Bruke Google Kalender med Todoist

Business

Sørg for at Google Kalender og Todoist er helt synkronisert med denne toveis integrasjonen i sanntid.

Sette opp integrasjonen

1. Øverst til høyre klikker du på tannhjulet.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Klikk på fanen Integrasjoner.
  4. Klikk på Koble til kalender under Google Kalender.Todoist_GCal_setup.png
  5. Logg inn med Google-kontoen din.
  6. For å gi Todoist tilgang til Google Kalender, klikker du på Tillat.
  7. Deretter setter du opp tilkoblingen mellom Todoist-prosjektene dine og en Google Kalender:
    1. «Velg en kalender» – Velg hvilken kalender du vil synkronisere med. Du kan velge en av dine eksisterende kalendere, eller du kan velge en ny kalender. (Opprett en ny kun for Todoist-oppgavene dine, hvis du ønsker å enkelt slå den på eller av i Google Kalender.) Kun hendelser opprettet i den valgte kalenderen vil legges til som Todoist-oppgaver.
    2. «Synkroniser» – Velg om du vil synkronisere oppgaver fra alle prosjekter eller kun fra et spesifikt prosjekt til den tidligere valgte kalenderen. (Hvis du ønsker å synkronisere flere prosjekter eller kalendere, kan du sette opp ekstra tilkoblinger senere.)
    3. «Oppgaver opprettet i Google Kalender går til» – Velg hvilket prosjekt du ønsker at nye Google Kalender-hendelser synkroniseres til. (Hvis du ikke er sikker på hvilket prosjekt du skal velge, anbefaler vi at du bruker Todoist-innboksen din. Du kan når som helst flytte oppgavene til et annet prosjekt senere.)
    4. «Angi varighet for hendelse for nye oppgaver» – Velg en standard varighet for hendelser synkronisert fra nye Todoist-oppgaver. Nye oppgaver med en forfallsdato og et -tidspunkt vil dukke opp i Google Kalender med denne varigheten. (Du kan når som helst foreta endringer i hendelsen i Google Kalender etter at den er opprettet.)
    5. «Oppgaver uten et forfallstidspunkt» – Velg om du ønsker å synkronisere oppgaver med en forfallsdato, men ikke noe forfallstidspunkt. Du kan velge å synkronisere disse oppgavene som heldagshendelser i Google Kalender, eller du kan velge å kun synkronisere oppgaver med en forfallsdato og et forfallstidspunkt.
    6. «Når en oppgave er fullført» – Velg om du ønsker å legge igjen en hendelse på Google Kalender så fort den synkroniserte oppgaven fullføres i Todoist.
    7. «Etikett lagt til Google Kalender-oppgaver» – Skriv navnet til etiketten du vil legge til oppgaver synkronisert fra den valgte kalenderen. (Hvis denne etiketten ikke er i etikettlisten din, vil den automatisk opprettes etter at integrasjonen er satt opp.)
  8. Klikk på Koble til.Todoist_GCal_connected.png
Dessverre er det ikke mulig å sette opp denne integrasjonen via Windows 10-appen. Logge inn på todoist.com i en nettleser og følg instruksjonene på nett i stedet.
Dessverre er det ikke mulig å sette opp denne integrasjonen via iOS-appen. Logge inn på todoist.com i en nettleser og følg instruksjonene på nett i stedet.
Dessverre er det ikke mulig å sette opp integrasjonen via Android-appen. Logge inn på todoist.com i en nettleser og følg instruksjonene på nett i stedet.

Koble sammen flere kalendere og prosjekter

Administrer ale hendelsene og oppgavene dine ved å synkronisere ekstra Google Kalender-kalendere med Todoist-prosjektene dine:

