Bruk Todoist med kalenderen din

Business

Med kalender-feeder kan du se alle planlagte Todoist-oppgaver i favorittkalenderen din: Google Kalender, Apple Kalender, Outlook-kalender og eventuelle andre kalendere som lar deg abonnere med en URL-feed.

Google Kalender er i øyeblikket den eneste kalenderappen som tillater toveis synkronisering. Alle andre kalender-feeder synkroniseres kun én vei (fra Todoist til kalenderen din). Finn ut mer.

Oppgaver med kun en forfallsdato vil dukke opp som hendelser som varer hele dagen, mens oppgaver med en forfallsdato og et klokkeslett vil dukke opp som blokker på én time i kalenderen din.

Det er to måter å koble Todoist til kalenderen din på:

Hvis du bruker macOS-appen, må du merke deg at det i øyeblikket ikke er mulig å bruke Apple Kalender eller OutlookIntegrasjoner-fanen. Følg de alternative instruksjonene for macOS i veiledningene nedenfor, eller bruk en nettleser til å konfigurere kalenderfeeden din i stedet.

Kalender-feed for konto

Kalender-feeden for kontoen synkroniserer alle oppgaver med en forfallsdato og/eller et klokkeslett på tvers av alle prosjektene dine. En ny «Todoist»-kalender vil opprettes i kalenderappen du velger. Slik ordner du det:

1. Klikk på avataren din øverst i høyre hjørne i Todoist.
  2. Velg Integrasjoner.
  3. Følg trinnene avhengig av hvilken kalenderappen du vil bruke:

Apple Kalender

1. Klikk på Kopier til utklippstavle under kalender-feedens URL.
  2. Åpne Apple Kalender-appen.
  3. Klikk på Fil øverst.
  4. Velg Nytt kalenderabonnement …
  5. Lim inn iCal-feeden du kopierte tidligere.
  6. Velg Oppdater automatisk.
  7. Velg OK.

Outlook

1. Klikk på Kopier til utklippstavle under kalender-feedens URL.
  2. Åpne Outlook-kalenderen.
  3. Høyreklikk på Andre kalendere.
  4. Velg Legg til kalender.
  5. Klikk på Fra Internett…
  6. Lim inn iCal URL-adressen.
  7. Klikk på OK.

Google Kalender

1. Klikk på Kopier til utklippstavle under kalender-feedens URL.
  2. Åpne Google Kalender.
  3. Til venstre, nedenfor Mine kalendere, klikker du på +-ikonet.
  4. Velg Fra URL og følg instruksjonene for å legge til den nye kalenderen.
  1. Gå til https://todoist.com og logg deg inn på Todoist.
  2. Trykk på avataren din øverst i høyre hjørne.
  3. Trykk på Integrasjoner.
  4. For å abonnere via Apple Kalender trykker du på Kopier til utklippstavlen ved siden av kalender-feedens URL.
  5. Åpne Innstillinger-appen på iOS-enheten din.
  6. Rull ned og trykk på Mail > Kontoer.
  7. Trykk på Legg til konto, og trykk på Annen.
  8. Velg Legg til abonnementskalender og lim inn URL-en du kopierte tidligere.
  9. Trykk på Neste øverst til høyre.
  10. Endre navnet på kalenderen din hvis du ønsker det, og trykk på Lagre. Når du åpner iOS-kalenderappen og trykker på de tilgjengelige kalenderne dine, vil du nå se den nye iCal-feeden du abonnerer på under Abonnerer-seksjonen.

Det er ikke mulig å abonnere på en kalender-feed på Android-enheter ennå. Du kan fortsatt følge instruksjonene for å abonnere på en kalender-feed for Todoist fra nettappen. Den nye Todoist-kalenderen din vil også synkroniseres med kalenderappen på mobilen din.

Kalender-feed for prosjekt

Kalender-feeden for prosjekt lar deg velge ett enkelt prosjekt å synkronisere med kalenderen din. En ny kalender vil opprettes for hvert nye prosjekt du kobler til. Du kan til og med dele kalender-feeder for prosjekter med kollegaer, klienter, familie og venner.

Slik setter du opp det:

1. Åpne prosjektet du vil se i kalenderen din.
    2. I øvre høyre hjørne klikker du på de tre prikkene.
    3. Velg Kalender-feed for prosjekt.
    4. Følg trinnene avhengig av hvilken kalenderappen du vil bruke:

Apple Kalender

1. Klikk på Kopier til utklippstavle under kalender-feedens URL.
  2. Åpne Apple Kalender-appen.
  3. Klikk på Fil øverst.
  4. Velg Nytt kalenderabonnement …
  5. Lim inn iCal-feeden du kopierte tidligere.
  6. Velg Oppdater automatisk.
  7. Velg OK.

Outlook

1. Klikk på Kopier til utklippstavle under kalender-feedens URL.
  2. Åpne Outlook-kalenderen.
  3. Høyreklikk på Andre kalendere.
  4. Velg Legg til kalender.
  5. Klikk på Fra Internett…
  6. Lim inn iCal URL-adressen.
  7. Klikk på OK.

