Dodawanie projektu, etykiety lub filtra do ulubionych

Dostępne dla:
Darmowy
Premium
Business

Oddziel najważniejsze zadania od zwykłych, codziennych obowiązków, dodając kluczowe projekty, etykiety i filtry do ulubionych.

HC_-_Favorite_a_project__small_.gif

Każdy z użytkowników Todoist może dodać do ulubionych wybrany projekt, jednak tylko użytkownicy kont Todoist Premium lub Todoist Businessmogą w ten sposób wyróżnić etykietę lub filtr.

Jak to działa:

  1. Kliknij prawym klawiszem na projekt, etykietę lub filtr, który chcesz dodać do ulubionych.
  2. Wybierz Dodaj do ulubionych z rozwijanego menu.
  3. Twój projekt, etykieta lub filtr pojawi się w panelu nawigacyjnym:
  • HC_-_Favorite_a_project__large_.gif
  1. W lewym górnym rogu ekranu naciśnij ikonę menu.
  2. Na dole listy projektów naciśnij Zarządzaj projektami.
  3. Dotknij ikony serduszka przy nazwie projektu, etykiety lub filtra, który chcesz dodać do ulubionych.
  4. Twój projekt, etykieta lub filtr pojawi się w panelu nawigacyjnym:
    • HC_-_Android_-_Favorite_project__small_.png
Możesz jednorazowo dodać do ulubionych kilka projektów, etykiet lub filtrów zaznaczając je, a następnie wybierając przycisk z serduszkiem poniżej.
  1. Przeciągnij w lewą stronę nazwę projektu, etykiety lub filtra, które chcesz dodać do ulubionych.
  2. Naciśnij ikonę ołówka.
  3. Włącz Dodaj do ulubionych (zielony oznacza, że jest włączony).
  4. Twój projekt, etykieta lub filtr pojawi się w panelu nawigacyjnym:
  • HC_-_iOS_-_Favorite_project__small_.png
Przeciągając w prawą stronę nazwę projektu, etykiety lub filtra, możesz szybko dodać je do ulubionych.
    1. Kliknij prawym klawiszem na projekt, etykietę lub filtr, które chcesz dodać do ulubionych.
    2. Wybierz Dodaj do ulubionych z rozwijanego menu.
    3. Twój projekt, etykieta lub filtr pojawi się w panelu nawigacyjnym:
Win10favourites.gif

Usuń projekt, etykietę lub filtr z ulubionych.

Możesz w dowolnej chwili usunąć projekt, etykietę lub filtr z ulubionych.

HC_-_Unfavorite_a_project__large_.gif

  1. Najedź kursorem na projekt, który chcesz usunąć z ulubionych i kliknij ikonę trzech kropek na prawo od nazwy projektu.
  2. Wybierz Usuń z ulubionych z rozwijanego menu.
  1. W lewym górnym rogu ekranu naciśnij ikonę menu.
  2. Na dole listy projektów naciśnij Zarządzaj projektami.
  • Jeśli chcesz usunąć filtr, przewiń w dół, do końca listy filtrów, i naciśnij Zarządzaj filtrami.
  • Jeśli chcesz usunąć etykietę, przewiń w dół, do końca listy etykiet i naciśnij Zarządzaj etykietami.
  • Dotknij ikony czerwonego serduszka obok projektu, etykiety lub filtra, które chcesz usunąć z ulubionych. Zostaną one zaznaczone na szaro, co oznacza, że nie będą już należeć do ulubionych.
  • Możesz usunąć z ulubionych wiele projektów, etykiet i filtrów jednocześnie wybierając je, a następnie naciskając przycisk serduszka na dole.
    1. Przeciągnij z prawej do lewej nazwę projektu, etykiety lub filtra, które chcesz usunąć z ulubionych.
    2. Naciśnij ikonę ołówka.
    3. Wyłącz Dodaj do ulubionych (szary oznacza, że jest wyłączony).
    Przeciągając w prawą stronę nazwę projektu, etykiety lub filtra, możesz szybko usunąć je z ulubionych.
    1. Kliknij prawym klawiszem na projekt, etykietę lub filtr, które chcesz usunąć z ulubionych.
    2. Wybierz Usuń z ulubionych z rozwijanego menu.

    FAQ

    P: Czy mogę dodać pojedyncze zadania do ulubionych?

    O: Nie, do ulubionych możesz dodać jedynie projekty, filtry lub etykiety.

    P: Gdy dodam coś do ulubionych w wersji na przeglądarkę, czy będzie to widoczne w aplikacji na telefon? Czy ulubione synchronizują się na wszystkich moich urządzeniach?

    O: Tak. To, co dodasz do ulubionych będzie widoczne na wszystkich Twoich urządzeniach.

    P: Czy mogę zmienić kolejność ulubionych?

    O: Tak, ale jedynie w zakresie danego projektu, etykiety czy filtra.

    Ulubione są uporządkowane zgodnie z kolejnością ich występowania na liście projektów, etykiet czy filtrów. Jeśli na przykład chcesz, żeby jakiś projekt pojawił się na górze listy Twoich ulubionych, przeciągnij i upuść (w aplikacji na przeglądarkę, macOS, Windows) lub dotknij i przytrzymaj, a potem przeciągnij (Android, iOS) projekt na górę listy projektów. Projekt zostanie przeniesiony na górę pola projektów w Twoich ulubionych.

    Nie możesz jednak zmienić kolejności wyświetlanych kategorii ulubionych: projektów, etykiet i filtrów.

    P: Czy mój projekt, etykieta czy filtr będą wciąż dostępne w pierwotnej lokalizacji po dodaniu ich do ulubionych?

    O: Tak.

    Kiedy dodasz projekt, etykietę lub filtr do ulubionych, nie zostaną one przeniesione: Do Twojego projektu, etykiety lub filtra zostaje po prostu dodany skrót w panelu nawigacyjnym. Możesz wciąć mieć dostęp do projektu, etykiety lub filtra w ich pierwotnej lokalizacji.

    Tak samo dzieje się w przypadku usunięcia projektu z ulubionych: nic nie zostaje przeniesione lub usunięte; zostaje jedynie ukryty link w panelu nawigacyjnym.