Datoer og klokkeslett for forfall (ikke tilgjengelig på norsk ennå)

Tilgjengelig i:
Free
Premium
Business

Forfallsdatoer! Så viktige, men allikevel så enkle å glemme.

I Todoist kan du sørge for at du aldri går glipp av noe, ved å legge til forfallsdatoer og/eller tidspunkter for oppgavene dine. Du kan til og med opprette tilbakevendende eller gjentatte forfallsdatoer, som «Send mamma et bursdagskort hver 19. juli» og «Vann plantene hver onsdag».

Hvordan legge til en forfallsdato eller tilbakevendende forfallsdato

Den enkleste måten å legge til en forfallsdato på en plattform, enten det er på datamaskinen, mobilen eller nett, er å skrive den inn i oppgavefeltet sammen med oppgavenavnet. Den smarte funksjonen Legg til raskt vil da automatisk gjenkjenne datoen, fremheve den, og legge den til når du lagrer oppgaven.

Du kan beskrive nesten hvilken som helst dato med naturlig språk. Alt fra i morgen kl. 16:00 til en svært spesifikk gjentatt forfallsdato, som hver tredje tirsdag, fra 29. august, i 6 måneder.

Noen ganger er en dato del av et oppgavenavn og ikke en frist. I oppgaven «Opprett månedlig rapport» vil eksempelvis «månedlig» automatisk fremheves som en forfallsdato. Bare klikk eller trykk på ordet for å fjerne fremhevingen. Du kan også slå av automatisk gjenkjenning av dato helt.

Du kan åpne oppgaveplanleggeren ved å klikke eller trykke på datofeltet eller kalenderen når du legger til eller endrer en oppgave, uansett hvilken plattform du bruker. Herfra vil du kunne manuelt velge en dato fra kalenderen, eller bruke en av våre hendige datosnarveier, som I dag, I morgen eller Neste uke.

date-and-time-ios-swipe.jpg For å legge til eller endre datoen til en eksisterende oppgave på en telefon eller et nettbrett, er det bare å sveipe fra høyre til venstre på oppgaven. iOS_Scheduler.png Hvis du vil angi et forfallstidspunkt, trykker du på >-pilen nederst til høyre og deretter på + Legg til tidspunkt nederst til venstre.

For å legge til eller endre datoen til en eksisterende oppgave på en telefon eller et nettbrett, er det bare å sveipe fra høyre til venstre på oppgaven. Android_Scheduler.png
Hvis du vil angi et forfallstidspunkt, trykker du på >-pilen nederst til høyre og deretter på + Legg til tidspunkt nederst til venstre.

Du kan også la Todoist anbefale en ny dato for oppgaven din ved å klikke/trykke på Foreslått-snarveien. Du kan lese mer om hvordan Todoists smarte planlegging avgjør hva som skal foreslås.

Noen ganger er det greit å vite om en dato allerede er fylt med oppgaver, før du planlegger en oppgave. For å se dette, skriver du inn en ny forfallsdato øverst til høyre for blyanten når du skal gjøre om forfallsdatoen til en oppgave med planleggere. Du vil få opp en forhåndsvisning av hvor mange oppgaver som allerede er planlagt på den datoen (kommer snart på nett, til Windows og til macOS):

Noen eksempler på datoformater du kan bruker

Dette er bare noen få av datoene og de tilbakevendende datoene du kan legge til. Hvis du er usikker på om et spesifikt datoformat vil fungere, er det bare å skrive det inn i oppgavenavnet med et naturlig beskrivende språk. Det er gode sjanser for at Todoist skjønner hva du mener.

Enkeltvise forfallsdaoter

Prøv disse naturlige uttrykkene når du skal legge til en oppgave i Todoist, og du ønsker å planlegge oppgaven for en spesifikk dato.

Hva du skriver:

Hva Todoist forstår:

i dag

I dag

i morgen

I morgen

neste uke

Som standard neste mandag (dette kan endres under Innstillinger)

neste måned

første dag neste måned

27. jan

27. jan (27 jan og 27/1 fungerer også)

27/01/2016

27. januar 2016 (27/01/2016, 2016/01/27, 2016-01-27 fungerer også)

27.

27. dag i denne måneden

midt i januar

15. januar

slutten av måneden

Siste dag i denne måneden

i dag kl. 10:00

I dag kl. 10:00

i morgen kl. 16:00

I morgen kl. 16:00

Fre @ 19:00

Fredag kl. 19:00 (Fredag @ 19, Fre kl. 19, Fre kl. 19:00 fungerer også)

18:00

I dag kl. 18:00 (så fremt ikke klokken er etter 18:00, da blir det i morgen)

om 5 dager

5 dager fra i dag (+5 dager fungerer også)

om 3 uker

3 uker fra i dag

om 2 timer

2 timer fra nå

Tilbakevendende forfallsdatoer

Når du trenger at en oppgave eksempelvis gjentas daglig, ukentlig eller månedlig, kan du sette en tilbakevendende forfallsdato: Finn ut hvordan du setter en tilbakevendende forfallsdato, som daglig, ukentlig eller hver tredje måned.