Bruk Outlook med Todoist

Business

Med Outlook-tillegget for Todoist, kan du enkelt gjøre en e-post om til en ny Todoist-oppgave. Slik gjør du det:

Sette opp tillegget

Merk deg at det nye rammeverket for tillegg støtter e-postkontoer på Microsofts nettskytjeneste for e-post. Disse inkluderes e-posttjenestene for forbrukere (outlook.com, live.com, hotmail.com osv.), Office 365-e-postkontoer og noen Microsoft Exchange-kontoer, hvis de er nettsky-aktivert. Hvis du enten er på en bedriftskonto, hvor installasjon av nettbaserte tillegg er deaktivert, eller du bruker en kontotype som ikke støttes av tillegg på nett, som en IMAP- eller POP3-konto, kan det hende Outlook-tillegget ikke er tilgjengelig på kontoen din.
  1. Åpne en e-post i Outlook.
  2. Klikk på de tre prikkene øverst i høyre hjørne.
  3. Velg Skaff deg tillegg.
  4. Søk etter Todoist.
  5. Klikk på Legg til for å installere tillegget.
  6. Klikk på Fortsett.
Når du åpner tillegget for første gang, kan det hende du blir spurt om å logge inn med Microsoft-kontoen din ved hjelp av brukernavnet og passordet ditt for Outlook.

1. Åpne Outlook.
    2. Åpne Fil-menyen.
    3. Klikk på Info.
    4. Velg Administrer tillegg. Dette åpner Outlook i et nettleservindu.
    5. Logg på med Outlook-kontoen din.
    6. Søk etter Todoist.
    7. Velg Legg til.
    8. Velg Fortsett.
Når du åpner tillegget for første gang, kan det hende du blir spurt om å logge inn med Microsoft-kontoen din ved hjelp av brukernavnet og passordet ditt for Outlook.

1. Åpne Outlook.
    2. Klikk på Skaff deg tillegg i menyen øverst. Dette åpner et vindu i nettleseren din.
    3. Søk etter Todoist.
    4. Klikk på Legg til for å installere tillegget.
    5. Klikk på Fortsett.
Når du åpner tillegget for første gang, kan det hende du blir spurt om å logge inn med Microsoft-kontoen din ved hjelp av brukernavnet og passordet ditt for Outlook.

1. Åpne en e-post i Outlook.
  2. Trykk på de tre prikkene øverst i høyre hjørne i e-posten.
  3. Trykk på Flere tillegg.
  4. Finn Todoist og trykk på + pluss-ikonet ved siden av det.
  5. Trykk på Fortsett.
Når du åpner tillegget for første gang, kan det hende du blir spurt om å logge inn med Microsoft-kontoen din ved hjelp av brukernavnet og passordet ditt for Outlook.

Slik legger du til en oppgave i Todoist

Hvis du vil åpne e-posten du bruket til å opprette en oppgave, klikker du på oppgaven i Todoist. E-posten vil automatisk åpnes i et nettleservindu.
  1. I Outlook åpner du e-posten du ønsker å gjøre om til en oppgave.
  2. I øvre høyre hjørne i e-postvisningen klikker du på de tre prikkene.
  3. Rull ned til Todoist-ikonet.
  4. Klikk på Legg til i Todoist.
  5. Hvis du blir bedt om å logge på Todoist-kontoen din, klikker du på Logg inn og deretter Godta.
  6. Et Todoist-panel åpner seg, hvor du kan skrive inn et navn for oppgave, tildele en forfallsdato, et prosjekt, etiketter og prioritetsnivå.
  7. Når du er ferdig med å redigere oppgaven din, klikker du på Legg til oppgave.
  8. Oppgaven vil legges til i det valgte prosjektet ditt.
  1. Åpne e-posten du ønsker å gjøre om til en oppgave.
  2. Øverst i høyre hjørne klikker du på Legg til i Todoist.
  3. Hvis du blir bedt om å logge på Todoist-kontoen din, klikker du på Logg inn og skriver inn brukernavn og passord for Todoist-kontoen.
  4. Et Todoist-panel åpner seg, hvor du kan skrive inn et navn for oppgave, tildele en forfallsdato, et prosjekt, etiketter og prioritetsnivå.
  5. Når du er ferdig med å redigere oppgaven din, klikker du på Legg til oppgave.
  6. Oppgaven vil legges til i det valgte prosjektet ditt.
  1. I Outlook åpner du e-posten du ønsker å gjøre om til en oppgave.
  2. Øverst til høyre i e-postvisningen trykker du på de tre prikkene (plassert til høyre for informasjon om e-postmottaker og avsender).
  3. Rull til du finner Legg til i Todoist og trykk på dette alternativet.
  4. Et Todoist-panel åpner seg, hvor du kan skrive inn et navn for oppgave, tildele en forfallsdato, et prosjekt, etiketter og prioritetsnivå.
  5. Når du er ferdig med å redigere oppgaven din, trykker du på Legg til oppgave.
  6. Oppgaven vil legges til i det valgte prosjektet ditt.

