Att använda Gmail med Todoist

Business

När du använder Gmail, kan du enkelt göra om ett e-postmeddelande till en uppgift i Todoist, med hjälp av en av våra integrationer. Du har två alternativ:

1. Chrome-tillägget “Todoist för Gmail” kan användas för att lägga till e-post som uppgifter från Google Chrome.
  2. Google Workspace-tillägget “Todoist för Gmail” kan användas för att lägga till e-post som uppgifter från Gmail för webben, iOS och Android.

Såhär gör du för att installera och använda båda integrationerna:

Chrome-tillägget "Todoist för Gmail"

Hur man installerar tillägget

1. Gå till Chrome Web Store.
  2. Sök på Todoist för Gmail och välj det.
  3. Längst upp till höger klickar du på Lägg till i Chrome.
  4. I popupfönstret väljer du Lägg till tillägg.

Hur man använder tillägget

Att lägga till uppgifter via Gmail

1. Öppna det meddelande du vill göra om till uppgift.
  2. Direkt ovanför e-postmeddelandet, i ikonraden, klickar du på Todoistikonen.
  3. En ny uppgift kommer att laddas in i Todoist, längst ned till höger. Uppgiften kommer att ha e-postens ämnesrad som namn och det kommer att länka tillbaka till e-postmeddelandet.
  4. (Vafritt) Du kan fylla i fler uppgiftsdetaljer, såsom etiketter, prioritetsnivåer, datum eller tilldelning, genom att använda de olika alternativen för snabbtilläggning.
  5. Klicka på Lägg till uppgift.

Att öppna e-post via Todoist

Klicka bara på valfri uppgift som har skapats via tillägget, för att läsa e-postmeddelandet i ett webbläsarfönster.

Efter att du installerat tillägget, kan du använda Todoist direkt inifrån Gmail, genom att klicka på Todoistfältet längst ned till höger i Gmail. Du får full tillgång till Todoist, så att du kan lägga till, slutföra, titta på dina uppgifter, med mera, utan att behöva öppna ett nytt fönster.

Google Workspace-tillägget "Todoist för Gmail"

Hur man installerar tillägget

1. Gå till mail.google.com.
  2. I högerpanelen klickar du på plustecknet (+) för att öppna Google Workspace Marketplace. (Om sidopanelen inte syns, kan du slå på den genom att klicka på denna knapp längst ned till höger: <.)
  3. Sök på Todoist för Gmail och välj det.
  4. Klicka på Installera.
  5. Godkänn integrationen.
  6. Klicka på Tillåt.

Hur man använder tillägget

Att lägga till uppgifter via Gmail

1. Öppna det meddelande du vill lägga till som uppgift.
  2. Klicka på Todoistikonen till höger.
  3. (Valfritt) Välj vilket projekt som du vill lägga till uppgiften i, redigera uppgiftsnamnet, ställ in förfallodatum, eller lägg till prioritet.
  4. Klicka på Lägg till uppgift.
  1. Öppna det meddelande du vill lägga till som uppgift.
  2. Längst ned till höger trycker du på Todoistikonen.
  3. (Valfritt) Välj vilket projekt som du vill lägga till uppgiften i, redigera uppgiftsnamnet, ställ in förfallodatum, eller lägg till prioritet.
  4. Tryck på Lägg till uppgift.

För att använda Google Workspace-tillägget "Todoist för Gmail", vänligen använd Gmail för webben, iOS eller Android.

Att öppna e-post via Todoist

Klicka bara på valfri uppgift som har skapats via tillägget, för att öppna den i ett nytt fönster.

Tryck bara på valfri uppgift som har skapats via tillägget, för att öppna den i din mobila webbläsare.

För närvarande är det inte möjligt att öppna e-post i Gmail-appen.

För att använda Google Workspace-tillägget "Todoist för Gmail", vänligen använd Gmail för webben, iOS eller Android.

Vanliga frågor

Kan man använda både Google Workspace-tillägget och Chrome-tillägget?

Absolut! Använd vilket som av dem, när du vill.

Fungerar Google Workspace-tillägget även på iPad eller Android-plattor?

Nej, det här tillägget stöds inte på iPad eller Android-plattor.

Hur tar jag bort Chrome-tillägget?

Svar: För att ta bort Chrome-tillägget för Gmail, vänligen följ Googles instruktioner för hur man avinstallerar ett tillägg.

Hur tar jag bort Google Workspace-tillägget?

Om du inte vill använda Google Workspace-tillägget längre, så kan du ta bort det såhär:

1. Gå till mail.google.com.
  2. Klicka på Todoistikonen i högerpanelen.
  3. Längst upp till höger klickar du på ikonen med de tre punkterna.
  4. Välj Hantera tillägg.
  5. Klicka på Todoist för Gmail.
  6. Klicka på Avinstallera.

När jag öppnar Todoist för Gmail-tillägget, så ser jag bara en snurrande cirkel. Hur löser jag det?

Prova att tillåta popup-fönster i webbläsaren. Detta kommer att lösa problemet. Såhär gör man:

1. Öppna Gmail i din webbläsare.
  2. Klicka på hänglåsikonen i adressfältet längst upp till vänster.
  3. Klicka på Cookies.
  4. Öppna fliken Blockerad .
  5. Välj todoist.com.
  6. Klicka på Tillåt.
  7. Välj gmail.todoist.com.
  8. Klicka på Tillåt.
  9. Klicka på Klar.

När jag försöker att logga in i Google Workspace-tillägget på Safari, så ser jag bara en snurrande cirkel. Hur löser jag det?

Prova att tillåta popup-fönster i webbläsaren. Detta kommer att lösa problemet. Såhär gör man:

1. Öppna Todoist i Safari.
  2. Klicka på Safari längst upp till vänster (bredvid Apple-ikonen).
  3. Välj Inställningar....
  4. Öppna fliken Webbläsare.
  5. På vänstersidan skrollar du ned och väljer Popupfönster.
  6. Öppna rullgardinsmenyn till höger om todoist.com och välj Tillåt.