Loading the new Help Center

Ustawienia powiadomień i ich zmiana

Dostępne dla:
Darmowy
Premium
Business

Bądź na bieżąco, otrzymując powiadomienia o aktywności w swoich współdzielonych projektach za każdym razem, kiedy ktoś doda komentarz, przypisze zadanie, ukończy zadanie, dołączy do projektu lub go opuści.

W zakładce Powiadomienia możesz przeglądać wszystkie swoje powiadomienia. Jeśli chcesz sprawdzić wszystkie nieprzeczytane powiadomienia, otwórz zakładkę Nieprzeczytane.

Screenshot_2020-08-11_at_11.24.26.png

Jeśli chcesz oznaczyć wszystkie powiadomienia jako przeczytane, wystarczy kliknąć ikonkę Screenshot_2020-08-11_at_11.24.38.png "przeczytane".

W ustawieniach konta możesz wybrać rodzaje wydarzeń, o jakich będziesz informowany(-a), a także sposób otrzymywania powiadomień: jako wiadomość e-mail lub powiadomienie push.

Rodzaje powiadomień w projektach współdzielonych

W przypadku projektów współdzielonych, możesz zdecydować o jakich wydarzeniach i czynnościach współpracowników będziesz powiadamiany(-a):

  • Komentarze przypisane do mnie: Gdy ktoś postanowił poinformować Cię o nowym komentarzu do zadania.
  • Zadania przypisane do mnie: Kiedy ktoś przypisał Ci zadanie.
  • Zadania ukończone: Gdy zadanie, które utworzyłeś(-aś) lub przypisałeś(-aś), zostało zrealizowane.
  • Zadania nieukończone: Gdy zadanie, które utworzyłeś(-aś) lub przypisałeś(-aś), nie zostało zrealizowane.
  • Współpracownik dołączył do projektu: Gdy ktoś zaakceptował Twoje zaproszenie do wzięcia udziału w projekcie.
  • Współpracownik odrzucił zaproszenie do projektu: Gdy ktoś odmówił udziału w projekcie, do którego go zaprosiłeś(-aś).
  • Współpracownik opuścił projekt: Gdy ktoś opuścił projekt, w którym bierzesz udział.
  • Współpracownik został usunięty z projektu: Kiedy ktoś usunął z projektu innego członka zespołu.

