Rezygnacja z konta Todoist Business lub Todoist Premium

Dostępne dla:
Darmowy
Premium
Business

Jeśli chcesz zakończyć subskrypcję Todoist Business lub Todoist Premium i wrócić do korzystania z darmowego konta, wykonaj poniższe czynności.

Todoist Business

Aby zrezygnować z konta Todoist Business w wersji na przeglądarkę, administrator konta powinien postąpić zgodnie z poniższymi wskazówkami.

  1. Kliknij ikonę koła zębatego w prawym górnym rogu.
  2. Wybierz Todoist Business Admin.
  3. Przejdź do zakładki Konto i płatności.
  4. Kliknij link Anuluj Todoist Business.
  5. Potwierdź rezygnację wpisując hasło.

Jeśli w momencie rezygnacji z Todoist Business pozostał jeszcze czas do wygaśnięcia opłaconej subskrypcji, Twoje konto automatycznie zmieni się na ten okres w Todoist Premium. Czasem zdarza się jednak, że proces ten nie przebiega poprawnie. Jeśli zauważysz, że Twoja przedpłacona subskrypcja zniknęła, skontaktuj się proszę z  naszym zespołem Pomocy technicznej a na pewno tym się zajmiemy.

Todoist Premium

Jeśli chcesz zrezygnować z Premium w ciągu 30 dni po zakupie i otrzymać zwrot, skontaktuj się z naszym zespołem Pomocy technicznej. Jeśli zdecydowałeś się na rezygnację z Premium po upływie 30 dni od zakupu, nie ma możliwości uzyskania zwrotu wpłaconej kwoty. Możesz jednak zadbać o to, by Twoja subskrypcja nie odnowiła się automatycznie w następnym okresie rozliczeniowym.

Wyłączanie automatycznego odnawiania subskrypcji

W zależności od sposobu dokonania opłaty, są różne sposoby wyłączenia automatycznego odnawiania się subskrypcji Todoist Premium:

  • Płatności kartą kredytową wykonane za pośrednictwem Todoist przed 15 czerwca 2018 roku domyślnie nie odnawiają się.
  • Przy płatności kartą kredytową wykonanej za pośrednictwem Todoist po 15 czerwca 2018 roku, Twoja subskrypcja ulegnie automatycznemu odnowieniu. Aby je wyłączyć, wejdź na stronę https://todoist.com, kliknij ikonkę koła zębatego po prawej stronie na górze i wybierz Ustawienia. Przejdź do zakładki Subskrypcje po lewej stronie i naciśnij przycisk Anuluj subskrypcję. Od tej chwili Twoja subskrypcja nie będzie automatycznie odnawiana.
  • Subskrypcje wykupione w App Store, co do zasady, odnawiają sie automatycznie. Możesz zrezygnować z tej funkcji zmieniając opcje subskrypcji w ustawieniach swojego konta Apple ID w iTunes lub App Store.
  • Subskrypcje wykupione za pośrednictwem PayPal i sklepu Google Play mogą w niektórych sytuacjach podlegać automatycznemu odnowieniu. Zależy to od wielu czynników. W tej sytuacji najlepiej będzie, jeśli sprawdzisz opcje automatycznego odnawiania subskrypcji Todoist w ustawieniach swojego konta PayPal lub Google Play i, w razie potrzeby, wyłączysz ją ręcznie.

Zwroty

Jeśli zrezygnujesz z konta Todoist Business lub Premium w ciągu 30 dni od zakupu, zgodnie z naszą polityką zwrotów, możesz uzyskać pełny zwrot wpłaconej kwoty.

W tym celu skontaktuj się z naszym zespołem Pomocy technicznej przesyłając prośbę o zwrot wraz z dowodem wpłaty lub numerem zamówienia.

Jeśli zakupu dokonałeś za pośrednictwem App Store, aby uzyskać zwrot skontaktuj się bezpośrednio ze sprzedającym. Apple nie zazwala nam na dokonywanie zwrotów we własnym zakresie.