1. Øverst til høyre klikker du på tannhjulet.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Klikk på fanen Integrasjoner.
  4. Under Google Kalender klikker du på Legg til kalender.
  5. Deretter setter du opp tilkoblingen mellom Todoist-prosjektene dine og en Google Kalender:
    1. Velg en kalender – Velg hvilken kalender du vil synkronisere med. Du kan velge en av dine eksisterende kalendere, eller du kan velge en ny kalender. (Tips: Opprett en ny kalender, og du kan slå den på eller av enkelt i Google Kalender.)
    2. Synkroniser – Velg om du vil synkronisere oppgaver fra alle prosjekter eller kun fra et spesifikt prosjekt til den valgte kalenderen.
    3. Oppgaver opprettet i Google Kalender går til – Velg hvilket Todoist-prosjekt du ønsker at nye Google Kalender-hendelser synkroniseres til. (Tips: Hvis du ikke er sikker på hvilket prosjekt du skal velge, anbefaler vi at du bruker Todoist-innboksen din. Du kan når som helst flytte oppgavene til et annet prosjekt senere.)
    4. Angi varighet for hendelse for nye oppgaver – Velg en standard varighet for hendelser synkronisert fra nye Todoist-oppgaver. Nye oppgaver med en forfallsdato og et -tidspunkt vil dukke opp i Google Kalender med denne varigheten. (Tips: Du kan når som helst foreta endringer i hendelsen i Google Kalender etter at den er opprettet.)
    5. Oppgaver uten et forfallstidspunkt – Hvis dette alternativet er satt til «skal synkroniseres som heldagshendelser», vil oppgaver uten et forfallstidspunkt vises i Google Kalender som oppgaver som varer hele dagen. Hvis du velger «skal ikke synkroniseres», vil oppgaver uten et forfallstidspunkt ikke dukke opp i Google Kalender i det hele tatt.
    6. Når en oppgave er fullført – Velg om du ønsker å legge igjen en hendelse på Google Kalender så fort den synkroniserte oppgaven fullføres i Todoist.
    7. Etikett lagt til Google Kalender-oppgaver – Skriv navnet til etiketten du vil legge til oppgaver synkronisert fra den valgte kalenderen. (Hvis denne etiketten ikke er i etikettlisten din, vil den automatisk opprettes etter at integrasjonen er satt opp.)
  6. Klikk på Koble til.Todoist_GCal_connected_multiple.png
Dessverre er det ikke mulig å sette opp denne integrasjonen via Windows 10-appen. Logge inn på todoist.com i en nettleser og følg instruksjonene på nett i stedet.
Dessverre er det ikke mulig å sette opp denne integrasjonen via iOS-appen. Logge inn på todoist.com i en nettleser og følg instruksjonene på nett i stedet.
Dessverre er det ikke mulig å sette opp integrasjonen via Android-appen. Logge inn på todoist.com i en nettleser og følg instruksjonene på nett i stedet.

Bruke integrasjonen

Når du har satt opp integrasjonen, vil oppgaver med en forfallsdato og/eller et forfallstidspunkt fra det eller de valgte Todoist-prosjektene automatisk legges til i kalenderen du har valgt. På samme måte, vil hendelser opprettet i den kalenderen automatisk legges til i Todoist-prosjektet du har valgt.

Synkronisering i sanntid

Endringer du gjør i Google Kalender, som å endre navnet på en hendelse eller datoen, vil umiddelbart vises i Todoist – og vice versa.

Tilpass varighet for hendelse

Angi en tilpasset varighet for hendelser fra Todoist fra oppgave til oppgave, noe du gjør ved å skrive noe sånt som [80m] i oppgavenavnet. Når du lagrer oppgaven, vil «[80m]» fjernes fra oppgavenavnet og en ny Google Kalender-hendelse vil opprettes med en varighet på 1 time og 20 minutter. I øyeblikket fungerer kun dette når du bruker «m» (for minutter).

Vanlige spørsmål

Spørsmål: Google Kalender og Todoist synkroniserer ikke. Hvordan kan jeg fikse dette?

Svar: Her er et par ting du kan prøve for å hjelpe Todoist og Google Kalender med å synkronisere som de skal.

• I Todoist må du sjekke at du legger til oppgaver i prosjektet som har blitt synkronisert med Google Kalender. Du kan bekrefte hvilket prosjekt som synkroniseres ved å gå til fanen Integrasjoner i Todoists innstillinger, og under Google Kalender ser du hvilke prosjekter det synkroniseres til.
  • I Google Kalender må du sørge for at du er logget inn på riktig Google-konto. Google-kontoen må være den samme som den du valgte da du satte opp integrasjonen, for å kunne se den synkroniserte kalenderen.
  • I Google Kalender må du sjekke at den spesifikke kalenderen som synkroniseres med Todoist er merket av, så du kan se hendelsene i den. Du finner den synkroniserte kalenderen til venstre for Google Kalenders grensesnitt, under «Mine kalendere».

Spørsmål: Kan jeg sette opp flere tilkoblinger med samme kalender?

Svar: Nei, kun én tilkobling kan settes opp med en spesifikk kalender om gangen. Eksempel: Hvis du har en «Møter»-kalender, kan du ikke synkronisere den til to prosjekter i Todoist.

