Loading the new Help Center

Współdzielenie projektu osobistego

Dostępne dla:
Darmowy
Premium
Business

Potrzebujesz miejsca, w którym możesz zaplanować dużą imprezę z przyjacielem, udostępnić listę zakupów z partnerem lub przydzielić obowiązki swoim dzieciom? Spróbuj udostępnić im projekt!

Czy współpracujesz ze współpracownikami przy kilku projektach? Jeśli tak, rozważ utworzenie zespołu!

Współdzielenie projektu

Wszyscy użytkownicy, którzy współdzielą z Tobą projekt uzyskają pełny dostęp do połnych danych projektu, w tym: zadań, komentarzy oraz przesłanych plików. Będą mogły też dodawać zadania, wykonywać lub przypisywać je innym użytkownikom, dodawać komentarze i nowe pliki.

  1. Kliknij projekt prawym przyciskiem myszy, a następnie wybierz Współdziel.
  2. Wpisz imię lub adres e-mail osoby, z którą chcesz współdzielić projekt. Jeśli osoba, którą zapraszasz, nie ma konta Todoist, otrzyma e-mail z zaproszeniem do projektu z możliwością założenia bezpłatnego konta.
  3. Kliknij Zaproś, aby wysłać zaproszenie(-a).
  1. Otwórz projekt i naciśnij ikonę trzech kropek w prawym górnym rogu.
  2. Naciśnij Współdziel. Pojawi się lista wszystkich obecnych współpracowników projektu. Jeśli projekt nie jest współdzielony, zobaczysz dwie opcje:
  • Udostępnij link – daje Ci możliwość wysłania linku z zaproszeniem do osoby, którą chcesz zaprosić do projektu.
  • +Zaproś członków – umożliwia Ci zaproszenie do projektu konkretnej osoby, dodając jej imię lub adres e-mail.

Kiedy wybierzesz +Zaproś członków, pojawią się dwie opcje:

  • Wpisz nazwę lub adres e-mail współpracownika w polu Do:. Następnie wybierz adres e-mail tej osoby, aby potwierdzić. Zawsze będzie posiadać uprawnienia do edycji.
  • Wybierz ikonkę plusa, aby zaprosić współpracownika z listy kontaktów.

Możesz również współdzielić projekt przy pomocy menu kontekstowego projektu.

  1. Naciśnij projekt, który chcesz współdzielić.
  2. Wybierz ikonę współdzielenia. Pojawi się lista współpracowników.
  3. Naciśnij ikonkę osoby w prawym górnym rogu, aby dodać współpracowników.
  4. Wpisz imię lub adres e-mail osoby, z którą chcesz współdzielić projekt. Jeśli osoba, którą zapraszasz, nie ma konta Todoist, otrzyma e-mail z zaproszeniem do projektu z możliwością założenia bezpłatnego konta.

Współdzielenie projektów nadrzędnych

Osoba, z którą współdzielisz projekt nadrzędny, nie uzyska automatycznie dostępu do jego pod-projektów. Aby tak było, należy zaprosić ją do osobno każdego z pod-projektów.

Przypisywanie zadań

Przypisywanie istniejącego zadania

  1. W dowolnym współdzielonym projekcie kliknij ikonkę przypisywania na prawo od nazwy zadania.
  2. Wybierz imię osoby z rozwijanego menu.
  1. We współdzielonym projekcie naciśnij zadanie, aby otworzyć widok zadania.
  2. Naciśnij ikonkę przypisywania.
  3. Wybierz imię osoby z menu podręcznego.

Jeśli korzystasz z aplikacji na iOS, możesz również przypisać zadanie za pomocą menu kontekstowego.

Możesz przypisać kilka zadań za jednym razem.

Przypisywanie nowego zadania

  1. Otwórz jakikolwiek projekt współdzielony i kliknij + Dodaj zadanie.
  2. Wpisz nazwę zadania, a następnie symbol + oraz imię konkretnej osoby.
  3. Wybierz imię osoby z rozwijanego menu.
  1. Otwórz współdzielony projekt i naciśnij przycisk +.
  2. Wpisz nazwę zadania, a następnie symbol + oraz imię wybranej osoby.
  3. Wybierz imię osoby z rozwijanego menu.
Wiesz, że możesz ustawić przypomnienie dla kogoś innego? Oto, jak to zrobić!

Usuwanie użytkownika ze współdzielonego projektu

  1. Kliknij projekt prawym przyciskiem myszy.
  2. Wybierz Współdziel z menu.
  3. Najedź kursorem na imię użytkownika, którego chcesz usunąć.
  4. Kliknij ikonkę kosza obok imienia wybranej osoby.
  1. Naciśnij, aby otworzyć projekt.
  2. Naciśnij ikonę trzech kropek po prawej stronie na górze.
  3. Wybierz Współdziel. Pojawi się lista współpracowników w projekcie.
  4. Wybierz ikonę usunięcia osoby, aby usunąć współpracownika.
  5. Naciśnij Usuń współpracownika.
  1. Naciśnij, aby otworzyć projekt.
  2. Wybierz ikonę współdzielenia. Pojawi się lista współpracowników.
  3. Naciśnij ikonę trzech kropek obok nazwy użytkownika.
  4. Naciśnij Usuń.
  5. Naciśnij OK.

FAQ

Czy mogę przypisać jedno zadanie kilku osobom jednocześnie?

Nie. W tym artykule wyjaśniliśmy, dlaczego nie jest to możliwe.

Czy mogę przypisać zadanie samemu sobie?

Tak, ale jedynie w projekcie współdzielonym.

Nie mogę znaleźć osoby, do której chcę przypisać zadanie, na liście potencjalnych osób do przypisania. Co powinienem zrobić?

Zanim przypiszesz komuś zadanie, musisz najpierw współdzielić projekt z tą osobą. Dopóki tego nie zrobisz, imię użytkownika nie pojawi się na liście osób możliwych do przypisania.

Czy ten artykuł był pomocny?

Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 226 z 333