Datoer og klokkeslett for forfall

Business

Forfallsdatoer! Så viktige, men allikevel så enkle å glemme.

I Todoist kan du sørge for at du aldri går glipp av noe, ved å legge til forfallsdatoer og/eller tidspunkter for oppgavene dine. Du kan til og med opprette tilbakevendende eller gjentatte forfallsdatoer, som «Send mamma et bursdagskort hver 19. juli» og «Vann plantene hver onsdag».

Hvordan sette en forfallsdato (eller en tilbakevendende forfallsdato)

Den enkleste måten for å legge til en forfallsdato på hvilken som helst plattform, enten det er på datamaskinen, mobilen eller nett, er å skrive den inn i oppgavefeltet sammen med oppgavenavnet. Den smarte funksjonen Legg til raskt vil da automatisk gjenkjenne datoen, fremheve den, og legge den til når du lagrer oppgaven.

Du kan beskrive nesten hvilken som helst dato med naturlig språk. Alt fra i morgen kl. 16:00 til en svært spesifikk gjentatt forfallsdato, som hver tredje tirsdag fra 29 august.

Vi støtter i øyeblikket ikke forfallsdatoer på arabisk, tsjekkisk og tyrkisk, men vi jobber med det og planlegger å legge til støtte for disse språkene i fremtiden.
Noen ganger er en dato del av et oppgavenavn og ikke en frist. I oppgaven «Opprett månedlig rapport» vil eksempelvis «månedlig» automatisk fremheves som en forfallsdato. Bare klikk eller trykk på ordet for å fjerne fremhevingen. Du kan også slå av automatisk gjenkjenning av dato helt.

Angi en dato med planleggeren

Du kan åpne oppgaveplanleggeren ved å klikke eller trykke på datofeltet eller kalenderen når du legger til eller endrer en oppgave, uansett hvilken plattform du bruker. Herfra vil du kunne manuelt velge en dato fra kalenderen, eller bruke en av våre hendige datosnarveier (for eksempel kan du velge I morgen, Senere denne uken eller Denne helgen).

For å velge et forfallstidspunkt, klikker du på + Legg til tidspunkt nederst til venstre.

For å legge til eller endre datoen til en eksisterende oppgave på en telefon eller et nettbrett, er det bare å sveipe fra høyre til venstre på oppgaven. For å angi et forfallstidspunkt, trykker du på + Legg til tidspunkt nederst til venstre.

date-and-time-android-swipe.jpg For å legge til eller endre datoen til en eksisterende oppgave på en telefon eller et nettbrett, er det bare å sveipe fra høyre til venstre på oppgaven. For å angi et forfallstidspunkt, trykker du på >-pilen nederst til høyre og deretter på + Legg til tidspunkt nederst til venstre.

Noen ganger er det greit å vite om en dato allerede er fylt med oppgaver, før du planlegger en oppgave. For å se dette, skriver du ganske enkelt inn en ny forfallsdato eller velger den fra kalenderen, når du skal gjøre om forfallsdatoen til en oppgave med planleggere. Du vil få opp en forhåndsvisning av hvor mange oppgaver som allerede er planlagt på den datoen:

Noen eksempler på datoformater du kan bruke

Dette er bare noen få av datoene og de tilbakevendende datoene du kan legge til. Hvis du er usikker på om et spesifikt datoformat vil fungere, er det bare å skrive det inn i oppgavenavnet med et naturlig beskrivende språk. Det er gode sjanser for at Todoist skjønner hva du mener.

Engangs forfallsdatoer

Prøv disse naturlige uttrykkene når du skal legge til en oppgave i Todoist, og du ønsker å planlegge oppgaven for en spesifikk dato.

Hva du skriver: Hva Todoist forstår:
i dag I dag
i morgen I morgen
neste uke Som standard neste mandag (dette kan endres under Innstillinger)
neste måned første dag i neste måned
27. jan 27. jan (27 jan, 27/1 fungerer også)
27/01/2016 27. januar 2016 (27/01/2016, 2016/01/27, 2016-01-27 fungerer også)
27. 27. dag i nåværende måned
midt i januar 15. januar
slutten av måneden Siste dag i nåværende måned
i dag kl. 10 I dag kl. 10:00
i morgen kl. 16:00 I morgen kl. 16:00
Fre @ 19 Fredag kl. 19:00 (fredag @ 19, fre kl. 19 fungerer også)
18:00 I dag kl. 18:00 (så fremt ikke klokken er etter 18:00, da blir det i morgen)
om 5 dager 5 dager fra i dag (+5 dager fungerer også)
om 3 uker 3 uker fra i dag
om 2 timer 2 timer fra nå
om morgenen Kl. 09:00
om ettermiddagen Kl. 12:00
om kvelden Kl. 19:00

Tilbakevendende forfallsdatoer

Når du trenger at en oppgave eksempelvis gjentas daglig, ukentlig eller månedlig, kan du sette en tilbakevendende forfallsdato: Finn ut hvordan du setter en tilbakevendende forfallsdato, som daglig, ukentlig eller hver tredje måned.

Vanlige spørsmål

Er det mulig å fjerne en forfallsdato med naturlig språk?

Ja. Hvis du skriver ingen dato eller ingen forfallsdato, vil forfallsdatoen fjernes når du legger til eller oppdaterer en oppgave.

Er det mulig å endre hvilken dag Todoist tolker som Neste uke eller Denne uken?

Ja, du kan gjøre dette inne på kontoinnstillingene:

1. Klikk på avataren din øverst i høyre hjørne i Todoist.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Åpne Generelt-fanen.
  4. Bla ned til Dato og klokkeslett-seksjonen.
  1. Sveip opp på den nedre applinjen for å åpne menyen.
  2. Trykk på tannhjulet øverst i høyre hjørne for å åpne Innstillinger.
  3. Velg Generelt.
  4. Bla ned til Dato og klokkeslett-seksjonen.
  1. Trykk på tannhjulet øverst i høyre hjørne.
  2. Trykk på Innstillinger.
  3. Velg Generelt.
  4. Bla ned til Dato og klokkeslett-seksjonen.

Når en oppgave gis en ny forfallsdato, ser jeg noen ganger forskjellige alternativer. Noen ganger ser jeg for eksempel alternativet Denne helgen, mens andre ganger ser jeg Neste helg i stedet. Hva skyldes det?

Når nye datoer for en oppgave foreslås, vil planleggeren endre forslagene sine basert på faktorer som nåværende dags dato. For eksempel vil alternativet Denne helgen kun dukke opp på mandag, tirsdag, onsdag og torsdag, mens alternativet Neste helg kun dukker opp på helgedager.

Hva er kriteriene for fargekodingen av forfallsdatoer?

Forfallsdatoer vises i følgende farger:

• Rød: forfalte oppgaver
  • Grønn: oppgaver som forfaller i dag
  • Brun: oppgaver som forfaller i morgen
  • Lilla: oppgaver som forfaller de neste to til syv dagene
  • Ingen farge: oppgaver som forfaller om åtte dager eller mer