Påminnelser

Business

Hemmeligheten for enkelt å huske alt? Få Todoist til å minne deg på alt.

Enten det er fristen for en viktig rapport eller bursdagen til en venn, er det bare å ordne en Todoist-påminnelse og fortsette dagen din. Når tiden kommer, vil Todoist sende deg et push-varsel eller en en e-post om oppgaven, så du ikke glemmer noe.

Sette opp automatiske påminnelser

Når du velger både en forfallsdato og et tidspunkt for en oppgave, vil Todoist automatisk ordne en påminnelse for deg. Eksempel: Når du lager en oppgave for i morgen kl. 16:00, vil Todoist automatisk sende deg en påminnelse 30 minutter på forhånd.

Du kan endre de vanlige innstillingene for påminnelser for å velge hvor lenge på forhånd du vil motta den automatiske påminnelsen, og om du vil at det skal sendes push-varsel eller e-post:

1. Klikk på tannhjulet øverst til høyre i Todoist og velg Innstillinger.
  2. Klikk på Påminnelser-fanen.
  3. Merk av boksen ved siden av typen varsel du ønsker å motta:
    • Skrivebordsvarsel for å få varsler via operativsystemet ditt.
    • Push-varsel på mobil for å få varsler på den mobile enheten din.
    • E-post for å motta en påminnelse til e-postadressen du har lagt til via Innstillinger → Konto.
  4. Velg et relativt tidspunkt fra standardtidspunkt-rullegardinmenyen.
  1. Klikk på tannhjulet øverst til høyre i Todoist.
  2. Under Innstillinger klikker du på Påminnelser.
  3. Merk av boksen ved siden av typen varsel du ønsker å motta:
    • Skrivebordsvarsel for å få varsler via datamaskinens operativsystem.
    • Push-varsel på mobil for å få varsler på den mobile enheten din.
    • E-post for å motta en påminnelse til e-postadressen du har lagt til via Innstillinger → Konto.
  4. (Valgfritt) Når du slumrer en påminnelse i Windows 10, kan du velge å bli minnet på det igjen på et senere tidspunkt. Under «Når slumret, vent …» velger du et intervall fra rullegardinmenyen.
  5. Velg et relativt tidspunkt fra Send automatisk påminnelser-rullegardinmenyen.
Fokusassistent blokkerer Todoist som standard. Hvis du ønsker å motta varsler i prioritetsmodus, må du sørger for å legge til Todoist via Windows' InnstillingerSystemFokusassistent → under Bare prioritet klikker du på Tilpass prioritetslisten → klikk på Legg til en app → velg Todoist.
  1. Trykk på tannhjulet øverst til høyre i Todoist.
  2. Trykk på Påminnelser.
  3. Trykk på Påminn meg via og velg typen varsler du ønsker å motta:
    • Skrivebordsvarsel for å få varsler via datamaskinens operativsystem.
    • Push-varsel på mobil for å få varsler på den mobile enheten din.
    • E-post for å motta en påminnelse til e-postadressen du har lagt til via Innstillinger → Konto.
  4. (Valgfritt) Når du slumrer en påminnelse i iOS, kan du velge å bli minnet på det igjen på et senere tidspunkt. Trykk på Når slumret … og velg et intervall fra listen.
  5. Trykk på Automatiske påminnelser, og velg et relativt tidspunkt fra listen.
  1. Trykk på meny-ikonet øverst til venstre i Todoist.
  2. Trykk på Innstillinger og velg Påminnelser.
  3. Trykk på Påminn meg via og velg typen varsler du ønsker å motta:
    • Push-varsel på mobil for å få varsler på den mobile enheten din.
    • Push-varsel til skrivebordet for å få varsler via datamaskinens operativsystem.
    • E-post for å motta en påminnelse til e-postadressen du har lagt til via Innstillinger → Konto.
  4. (Valgfritt) Når du slumrer en påminnelse i Android, kan du velge å bli minnet på det igjen på et senere tidspunkt. Trykk på Når slumret … og velg et intervall fra listen.
  5. Trykk på Automatiske påminnelser, og velg et relativt tidspunkt fra listen.

