Eksportere/importere prosjektmaler

Business

Noen prosjekter gjør man ikke kun én gang. Hvis du oppdager at du gjør det samme arbeidet ofte og lager samme type prosjekt igjen og igjen, kan du spare tid ved å gjenbruke det opprinnelige prosjektet og gjøre det om til en prosjektmal. Denne malen kan du bruke så mange ganger du vil.

Du kan eksportere prosjektmaler som CSV-filer eller som nettkoblinger du enkelt kan lagre for senere bruk eller dele med andre. Slik gjør du det:

Du kan også enkelt kopiere oppgaver i et prosjekt.

Du kan bare opprette prosjektmaler fra nett eller skrivebordsapper. Denne funksjonen er ikke tilgjengelig på mobile enheter.

Opprette prosjektmaler

1. Åpne prosjektet du vil kopiere.
  2. I øvre høyre hjørne klikker du på de tre prikkene.
  3. Velg «Eksporter som en mal».
  4. Velg om du vil lagre malen som en CSV-fil eller som en nettkobling du kan dele.
  1. Åpne prosjektet du vil kopiere.
  2. I øvre høyre hjørne klikker du på de tre prikkene.
  3. Velg Eksporter til mal.
  4. Velg om du vil lagre malen som en CSV-fil eller som en nettkobling du kan dele.

Prosjektmalen din vil bli en nøyaktig kopi av originalen, inkludert alle forfallsdatoer, kommentarer og filer.

I tillegg kan du også opprette en tilpasset mal for å importere oppgaver fra et annet program eller regneark ved hjelp av en CSV-fil. Finn ut mer om hvordan du formaterer CSV-filen din, slik at du kan importere den inn i Todoist.

Du har muligheten til å velge «Bruk relative datoer» i malen din. Det betyr at datoer som «i morgen» eller «om 5 dager» vil angis basert på datoen du importerer malen inn i et nytt prosjekt. Eksempel: Hvis du oppretter det nye prosjektet og importerer malen den 5. mai, vil oppgaver med forfallsdato «i morgen» forfalle den 6. mai.

Importere prosjektmaler fra en nettkobling som kan deles

1. Klikk på nettkoblingen til prosjektmalen du vil gjenskape (se trinn 4 ovenfor).
  2. Klikk på Importer.

Et nytt prosjekt dukker opp nederst i prosjektlisten din med alle oppgavene til det originale prosjektet – inkludert forfallsdatoer, kommentarer og filer.

Du kan også velge å importere malen inn i et eksisterende prosjekt fra rullegardinmenyen på import-siden.

Importere prosjektmaler fra en CSV-fil

1. Opprett et nytt prosjekt, eller åpne et eksisterende prosjekt som du vil importere malen inn i.
  2. I øvre høyre hjørne klikker du på de tre prikkene.
  3. Velg Importer fra mal.

4. Velg CSV-filmalen fra datamaskinen din (se trinn 4 ovenfor).
  1. Opprett et nytt prosjekt, eller åpne et eksisterende prosjekt som du vil importere malen inn i.
  2. I øvre høyre hjørne klikker du på de tre prikkene.
  3. Velg Importer fra mal.
  4. Velg CSV-filmalen fra datamaskinen din (se trinn 4 ovenfor).

Prosjektet fylles med alle oppgavene i det originale prosjektet – inkludert forfallsdatoer, kommentarer og filer.

Du kan gjenskape prosjektmalen enda raskere ved å dra og slippe CSV-filen direkte inn i et eksisterende prosjekt.