Hvordan raskt legge til en oppgave i Todoist-innboksen

1. Åpne e-posten du ønsker å gjøre om til en oppgave.
  2. I øvre høyre hjørne i e-postvisningen klikker du på de tre prikkene.
  3. Rull ned til Todoist-ikonet.
  4. Klikk på Legg til i Todoist-innboks.
  5. En oppgave vil automatisk legges til i Todoist-innboksen din.
  1. Åpne e-posten du ønsker å gjøre om til en oppgave.
  2. Øverst i høyre hjørne klikker du på Legg til i Todoist-innboks.
  3. E-posten skal nå være lagt til i Todoist-innboksen din som en oppgave.
  1. Åpne e-posten du ønsker å gjøre om til en oppgave.
  2. Øverst i høyre hjørne i e-postvisningen trykker du på de tre prikkene.
  3. Trykk på Legg til i Todoist-innboks.
  4. En oppgave vil automatisk legges til i Todoist-innboksen din.

Vanlige spørsmål

Hvordan sletter jeg det gamle Outlook-tillegget?

Følg disse instruksjonene for å avinstallere det gamle tillegget. Slett OutlookTodoistADX fra listen med appene dine.

Kan jeg bruke tillegget på eldre versjoner av Outlook-skrivebordsappen?

Outlook-tillegget støtter Outlook 2019 eller nyere i Windows, samt Outlook 2016 eller nyere i macOS. Hvis du bruker en eldre versjon av Outlook, kan du i stedet bruke tillegget ved å åpne Outlook i en nettleser.

Kan jeg legge til et forfallstidspunkt for oppgavene mine når jeg bruker Outlook-tillegget?

Nei, det er i øyeblikket bare mulig å legge til et forfallstidspunkt når du er i Todoist.

Hvordan fjerner jeg Outlook-tillegget?

Hvis du ikke lenger vil bruke Outlook-tillegget, kan du her se hvordan du fjerner det:

1. Logg på Outlook-kontoen din i en nettelser.
  2. Åpne en e-post.
  3. Øverst i e-postvisningen klikker du på de tre prikkene.
  4. Klikk på Skaff deg tillegg.
  5. Klikk på Mine tillegg i menyen på venstre side.
  6. Under Todoist-ikonet klikker du på de tre prikkene.
  7. Klikk på Remove (Fjern).

Hvordan kan jeg fjerne tillatelsene som gir Outlook-tillegget tilgang til Microsoft-kontoinformasjonen min?

Metoden for å fjerne tillatelser avhenger av typen Microsoft-konto du har. Hvis du brukte tillegget med en personlig konto, kan du administrere tillatelser inne på Microsoft-kontoinnstillingene: https://account.live.com/Consent/Manage. Hvis du brukte en jobb- eller skolekonto, kan du administrere tillatelsene dine inne på My Apps-portalen: https://myapplications.microsoft.com/.

Hvis du fjerner tillatelser for Outlook-tillegget, vil du ikke kunne bruke det før du lar tillegget få tilgang til informasjonen din igjen.

Hvorfor ber Outlook-tillegget meg om å logge på Microsoft-kontoen min når jeg prøver å få tilgang til en e-post via en Todoist-oppgave?

Dette skjer mest sannsynlig fordi e-posten du prøver å få tilgang til har blitt flyttet, arkivert eller slettet.

For at du skal få tilgang til en e-post som har blitt flyttet, arkivert eller slettet, kan Outlook-tillegget be deg om å logge på Microsoft-kontoen din for å få tillatelse til å bruke Microsoft Graph API.

