Endre en oppgave til fullført eller ikke fullført

Tilgjengelig i:
Free
Premium
Business

Det å fullføre en oppgave er uten tvil den mest tilfredsstillende delen med å bruke Todoist. Hvis du fullfører en oppgave du ikke mente å fullføre, eller du trenger å hente tilbake en fullført oppgave, har du også muligheten til å endre en oppgave til ikke fullført.

Fullføre en oppgave

Det å fullføre en oppgave på gjøremålslisten din i Todoist kan gjøre med ett enkelt trinn:

Klikk på sirkelen til venstre for oppgaven du vil fullføre.Web_Complete.gif
Klikk på sirkelen til venstre for oppgaven du vil fullføre.Win10_Complete.gif
Sveip fra venstre til høyre på oppgaven du vil fullføre.Android_Complete.gif
Sveip fra venstre til høyre på oppgaven du vil fullføre.iOS_Complete.gif

Endre en oppgave til ikke fullført

Det hender kanskje at du merker en oppgave som fullført ved et uhell. Eller du fullfører en oppgave uten å innse at det er mer som må gjøres. I disse tilfellene kan du endre oppgaven til ikke fullført.

  1. Mens du ser på prosjektet ditt, klikker du på klokken nede til høyre for oppgavelisten din.
  2. Finn oppgaven du vil endre til ikke fullført, og klikk på sirkelen med haken til venstre for oppgaven.Web_Uncomplete.gif
  1. Mens du ser på prosjektet ditt, klikker du på de tre prikkene oppe til høyre for oppgavelisten din og velger Fullførte oppgaver.
  2. Finn oppgaven du vil endre til ikke fullført, og klikk på sirkelen med haken til venstre for oppgaven.Win10_Uncomplete.gif
  1. Mens du ser på prosjektet ditt, trykker du på de tre prikkene oppe i høyre hjørne og velger Fullførte oppgaver.
  2. Finn oppgaven du vil endre til ikke fullført, og sveip fra venstre til høyre på oppgaven.Android_Uncomplete.gif
  1. Mens du ser på prosjektet ditt, trykker du på de tre prikkene oppe i høyre hjørne og velger Fullførte oppgaver.
  2. Finn oppgaven du vil endre til ikke fullført, og sveip fra venstre til høyre på oppgaven.iOS_Uncomplete.gif
Når underoppgaver er fullført, vil de krysses ut, men de vil fortsatt være synlige frem til den overordnede oppgaven er fullført. Hvis den overordnede oppgaven ikke er fullført, kan du ganske enkelt endre disse underoppgavene til ikke fullført, som beskrevet ovenfor, uten å måtte gå til de fullførte oppgavene.

Vanlige spørsmål

Spørsmål: Kan jeg endre tilbakevendende oppgaver til ikke fullført?

Svar: Du kan kun endre en tilbakevendende oppgave fra fullført til ikke fullført rett etter at oppgaven har blitt fullført, ved å klikke på «angre»-knappen i vinduet som dukker opp (på nett, Windows, macOS) eller ved å trykke på angre-boksen (iOS, Android), som dukker opp nederst på skjermen.

Det er ikke mulig å angre tidligere forekomster av oppgaven. Hvis du f.eks. har en oppgave som forfaller hver dag, og du fullfører den i dag, kan du bare angre på fullførelsen av dagens oppgave. Du kan ikke angre fullførelsen av tidligere forekomster av oppgaven.

Merk deg at du ikke kan angre fullførelsen av en tilbakevendende oppgave så fort meldingen som dukker opp forsvinner. I stedet kan du opprette en ny oppgave eller planlegge den eksisterende oppgaven din på nytt, ved å legge til en ny tilbakevendende forfallsdato.

Spørsmål: Hvorfor forsvinner noen oppgaver, mens andre blir værende, når jeg fullfører dem?

Svar: Når du fullfører en overordnet oppgave med underoppgaver under seg, vil den som standard flyttes til fullførte oppgaver umiddelbart. Dette gjøres for å holde oppgavelisten din ryddig.

Underoppgaver blir værende når de er fullført. Dette hjelper deg med å se hvilke trinn som er fullført mot oppnåelsen av målet, som er den overordnede oppgaven.

Spørsmål: Hvordan kan jeg skjule underoppgaver umiddelbart når jeg fullfører dem?

Svar: Hvis du ikke vil at underoppgavene dine skal være synlige etter at du har fullført dem, kan du arkivere dem umiddelbart:

Hold nede Shift-tasten når du fullfører underoppgaven.
Du kan også føre pekeren over underoppgaven, og deretter klikke på de tre prikkene og velge Arkiver oppgave fra rullegardinmenyen.
Hold nede Shift-tasten når du fullfører underoppgaven.
Du kan også føre pekeren over underoppgaven, og deretter klikke på de tre prikkene og velge Arkiver fra rullegardinmenyen.

Først fullfører du oppgaven ved å sveipe fra venstre til høyre, og deretter sveiper du fra høyre til venstre.

Spørsmål: Kan jeg gjenopprette en underoppgave til dens tidligere hierarkiske posisjon?

Svar: Siden oppgavestrukturen i øyeblikket ikke lagres når en oppgave fullføres, er det ikke mulig for oppgaver å beholde sin tidligere hierarkiske posisjon. Vi håper å gjøre dette mulig i fremtiden.