Introduksjon til: Påminnelser

Business

Hemmeligheten for enkelt å huske alt? Få Todoist til å minne deg på alt.

Enten det er fristen for en viktig rapport eller bursdagen til en venn, er det bare å ordne en Todoist-påminnelse og fortsette dagen din. Når tiden kommer, vil Todoist sende deg et push-varsel eller en en e-post om oppgaven, så du ikke glemmer noe.

Ser du etter informasjon om varsler? Ta en titt på denne artikkelen.

Sette opp automatiske påminnelser

Når du velger et forfallstidspunkt for en oppgave, vil Todoist automatisk ordne en påminnelse for deg. Eksempel: Når du lager en oppgave for i morgen kl. 16:00, vil Todoist automatisk sende deg en påminnelse 30 minutter på forhånd.

Du kan endre de vanlige innstillingene for påminnelser for å velge hvor lenge på forhånd du vil motta den automatiske påminnelsen, og om du vil at det skal sendes som push-varsel, skrivebordsvarsel eller e-post:

1. Klikk på avataren din øverst i høyre hjørne i Todoist og velg Innstillinger.
  2. Klikk på Påminnelser.
  3. Slå bryteren til på ved siden av typen varsel du ønsker å motta:
    • Skrivebordsvarsel for å få varsler via operativsystemet ditt.
    • Mobilvarsel for å få varsler på den mobile enheten din.
    • E-post for å motta en påminnelse til e-postadressen du har lagt til via Innstillinger → Konto.
  4. Velg et relativt tidspunkt under Automatiske påminnelser-rullegardinmenyen.
  1. Klikk på avataren din øverst i høyre hjørne i Todoist og velg Innstillinger.
  2. Klikk på Påminnelser.
  3. Slå bryteren til på ved siden av typen varsel du ønsker å motta:
    • Skrivebordsvarsel for å få varsler via operativsystemet ditt.
    • Mobilvarsel for å få varsler på den mobile enheten din.
    • E-post for å motta en påminnelse til e-postadressen du har lagt til via Innstillinger → Konto.
  4. Velg et relativt tidspunkt under Automatiske påminnelser-rullegardinmenyen.
Fokusassistent blokkerer Todoist som standard. Hvis du ønsker å motta varsler i prioritetsmodus, må du sørger for å legge til Todoist via Windows' InnstillingerSystemFokusassistentTilpass prioritetslistenLegg til en appTodoist.
  1. Trykk på tannhjulet øverst til høyre i Todoist.
  2. Trykk på Påminnelser.
  3. Trykk på Påminn meg via og velg typen varsler du ønsker å motta:
    • Mobilvarsel for å få varsler på den mobile enheten din.
    • Skrivebordsvarsel for å få varsler via datamaskinens operativsystem.
    • E-post for å motta en påminnelse til e-postadressen du har lagt til via Innstillinger → Konto.
  4. (Valgfritt) Når du slumrer en påminnelse i iOS, kan du velge å bli minnet på det du skulle huske igjen på et senere tidspunkt. Trykk på Når slumret … og velg et intervall fra listen.
  5. Trykk på Automatiske påminnelser, og velg et relativt tidspunkt fra listen.
  1. Trykk på meny-ikonet øverst til venstre i Todoist.
  2. Bla ned, trykk på Innstillinger, og velg Påminnelser.
  3. Trykk på Påminn meg via og velg typen varsler du ønsker å motta:
    • Push-varsel på mobil for å få varsler på den mobile enheten din.
    • Push-varsel til skrivebordet for å få varsler via datamaskinens operativsystem.
    • E-post for å motta en påminnelse til e-postadressen du har lagt til via Innstillinger → Konto.
  4. (Valgfritt) Når du slumrer en påminnelse i Android, kan du velge å bli minnet på det du skulle huske igjen på et senere tidspunkt. Trykk på Når slumret … og velg et intervall fra listen.
  5. Trykk på Send automatiske påminnelser og velg et relativt tidspunkt fra listen.

Sette opp tilpassede påminnelser

Sett opp tilpassede påminnelser for hvilken som helst oppgave, uavhengig av om den har en forfallsdato og et forfallstidspunkt:

Du kan til og med ha en påminnelse som utløses på et spesielt sted, som når du går forbi matbutikken.
  1. Når du legger til eller redigerer en oppgave, klikker du på web_reminder.svgvekkerklokken nederst til høyre.
  2. Klikk på klokken for å velge om du vil opprette en dato og tidsbasert eller stedsbasert påminnelse. For eksisterende oppgaver med et forfallstidspunkt, vil du se et tredje alternativ, Før oppgave, som lar deg velge en påminnelse et visst antall minutter eller timer før oppgaven forfaller.
  3. Avhengig av alternativet du valgte under trinn 2, velger du hva som skal utløse påminnelsen din – skriv inn den spesifikke datoen og klokkeslettet, stedet, eller velg den relative tiden før oppgaven forfaller.
  4. (Valgfritt) I delte prosjekter kan du legge til en påminnelse for en spesifikk samarbeidspartner. For å gjøre dette, klikker du på avataren ved siden av påminnelsens forfallstidspunkt og velger en mottaker.
  5. Klikk på Legg til påminnelse.
  6. Klikk på Legg til oppgave (når du oppretter en ny oppgave) eller Lagre (når du redigerer en eksisterende oppgave).

