Snabbtilläggning av uppgift

Företag

Vi har inte kommit på ett sätt att lägga till uppgifter genom telepati (ännu) men Todoists smarta Snabbtilläggning är det näst bästa. Snabbtilläggning är det snabbaste sättet att:

• Lägg till en ny uppgift
  • Ställ in förfallodatum och tid
  • Bifoga en etikett
  • Lägg till en prioritetsnivå
  • Samordna det till ett projekt
  • Tilldela det till en kollega

Du skriver bara (eller dikterar) alla uppgifter på en och samma rad. Den smarta snabbtilläggningen kommer automatiskt känna igen, markera och lägga till förfallodatum när du skriver in dem i ett uppgiftsnamn. Synnerligen behändigt när du lägger till uppgifter på din mobila enhet.

Snabbtilläggning fungerar likadant oavsett vilken plattform du använder.

Hur det fungerar

Tryck eller klicka på + (plustecknet) på valfri Todoistplattform – webb, dator eller mobil – för att öppna snabbtilläggning. Skriv in uppgiftens namn följt av:

förfallodatum och/eller tid

Skriv in datum och tid i uppgiftsfältet genom att använda naturligt språk såsom "imorgon kl. 16.00" eller "varannan tisdag med start den 3 mars". Snabbtilläggning kommer automatiskt känna igen förfallodatumet och lägga till det när du sparar din uppgift. Här är en lista på datumformat exempel du kan använda.

Etiketten

Skriv in @ följt av ett etikettnamn. Till exempel, @epost. Du kan välja från en lista med befintliga etiketter eller skapa helt nya.

Prioritetsnivån

Skriv in p1, p2, eller p3 för att indikera uppgiftens prioritetsnivå.

Projektet

Skriv in tecknet # direkt följt av projektnamnet. Till exempel, “#Jobb”. Du kommer kunna välja från en lista med existerande projekt eller skapa en helt ny lista.

Den tilldelade

Skriv in symbolen + direkt följt av personens namn. Till exempel, “+Lena”. Du kommer kunna välja från en lista med nuvarande projektsamarbetspartners.

Detta är endast möjligt i delade projekt så du måste specificera ett delat projekt (genom att först använda # symbolen) och sedan lägga till en tilldelad.

Ibland känner vår smarta snabbtilläggning igen information som faktiskt är del av ditt uppgiftsnamn. Till exempel, för uppgiften "Skapa månadsrapport" kommer "månads" automatiskt markeras som ett förfallodatum. Klicka eller tryck bara på ordet för att avmarkera det. Du kan också stänga av automatisk datumigenkänning helt och hållet.