Spørsmål: Vil tidligere Google Kalender-hendelser eller forfalte Todoist-oppgaver synkroniseres når integrasjonen settes opp?

Svar: Nei, kun oppgaver og hendelser med en forfallsdato satt fremover i tid vil synkroniseres mellom Todoist og Google Kalender.

Spørsmål: Kan jeg endre en eksisterende tilkobling mellom Todoist og Google Kalender?

Svar: Selvsagt! Gå ganske enkelt til fanen Integrasjoner i Todoists innstillinger, og under Google Kalender finner du tilkoblingen du vil endre. Deretter velger du Rediger, oppdaterer preferansene dine, og klikker på Lagre.

Spørsmål: Jeg har ved et uhell slettet oppgaver i Todoist som ble synkronisert fra Google Kalender, og nå har de blitt fjernet fra kalenderen min. Er det en måte jeg kan gjenopprette dem på?

Svar: Ja, du kan gjenopprette slettede hendelser via Google Kalender-søppelkassen. Velg hendelsene du vil gjenopprette og klikk på angre-ikonet.

Spørsmål: Hvordan fjerner jeg en tilkobling mellom Todoist og Google Kalender?

Svar: Gå til fanen Integrasjoner i Todoists innstillinger, og under Google Kalender finner du tilkoblingen vil du fjerne. Deretter velger du Fjern.

Spørsmål: Kan jeg synkronisere kalendere fra forskjellige Google-kontoer samtidig?

Svar: Nei, kun kalendere fra Google-kontoen du er logget inn på når du setter opp integrasjonen, kan velges.

Spørsmål: Kan jeg synkronisere Todoist med Google Kalenders «Påminnelser»- eller «Oppgaver»-kalendere?

Svar: Nei, det er ikke mulig å synkronisere med disse to standardkalenderne.

Spørsmål: Kan jeg synkronisere med en annen Google-konto i stedet?

Svar: Ja, men du må fjerne integrasjonen først. For å fjerne integrasjonen, går du til fanen Integrasjoner i Todoists innstillinger, og ved siden av Google Kalender klikker du på x. Klikk på Ok for å bekrefte.

Spørsmål: Hvordan kan jeg fjerne oppgaver og hendelser opprettet med denne integrasjonen?

Hvis integrasjonen mellom Todoist og Google Kalender ble fjernet, vil oppgavene og hendelsene som ble opprettet i Google Kalender og Todoist-kontoen din fortsatt være der. Slik fjerner du dem:

Hvis du har satt opp integrasjonen med en nylig opprettet Google Kalender (standardalternativet):

1. Åpne Todoist-nettappen.
  2. Gå til prosjektet som Google Kalender-hendelsene har blitt synkronisert til.
    1. Hvis du er usikker på hvilket prosjekt som ble synkronisert, finner du en synkronisert Todoist-oppgave i Google Kalender og søker etter den oppgaven i Todoist.
  3. Velg og slett alle oppgavene som har blitt synkronisert fra Google Kalender.
  4. Deretter åpner du Google Kalender.
  5. I det venstre panelet, under Mine kalendere, klikker du på X til høyre for kalenderen som ble opprettet under oppsettet av integrasjonen, som blir kalt Todoist som standard.
  6. Bekreft at du vil slette kalenderen ved å velge Fjern kalender.

Hvis du har satt opp integrasjonen med din primære Google Kalender:

1. Åpne Todoist-nettappen.
  2. Gå til prosjektet som Google Kalender-hendelsene har blitt synkronisert til.
    1. Hvis du er usikker på hvilket prosjekt som ble synkronisert, finner du en synkronisert Todoist-oppgave i Google Kalender og søker etter den oppgaven i Todoist.
  3. Velg og slett alle oppgavene som har blitt synkronisert fra Google Kalender.
  4. Deretter åpner du Google Kalender.
  5. I det venstre panelet, under Mine kalendere, fjerner du merkingen for alle kalendere med unntak av den som var synkronisert til Todoist-kalenderen din, så du ikke ved et uhell fjerner oppgaver fra andre kalendere.
  6. Høyreklikk på hver hendelse som har blitt synkronisert fra Todoist og velg Slett. Gjør dette for alle hendelser som har blitt synkronisert fra Todoist-prosjekter.

Spørsmål: Hvordan fjerner jeg en integrasjon mellom Google Kalender og Todoist?

Svar: Gå til fanen Integrasjoner i Todoists innstillinger, og ved siden av Google Kalender klikker du på x. Klikk på Ok for å bekrefte.