Tilgang til API-et er nødvendig for å hente en robust kobling til e-posten, som deretter legges ved Todoist-oppgaven din. Når dette er gjort, vil e-postkoblingen fungere selv om e-posten er flyttet, arkivert eller slettet. Vi bruker kun tillatelsen din til å få tilgang til Graph API-et for å hente en nettkobling for e-posten, ikke til noe annet.

Vanligvis vil tillegget kunne gjøre dette automatisk ved å bruke Single Sign-On, som kjører i bakgrunnen. Dette alternativet er imidlertid ikke tilgjengelig på alle Outlook-plattformer og for alle kontotyper. Derfor kan du i noen tilfeller bli bedt om å logge på Microsoft-kontoen din.

Hvis du velger å logge ut i innstillingene til tillegget, logger vi deg ut av både Todoist og Microsoft-kontoen din.

Hvorfor inneholder ikke Todoist-oppgavene mine en kobling for å åpne e-posten i Outlook?

Hvis e-postkontoen din er hostet på Microsoft Exchange, er det ikke sikkert Todoist kan hente koblinger for å se e-postene dine. Du kan fortsatt opprette oppgaver fra e-postene dine, men du må åpne e-postene direkte i Outlook.

Hvorfor kan jeg ikke åpne oppgaver i Outlook-skrivebordsappen min?

Dessverre er dette en begrensning bestemt av Outlook, og vi kan derfor ikke tilby denne funksjonen. Du skal imidlertid fortsatt kunne åpne oppgavene dine i Outlook-nettappen.

Noen ganger klikker jeg på en e-post-kobling, men jeg får ikke tilgang til den, eller tillegget blir bare stående å søke.

Hvis du har flyttet den koblede e-posten ut av mappen den var i da du opprettet oppgaven, har koblingen blitt ugyldig og du kan ikke bruke den mer. Hvis dette er tilfelle, kan du opprette en ny oppgave fra e-postens nye plassering (du bør kanskje også slette den gamle oppgaven med den ødelagte koblingen).

Jeg ser ikke Administrer tillegg-alternativet når jeg åpner Fil-menyen i Office 365 for Windows 10.

Dette kan skje hvis du enten bruker en bedriftskonto hvor installasjonen av tillegg på nett er deaktivert, eller du bruker en kontotype som ikke støtter tillegg på nett, som en IMAP- eller POP3-konto.

På hvilke e-postkontoer kan jeg bruke Outlook-tilllegget?

Det nye rammeverket for tillegg støtter e-postkontoer som er hostet på Microsofts e-posttjenester i nettskyen. Dette inkluderer deres e-posttjenester for forbrukere (outlook.com, live.com, hotmail.com osv.), Office 365-e-postkontoer, og noen Microsoft Exchange-kontoer, hvis de er nettskyaktivert.

Jeg foretrekker den gamle versjonen av Outlook-tillegget. Er det en måte å se eksisterende oppgaver på i Todoist-tillegget som tidligere?

Dessverre ikke. Modellen med å inkludere hele Todoist i Outlook kan ikke oppnås lenger. Vi beklager veldig for enhver forvirring dette har medført. Dette er den integrasjonsmodellen Microsoft har valgt å gå videre med, og det er den eneste de vil støtte.

Kan jeg fortsette med å bruke det eldre Outlook-tillegget?

Nei, dessverre vil vi ikke støtte dette tillegget lenger.

Når jeg prøver å logge meg på med Google-kontoen min, får jeg feilmeldingen This browser or app may not be secure (Denne nettleseren eller appen er kanskje ikke trygg). Hvordan kan jeg logge inn?

Logg inn med e-postadressen og passordet ditt (hvis du ikke har et passord, kan du lese hvordan du opprette det her), eller åpne Outlook-nettappen og logg på nettappen med Google-kontoen din.

Jeg ser feilmeldingen Outlook plugin is unverified and needs admin approval (Outlook-tillegg er ikke verifisert og må godkjennes av administrator). Hva skal jeg gjøre?

Kontakt nettverksadministratoren din og be gå til Integrated Apps-alternativet (Integrerte apper) i O365-administratorportalen. Velg der Add Apps (Legg til apper) og søk etter Todoist for Outlook.

Derfra kan de velge å installere integrasjonen enten for alle brukere eller spesifikke brukere. De må godta at tillegget får de nødvendige tillatelsene. De spesifikke tillatelsene som tillegget krever, er:

• Lese e-posten din
  • Logge deg inn og lese profilen din
  • Beholde tilgang til dataene du har gitt tilgang til