Sette opp tilpassede påminnelser

Sett opp tilpassede påminnelser for hvilken som helst oppgave, uavhengig av om den har en forfallsdato og et forfallstidspunkt:

Du kan til og med ha en påminnelse som utløses på et spesielt sted, som når du går forbi matbutikken.
  1. Når du legger til eller redigerer en oppgave, klikker du ganske enkelt på klokken nederst til høyre.reminders_web_01.jpg
  2. I rullegardinmenyen klikker du på klokken, for å velge om du vil opprette en dato og tidsbasert eller stedsbasert påminnelse. Hvis oppgaven har et forfallstidspunkt, vil du se et tredje alternativ, Før oppgave, som lar deg velge en påminnelse et visst antall minutter eller timer før oppgaven forfaller.
  3. Avhengig av alternativet du valgte under trinn 2, velger du hva som skal utløse påminnelsen din – skriv inn sted, den spesifikke datoen og klokkeslettet, eller velg hvor lenge før oppgaven forfaller du vil varsles.
  4. Klikk på Legg til påminnelse for å lagre påminnelsen din. reminders_web_02.jpg
  1. Når du legger til eller redigerer en oppgave, klikker du ganske enkelt på klokken nederst til høyre.reminders_win10_01.jpg
  2. Skriv inn hvilken dato og hvilket klokkeslett du ønsker å motta påminnelsen.
  3. Klikk på Legg til påminnelse for å lagre den.reminders_win10_02.jpg

Akkurat nå kan du bare velge tidsbaserte push-varsler for påminnelser til deg selv i Windows 10. Vi kommer til å legge til stedsbaserte påminnelser, påminnelser via e-post, og påminnelser sendt til samarbeidspartnere i fremtiden.

1. Trykk på en eksisterende oppgave.
  2. Trykk på klokken som dukker opp under oppgaven.
  3. På det neste skjermbildet velger du om du ønsker å motta påminnelsen på et tidspunkt og en dato eller på et sted. Hvis oppgaven har et forfallstidspunkt, vil du se et tredje alternativ, Før oppgave, som lar deg velge en påminnelse et visst antall minutter eller timer før oppgaven forfaller.
  4. Avhengig av alternativet du valgte under trinn 3, velger du hva som skal utløse påminnelsen din – skriv inn sted, en egen dato og et klokkeslett, eller velg den spesifikke datoen og klokkeslettet fra dato og tid-velgeren.
  5. Trykk på Ferdig for å lagre påminnelsen.

1. Trykk på en eksisterende oppgave.
  2. Trykk på klokken som dukker opp nederst på skjermen din.
  3. På det neste skjermbildet trykker du på klokken nederst i venstre hjørne, for å velge om du vil opprette en dato og tidsbasert eller stedsbasert påminnelse. Hvis oppgaven har et forfallstidspunkt, vil du se et tredje alternativ, Før oppgave, som lar deg velge en påminnelse et visst antall minutter eller timer før oppgaven forfaller.
  4. Avhengig av alternativet du valgte under trinn 3, velger du hva som skal utløse påminnelsen din – skriv inn sted, den spesifikke datoen og klokkeslettet, eller velg hvor lenge før oppgaven forfaller du vil varsles.
  5. Trykk på send inn-pilen for å lagre påminnelsen.

Vanlige spørsmål

Spørsmål: Hvilke dato- og tidsformater støttes for opprettelse av påminnelser?

Svar: Alle forfallsdatoer og tidspunkter som kan brukes til å planlegge oppgaver, vil også fungere for påminnelser.

Spørsmål: Kan jeg opprette en tilbakevendende påminnelse for oppgaven min?

Svar: Absolutt! Bruk ganske enkelt noen av de tilbakevendende forfallsdatoene og tidspunktene.

Spørsmål: På hvilke enheter kan jeg motta stedsbaserte påminnelser?

Svar: Stedsbaserte påminnelser er kun tilgjengelig for iOS- og Android-enheter.

Spørsmål: Må jeg gjøre noe på iOS- eller Android-enheten min for å motta stedsbaserte påminnelser?

Svar: På Android settes stedsbaserte påminnelser opp som standard, så du trenger ikke foreta deg noe.

I iOS må du kanskje slå på stedsbaserte varsler: Åpne Innstillinger → trykk på Personvern → trykk på Sted → slå på «Sted» → bla ned og trykk på Systemtjenester → slå på «Stedsbaserte varsler».