W jaki sposób zarządzać ustawieniami powiadomień

  1. Kliknij swoje zdjęcie profilowe w prawym górnym rogu okna Todoist.
  2. Kliknij Settings (ustawienia).
  3. Otwórz zakładkę Powiadomienia. Możesz tutaj:
    • Aby otrzymywać powiadomienia w przeglądarce, wybierz Tak z listy rozwijanej Powiadomienia w przeglądarce.
    • Aby zarządzać powiadomieniami dotyczącymi projektów współdzielonych przejdź do sekcji Współdzielone projekty.
    • Dla każdej z czynności w projekcie współdzielonym możesz zaznaczyć odpowiednie pole wyboru i w ten sposób wybrać, czy powiadomienie ma zostać wysłane w formie wiadomości e-mail (ikonka e-maila), czy powiadomienia push (ikonka telefonu).
  1. Przesuń w górę na dolnym pasku aplikacji, aby otworzyć menu.
  2. Naciśnij ikonkę koła zębatego w prawym górnym rogu, aby otworzyć Ustawienia.
  3. Wybierz Powiadomienia.
  4. Aby włączyć/wyłączyć powiadomienia push na swoim urządzeniu, zaznacz pole Powiadomienia lokalne.
  5. Aby włączyć/wyłączyć powiadomienia z przeglądem dziennym, naciśnij Przegląd dzienny. Powiadomienie tego typu wysyłane jest raz dziennie i zawiera informacje o tym, ile zadań pozostało Ci jeszcze do ukończenia tego dnia.
    • Możesz wybrać godziny otrzymywania powiadomień dotyczących przeglądu dziennego korzystając z Wyślij powiadomienia o...
    • Domyślnie, przegląd dzienny wysyłany jest tylko w sytuacji, gdy masz tego dnia nieukończone zadania. Jeśli chcesz mieć pewność, że mimo wszystko otrzymasz przegląd dzienny każdego dnia, odznacz pole Pokazuj tylko przy zadaniach.
    • Domyślnie, przegląd dzienny informuje o wszystkich zadaniach zaległych. Możesz z tego zrezygnować i wyświetlać wyłącznie zadania na bieżący dzień, odznaczając opcję Pokaż też zadania zaległe.
  6. Aby włączyć lub wyłączyć powiadomienia dotyczące projektów współdzielonych, wybierz Powiadomienia ze współdzielonych projektów. Dla każdej z czynności w projekcie współdzielonym możesz zaznaczyć odpowiednie pole wyboru i w ten sposób wybrać, czy powiadomienie ma zostać wysłane w formie wiadomości e-mail (ikonka e-maila), czy powiadomienia push (ikonka telefonu).
  7. Jeśli korzystasz z Todoist Business, ustawienia powiadomień dla konta możesz włączyć lub wyłączyć naciskając Todoist Business. Możesz ustawić otrzymywanie powiadomień e-mail lub push dla każdego rodzaju czynności, podobnie jak w przypadku projektów współdzielonych.
  8. Aby zdecydować, jakie rodzaje powiadomień chcesz otrzymywać, naciśnij Przejdź do ustawień głównych.
  9. Teraz możesz zaznaczyć lub odznaczyć otrzymywanie poszczególnych typów powiadomień:
    • Przegląd dzienny to podsumowanie zadań do wykonania na dziś, a także ewentualnych zadań zaległych.
    • Przesyłanie pliku to powiadomienie, które pojawia się, gdy trwa przesyłanie pliku do komentarza. Powiadomienie znika po pomyślnym przesłaniu pliku.
    • Współdzielenie to wszystkie powiadomienia ze współdzielonych projektów, takie jak komentarze, przypisywanie zadań i inne.
    • Przypomnienia to wszystkie powiadomienia tworzone na podstawie przypomnień ustawionych w Todoist.
  10. Aby zmienić dźwięk powiadomienia, naciśnij nazwę wybranej kategorii powiadomień (np. Współdzielenie). Możesz też zmienić dżwięk powiadomienia dla danej kategorii, a także bardziej ją spersonalizować, dodając na przykład wibracje.
  1. Aby włączyć lub wyłączyć powiadomienia Todoist na urządzeniu z iOS, przejdź do ustawień powiadomień systemu iOS.
  2. Aby zarządzać powiadomieniami dotyczącymi projektów współdzielonych, otwórz aplikację Todoist.
  3. Naciśnij ikonkę koła zębatego w prawym górnym rogu.
  4. Wybierz Powiadomienia.
  5. Dla każdej z czynności w projekcie współdzielonym możesz zaznaczyć odpowiednie pole wyboru i w ten sposób wybrać, czy powiadomienie ma zostać wysłane w formie wiadomości e-mail (ikonka e-maila), czy powiadomienia push (ikonka telefonu).
  6. Możesz włączyć lub wyłączyć powiadomienia dotyczące przeglądu dziennego. Naciśnij Przegląd dzienny, a następnie użyj przełącznika obok Wysyłaj powiadomienia dotyczące przeglądu dziennego, aby włączyć tę funkcję. Powiadomienie to wysyłane jest raz dziennie i zawiera informacje nt. liczby zadań pozostałych do wykonania danego dnia.
      • Skorzystaj z funkcji Wysyłaj powiadomienia o..., aby wybrać godzinę otrzymywania powiadomień.
      • Domyślnie, przegląd dzienny wysyłany jest tylko w sytuacji, gdy masz tego dnia nieukończone zadania. Jeśli chcesz mieć pewność, że mimo wszystko otrzymasz przegląd dzienny każdego dnia, odznacz pole Pokazuj tylko przy zadaniach.
      • Domyślnie, przegląd dzienny informuje o wszystkich zadaniach zaległych. Możesz z tego zrezygnować i wyświetlać wyłącznie zadania na bieżący dzień, odznaczając opcję Pokaż też zadania zaległe.
    Jeśli Twoje urządzenie obsługuje system iOS 15 lub nowszy, sprawdź, czy nie korzystasz z funkcji Focus.
Szukasz informacji o przypomnieniach? Przejrzyj ten artykuł

Czy ten artykuł był pomocny?

Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 51 z 111