Loading the new Help Center

Usuwanie konta

Dostępne dla:
Darmowy
Premium
Business

Przykro nam, że zastanawiasz się nad usunięciem konta Todoist.

Pamiętaj, że usunięcie konta spowoduje skasowanie wszystkich Twoich danych Todoist, w tym m.in. : zadań, projektów, etykiet, filtrów, komentarzy i plików. Jeżeli usuniesz konto, nie będzie można przywrócić żadnych danych z nim powiązanych.

Jeśli logujesz się przy pomocy konta Google, Facebook lub Apple, należy najpierw dodać hasło do konta Todoist. Aby to zrobić, wybierz Ustawienia, a następnie Konto.

  1. Otwórz aplikację Todoist i kliknij swoje zdjęcie profilowe w prawym górnym rogu.
  2. Wybierz Ustawienia.
  3. Wybierz Zarządzaj kontem. Spowoduje to otwarcie w przeglądarce okienka z ustawieniami Todoist.
  4. Naciśnij Usuń konto na zawsze.
  5. Wpisz hasło aby potwierdzić, że na pewno chcesz Usunąć konto na stałe.
  1. Otwórz aplikację Todoist i kliknij swoje zdjęcie profilowe w prawym górnym rogu.
  2. Wybierz Ustawienia.
  3. Otwórz zakładkę Konto i kliknij Usuń moje konto na stałe.
  4. Wpisz hasło aby potwierdzić, że na pewno chcesz Usunąć konto na stałe.
  1. Naciśnij ikonkę menu w lewym górnym rogu ekranu.
  2. Naciśnij Ustawienia.
  3. Wybierz Konto.
  4. Wybierz Usuń konto.
  5. Wpisz swoje hasło.
  6. Wybierz Usuń na zawsze.
  1. Na głównym ekranie Todoist, naciśnij ikonkę koła zębatego w prawym górnym rogu.
  2. Wybierz Konto
  3. Naciśnij Usuń konto, a następnie Dalej.
  4. Wpisz swoje hasło.
  5. Naciśnij Usuń.
Dla użytkowników wersji Pro: Jeśli dokonałeś(-aś) zakupu Todoist Pro przez sklep Google Play lub App Store upewnij się, że anulowałeś(-aś) subskrypcję. W ten sposób unikniesz kolejnych opłat.

FAQ

Czy ten artykuł był pomocny?

Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 25 z 187