Bruk Gmail med Todoist

Business

Når du bruker Gmail, kan du enkelt gjøre en e-post om til en ny Todoist-oppgave med én av fire integrasjoner. Du har to alternativer:

1. «Todoist for Gmail»-utvidelsen for Chrome kan brukes til å legge til e-poster som oppgaver fra Google Chrome.
  2. «Todoist for Gmail»-tillegget for G Suite kan brukes til å legge til oppgaver fra Gmail på nett, iOS og Android.

Slik setter du opp og bruker begge integrasjonene:

«Todoist for Google»-utvidelsen for Chrome

Sette opp utvidelsen

1. Gå til Chrome Nettmarked.
  2. Søk etter Todoist for Gmail og velg det.
  3. Øverst til høyre klikker du på Legg til i Chrome.
  4. I vinduet som dukker opp, velger du Legg til utvidelse.

Bruke utvidelsen

Legge til oppgaver via Gmail

1. Åpne e-posten du vil gjøre om til en oppgave.
  2. I ikonlinjen direkte over e-posten, klikker du på Todoist-ikonet.
  3. Nederst til høyre vil en ny oppgave lastes inn i Todoist. Oppgaven vil ha e-postens tittel som navn, og den vil koble til e-posten.
  4. (Valgfritt) Legg til ekstra informasjon om oppgaven, som etiketter, en prioritet, en dato og en mottaker, ved å bruke Legg til raskt-alternativene.
  5. Klikk på Legg til oppgave.

Åpne e-poster via Todoist

Klikk ganske enkelt på hvilken som helst oppgave opprettet via utvidelsen, for å se e-posten i et nettleservindu.

Etter at du har installert utvidelsen, kan du også bruke Todoist fra Gmail direkte ved å klikk på Todoist-linjen nederst til høyre i Gmail. Du vil ha full tilgang til Todoist og kan blant annet legge til, fullføre og vise oppgaver – alt uten å måtte åpne et nytt vindu.

«Todoist for Gmail»-tillegg for G Suite

Sette opp tillegget

1. Gå til mail.google.com.
  2. I ruten til høyre klikker du på symbolet +, noe som åpner G Suite Marketplace. (Hvis sideruten ikke er synlig, kan du slå den på ved å klikke på <-knappen nederst til høyre.)
  3. Søk etter Todoist for Gmail og velg det.
  4. Klikk på Installer.
  5. Godkjenn integrasjonen.
  6. Klikk på Tillat.

Bruke tillegget

Legge til oppgaver via Gmail

1. Åpne e-posten du vil legge til som en oppgave.
  2. Til høyre klikker du på Todoist-ikonet.
  3. (Valgfritt) Velg hvilket prosjekt du vil legge til oppgaven i, endre oppgavens navn, velg en forfallsdato, eller legg til en prioritet.
  4. Klikk på Legg til oppgave.
  1. Åpne e-posten du vil legge til som en oppgave.
  2. Nederst til høyre trykker du på Todoist-ikonet.
  3. (Valgfritt) Velg hvilket prosjekt du vil legge til oppgaven i, endre oppgavens navn, velg en forfallsdato, eller legg til en prioritet.
  4. Trykk på Legg til oppgave.

For å bruke «Todoist for Gmail»-tillegget for G Suite, bruker du Gmail på nett, i iOS eller i Android.

Åpne e-poster via Todoist

Klikk ganske enkelt på hvilken som helst oppgave opprettet via tillegget, for å åpne den i et annet vindu.

Trykk ganske enkelt på hvilken som helst oppgave opprettet via tillegget, for å åpne den i nettleseren til den mobile enheten.

Det er i øyeblikket ikke mulig å åpne e-poster i Gmail-appen.

For å bruke «Todoist for Gmail»-tillegget for G Suite, bruker du Gmail på nett, i iOS eller i Android.

Vanlige spørsmål

Spørsmål: Kan jeg bruke både G Suite-tillegget og Chrome-utvidelsen?

Svar: Absolutt! Bruk det du vil når du vil.

Spørsmål: Fungerer G Suite-tillegget også på iPad?

Svar: Nei, dette tillegget støttes ikke på iPad.

Spørsmål: Kan jeg legge til et forfallstidspunkt for oppgaven min når jeg bruker G Suite-tillegget?

Svar: Nei, i øyeblikket kan du kun velge forfallsdatoene som er tilgjengelige via rullegardinmenyen.

Spørsmål: Hvordan fjerner jeg Chrome-utvidelsen?

Svar: For å fjerne Gmail Chrome-utvidelsen, følger du Googles instruksjoner om hvordan man fjerner en utvidelse.

Spørsmål: Hvordan fjerner jeg G Suite-tillegget?

Svar: Hvis du ikke lenger vil bruke G Suite-tillegget, kan du her se hvordan du fjerner det:

1. Gå til mail.google.com.
  2. I panelet til høyre klikker du på Todoist-ikonet.
  3. Øverst til høyre klikker du på de tre prikkene.
  4. Velg Administrer tillegg.
  5. Klikk på Todoist for Gmail.
  6. Klikk på Avinstaller.