hvis du vil at hendelsen skal lagres i et annet prosjekt i Todoist, kan du ganske enkelt skrive «#ProsjektNavn» i hendelsestittelen i din synkroniserte Google Kalender. Merk deg at dette kun fungerer hvis du synkroniserer alle Todoist-prosjekter i en kalender. Hvis kun ett enkelt Todoist-prosjekt er synkronisert, kan ikke en oppgave flyttes til et annet prosjekt.

Endre oppgavens prioritetsnivå

Du kan legge til eller endre et prioritetsnivå ved å skrive !!1, !!2 eller !!3 i Google-begivenhetens tittel. Endringen vil umiddelbart reflekteres i Todoist.

Hvordan kan jeg fjerne integrasjonen?

Hvis du vil fjerne integrasjonen mellom Google Kalender og Todoist, følger du disse trinnene:

1. Gå til Integrasjoner-siden i innstillingene til Todoist.
  2. Klikk på x ved siden av Google Kalender.
  3. Klikk på OK for å bekrefte.

Hvis du vil fjerne en tilkobling mellom Google Kalender og Todoist, følger du trinnene nedenfor:

1. Gå til Integrasjoner-siden i innstillingene til Todoist.
  2. Under Google Kalender finner du tilkoblingen du vil fjerne.
  3. Velg Fjern.

Hvordan kan jeg fjerne oppgaver og hendelser opprettet med denne integrasjonen?

Når du fjernet integrasjonen mellom Todoist og Google Kalender, vil oppgaver og hendelser som ble opprettet i Google Kalender og Todoist-kontoen, fortsatt være der. Slik fjerner du dem:

Hvis du har satt opp integrasjonen med en nylig opprettet Google Kalender (standardalternativet):

1. Åpne Todoist-nettappen.
  2. Gå til prosjektet som Google Kalender-hendelsene har blitt synkronisert til.
    • Hvis du er usikker på hvilket prosjekt som ble synkronisert, finner du en synkronisert Todoist-oppgave i Google Kalender og søker etter den oppgaven i Todoist.
  3. Velg og slett alle oppgavene som har blitt synkronisert fra Google Kalender.
  4. Deretter åpner du Google Kalender.
  5. I det venstre panelet, under Mine kalendere, klikker du på X til høyre for kalenderen som ble opprettet under oppsettet av integrasjonen, som blir kalt Todoist som standard.
  6. Bekreft at du vil slette kalenderen ved å velge Fjern kalender.

Hvis du har satt opp integrasjonen med din primære Google Kalender:

1. Åpne Todoist-nettappen.
  2. Gå til prosjektet som Google Kalender-hendelsene har blitt synkronisert til.
    • Hvis du er usikker på hvilket prosjekt som ble synkronisert, finner du en synkronisert Todoist-oppgave i Google Kalender og søker etter den oppgaven i Todoist.
  3. Velg og slett alle oppgavene som har blitt synkronisert fra Google Kalender.
  4. Deretter åpner du Google Kalender.
  5. I det venstre panelet, under Mine kalendere, fjerner du merkingen for alle kalendere med unntak av den som var synkronisert til Todoist-kalenderen din, så du ikke ved et uhell fjerner oppgaver fra andre kalendere.
  6. Høyreklikk på hver hendelse som har blitt synkronisert fra Todoist og velg Slett. Gjør dette for alle hendelser som har blitt synkronisert fra Todoist-prosjekter.

Vanlige spørsmål

Har du et spørsmål eller et problem du vil feilsøke? Ta en titt i feilsøkingsguiden vår.