1. Når du legger til eller redigerer en oppgave, trykker du på web_reminder.svgvekkerklokken.
  2. Velg om du ønsker å motta påminnelsen På et tidspunkt og en dato eller På et sted. For eksisterende oppgaver med et forfallstidspunkt, vil du se et tredje alternativ, Før oppgave, som lar deg velge en påminnelse et visst antall minutter eller timer før oppgaven forfaller.
  3. Avhengig av alternativet du valgte under trinn 2, velger du hva som skal utløse påminnelsen din – velg en spesifikk dato og et klokkeslett, stedet, eller velg den relative tiden før oppgaven forfaller.
  4. (Valgfritt) I delte prosjekter kan du legge til en påminnelse for en spesifikk samarbeidspartner. For å gjøre dette, velger du en mottaker du vil varsle samtidig som du velger forfallstidspunkt for påminnelsen.
  5. Trykk på Ferdig for å lagre påminnelsen.

1. Når du legger til eller redigerer en oppgave, trykker du på win10_reminder.svgvekkerklokken.
  2. Nederst til venstre trykker du på klokken og velger om du vil motta påminnelsen På et tidspunkt og en dato eller På et sted. For eksisterende oppgaver med et forfallstidspunkt, vil du se et tredje alternativ, Før oppgave, som lar deg velge en påminnelse et visst antall minutter eller timer før oppgaven forfaller.
  3. Avhengig av alternativet du valgte under trinn 2, velger du hva som skal utløse påminnelsen din – velg en spesifikk dato og et klokkeslett, stedet, eller velg den relative tiden før oppgaven forfaller.
  4. (Valgfritt) I delte prosjekter kan du legge til en påminnelse for en spesifikk samarbeidspartner. For å gjøre dette, klikker du på avataren nederst i venstre hjørne og velger en mottaker.
  5. Trykk på android_submit.svgsend inn-ikonet, for å lagre påminnelsen.

Vanlige spørsmål

Hvilke dato- og tidsformater støttes for opprettelse av påminnelser?

Alle forfallsdatoer og tidspunkter som kan brukes til å planlegge oppgaver, vil også fungere for påminnelser.

Kan jeg opprette en tilbakevendende påminnelse for oppgaven min?

Absolutt! Bruk ganske enkelt noen av de tilbakevendende forfallsdatoene og tidspunktene.

På hvilke enheter kan jeg motta stedsbaserte påminnelser?

Stedsbaserte påminnelser er kun tilgjengelig for iOS- og Android-enheter.

Er det mulig å motta en stedsbasert påminnelse på e-post?

Nei, en stedsbasert påminnelse vil kun vises opp som et pushvarsel på enheten som utløser påminnelsen.

Må jeg gjøre noe med iOS-enheten min for å få stedsbaserte påminnelser?

I iOS må du kanskje slå på stedsbaserte varsler. Slik gjør du det:

1. Åpne Innstillinger-appen på iOS-enheten din.
  2. Trykk på Personvern.
  3. Trykk på Stedstjenester.
  4. Slå på Stedstjenester.
  5. Bla ned og trykk på Systemtjenester.
  6. Slå på Stedsbaserte varsler.

Må jeg gjøre noe med Android-enheten min for å få stedsbaserte påminnelser?

På Android er stedsbaserte påminnelser satt opp som standard – du trenger med andre ord ikke gjøre noe.

På Android 12 må du sørge for å ha presis plassering tillatt i telefonens innstillinger. Slik gjør du det:

1. Åpne Innstillinger-appen på Android-enheten din.
  2. Trykk på Apper.
  3. Velg Todoist.
  4. Trykk på Tillatelser.
  5. Velg Plassering.
  6. Slå på Bruk presis plassering.

Kan jeg slumre en påminnelse?

Ja, men du kan bare slumre påminnelser du mottar på Android eller iOS. For å slumre en påminnelse på Android, er det bare å trykke på Slumre på påminnelsen. i iOS åpner du Varslingssenter og trykker lenge på påminnelsen, for deretter å trykke på Slumre.

Hvor lenge slumres det som standard? Hvordan kan jeg endre dette?

Standard tidsperiode for slumring for påminnelser på Android, er 30 minutter. I iOS er denne perioden 5 minutter. Du kan imidlertid endre dette i innstillingene dine:

1. Åpne Todoist på Android- eller iOS-enheten din.
  2. Trykk på tannhjulet øverst i høyre hjørne på iOS. I Android trykker du på meny-ikonet øverst til venstre, blar ned, og trykker på Innstillinger.
  3. Velg Påminnelser.
  4. Trykk Når slumret … for å sette en ny standard tidsperiode for slumring for påminnelser.

Er det en måte å synkronisere varsler mellom macOS og iOS?

Dessverre er dette en kjent begrensning, så når du fullfører en oppgave på en av enhetene, vil det ikke fjerne varselet på den andre enheten. Vi jobber med å få løst dette i fremtiden.

Enheten min kjører iOS 15 eller nyere. Hvis jeg bruker Apples Fokus-funksjon, vil jeg da fortsatt få påminnelser fra Todoist?

Alle Todoist-påminnelser, enten de er tids- eller stedsbasert, anses som tidssensitive varsler, så du vil fortsatt motta disse, selv om du har Fokus aktivert på iOS-enheten din.