Loading the new Help Center

Usuwanie etykiet

Dostępne dla:
Darmowy
Premium
Business

Może się zdarzyć, że na swojej liście etykiet zauważysz etykietę, która nie jest Ci już potrzebna. W takiej sytuacji po prostu ją skasuj, postępując według poniższej instrukcji.

Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej o korzystaniu z etykiet w Todoist.
  1. W menu po lewej stronie Todoist znajdź etykietę, którą chcesz usunąć.
  2. Kliknij web_three-dots.svgikonę trzech kropek po prawej stronie etykiety.
  3. Wybierz Usuń etykietę.
  4. Kliknij Usuń, aby potwierdzić.
  1. Na liście etykiet naciśnij etykietę, którą chcesz usunąć.
  2. Naciśnij three-dots_android.svgikonę trzech kropek w prawym górnym rogu.
  3. Wybierz Edytuj etykietę.
  4. Naciśnij three-dots_android.svgikonę trzech kropek w prawym górnym rogu.
  5. Wybierz Usuń.
  6. Naciśnij Usuń, by potwierdzić.

Jeśli korzystasz z Todoist na systemie Android, możesz jednorazowo usunąć kilka etykiet:

  1. Przewiń na dół listy etykiet i naciśnij Zarządzaj etykietami.
  2. Wybierz etykiety, które chcesz usunąć.
  3. Naciśnij ikonę trzech kropek w prawym górnym rogu.
  4. Wybierz Usuń.
  5. Naciśnij Usuń ponownie, aby potwierdzić.
    1. Na liście etykiet naciśnij etykietę, którą chcesz usunąć.
    2. Naciśnij three-dots_ios.svgikonę trzech kropek w prawym dolnym rogu.
    3. Wybierz Edytuj etykietę.
    4. Wybierz Usuń etykietę.
    5. Naciśnij Usuń etykietę, by potwierdzić.
Jeśli Twoje urządzenie używa iOS w wersji 13 lub nowszej, możesz również usunąć etykietę korzystając z menu kontekstowego.
  1. Kliknij win10_three-dots.svgikonę trzech kropek po prawej stronie etykiety, którą chcesz usunąć.
  2. Wybierz Usuń.
  3. Kliknij Potwierdź.

FAQ

P: Czy usunięte etykiety będą widoczne w ukończonych zadaniach?

O: Tak, zarówno osobiste jak i współdzielone etykiety, które zostały usunięte będą wciąż widoczne w ukończonych zadaniach. Za każdym razem, gdy anulujesz ukończenie zadania, do którego była przypisana już usunięta etykieta, nowa etykieta zostanie utworzona i dodana do Twojej listy etykiet współdzielonych – nawet jeśli wcześniej była etykietą osobistą. Ta etykieta będzie miała tą samą nazwę jak wówczas, gdy zadanie zostało ukończone.

P: Co się stanie jeśli usunę etykietę osobistą?

O: Kiedy usuniesz etykietę osobistą, będzie ona usunięta z listy Twoich etykiet osobistych, listy etykiet współdzielonych Twoich współpracowników, a także ze wszystkich aktywnych zadań.

P: Co się stanie jeśli usunę etykietę współdzieloną?

O: Po usunięciu etykiety współdzielonej jest ona automatycznie usuwana z listy etykiet współdzielonych każdego współpracownika i ze wszystkich aktywnych zadań. Jeśli dana etykieta była obecna na którejkolwiek liście etykiet osobistych danego użytkownika, wciąż będzie on miał do niej dostęp i będzie ona wciąż widoczna w jego projektach osobistych, do których była przypisana.

Czy ten artykuł był pomocny?

Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 7 z 19