Google Kalender

1. Klikk på Kopier til utklippstavle under kalender-feedens URL.
  2. Åpne Google Kalender.
  3. Til venstre, nedenfor Mine kalendere, klikker du på +-ikonet.
  4. Velg Fra URL og følg instruksjonene for å legge til den nye kalenderen.
  1. Gå til https://todoist.com og logg deg inn på Todoist.
  2. Åpne prosjektet du vil se i kalenderen din.
  3. I øvre høyre hjørne trykker du på de tre prikkene.
  4. Velg Kalender-feed for prosjekt.
  5. Trykk på Kopier til utklippstavle under prosjekt-feedens URL.
  6. Åpne Innstillinger-appen på iOS-enheten din.
  7. Rull ned og trykk på Mail > Kontoer.
  8. Trykk på Legg til konto, og trykk på Annen.
  9. Velg Legg til abonnementskalender og lim inn URL-en du kopierte tidligere.
  10. Trykk på Neste øverst til høyre.
  11. Endre navnet på kalenderen din hvis du ønsker det, og trykk på Lagre. Når du åpner iOS-kalenderappen og trykker på de tilgjengelige kalenderne dine, vil du nå se den nye iCal-feeden du abonnerer på under Abonnerer-seksjonen.

Dessverre er det i øyeblikket ikke mulig å sette opp en prosjektkalenderfeed i Android. Beklager! Vi håper å kunne legge til dette i fremtiden.

Merk deg imidlertid at du fortsatt kan sette opp en prosjektkalenderfeed i en nettleser ved å følge instruksjonene for nettappen.

Hvis du vil dele en statisk visning av kalenderen din med samarbeidspartnere, kan du gjøre det ved å laste ned kalenderen som en ICS-fil. Slik gjør du det:

Last ned en statisk visning av kontoen din

1. I en nettleser klikker du på avataren din øverst i høyre hjørne i Todoist.
    2. Velg Integrasjoner.
    3. Velg Outlook. Merk deg at du ikke trenger å ha en Outlook-konto eller Outlook installert på enheten din for å fullføre dette trinnet.
    4. En statisk visning av kontoen din (noe som betyr alle prosjektene dine) bør nå lastes ned til enheten din som en ICS-fil.

Last ned en statisk visning av et prosjekt

1. I en nettleser åpner du prosjektet du vil laste ned en statisk visning av.
      2. I øvre høyre hjørne klikker du på de tre prikkene.
      3. Velg Kalender-feed for prosjekt.
      4. Velg Outlook. Merk deg at du ikke trenger å ha en Outlook-konto eller Outlook installert på enheten din for å fullføre dette trinnet.
      5. En statisk visning av prosjektet ditt bør nå lastes ned til enheten din som en ICS-fil.

Vanlige spørsmål

Spørsmål: Hvor ofte oppdateres kalender-feeden?

Hvor ofte feeden oppdateres, avhenger av kalenderappen du bruker. Noen kalenderapper oppdateres så ofte som hvert femte minutt, mens andre oppdateres én gang per dag.

Kan jeg manuelt oppdatere kalenderfeeden min?

Dessverre er det i øyeblikket kun mulig å manuelt oppdatere kalender-feeden hvis du bruker Apple Kalender. Hvis du bruker Apple Kalender på macOS, klikker du på + r. Hvis du bruker Apple Kalender på iOS, åpner du appen og trykker på Kalendere nederst på skjermen, deretter trekker du ned skjermen for å oppdatere.

Kan jeg endre varigheten til oppgavene mine i kalender-feeden?

I øyeblikket er det ikke mulig å velge en tilpasset varighet for en oppgave ved hjelp av Google Kalender-integrasjonen.

Kan jeg endre oppgavene mine via kalenderen min?

Nei, disse kalender-feedene synkroniseres i øyeblikket bare én vei. Endringer du gjør i Todoist vil vises i kalenderen din, men endringer du gjør i kalenderen vil ikke synkroniseres tilbake til Todoist. Hvis du vil at kalenderhendelser skal synkroniseres tilbake til Todoist, kan du prøve Google Kalender-integrasjonen.

Hvordan kan jeg fjerne Apple Kalender-integrasjonen?

1. Åpne Apple Kalender
  2. Finn Todoist i kalenderlisten på venstre side av skjermen og høyreklikk.
  3. Velg Avslutt abonnement.

Hvordan kan jeg fjerne Google Kalender-integrasjonen?

Du finner instruksjoner om hvordan du fjerner Google Kalender-integrasjonen i denne artikkelen.

Hvordan kan jeg fjerne Outlook Kalender-integrasjonen?

1. Åpne Kalender-fanen.
  2. I mapperute høyreklikker du på navnet til kalenderen du vil slette.
  3. Klikk på Slett kalender, og klikk på Ja for å bekrefte at du vil slette.