Etiketter

Business

Spara tid genom att sätta etikett på uppgifter som liknar varandra. Då går det mycket snabbare att ta fram en lista på alla uppgifter som har just den etiketten. Du kan lägga till vilka etiketter du vill, men här kommer några populära etiketter att börja med:

• @e-post – Använd denna etikett för att skapa en lista med alla e-postuppgifter i alla dina projekt, så att du kan svara på alla samtidigt.
  • @väntar – Lägg till denna etikett i alla uppgifter där du väntar på något annat som behöver hända innan du kan börja. Då glömmer du inte att följa upp.
  • @15_min – Kolla denna etikett när du har 15 minuter över, för att ta hand om ett par stycken småuppgifter.

På valfri plattform – webb, dator, eller mobil – skriver du bara @ direkt i uppgiftsfältet, följt av etikettnamnet. Du kommer att kunna välja från en lista med befintliga etiketter eller lägga till en ny.

Den smarta Snabbtilläggningen kommer automatiskt att känna igen och lägga till etiketten när du sparar uppgiften.

Om du använder Todoist på en dator - eller i en webbläsare på en mobil enhet - så kan snabbt och enkelt ändra etikettnamnet genom att öppna etikettvyn och sedan klicka på etikettnamnet.
När du skapar en etikett så kan du inte använda blanksteg eller " i etikettnamnet. Du kan inte heller lägga till @-tecknet i etikettnamnet Om du använder något av dessa tecken, så ersätts de av ett understreck. Om du till exempel provar att döpa en etikett till E-post @Jobbet, så kommer din etikett automatiskt att döpas om till E-post__Jobbet.

Hur man söker efter en etikett

Skriv in etikettnamnet i sökfältet högst upp i Todoist. Om du till exempel skriver “@viktigt” i sökfältet kommer alla uppgifter som har etiketten @viktigt att tas fram.

I apparna för webben, macOS, eller Windows kan du använda kortkommandot f för att göra en ny sökning.

Du kan även hitta en hel lista på dina befintliga etiketter under Etikettfliken i Todoist.

Klicka eller tryck på valfritt etikettnamn för att ta fram en lista på alla tillhörande uppgifter. (Uppgifter med den etiketten som har tilldelats någon annan kommer att exkluderas från listan.)

Du kan även skapa filter med hjälp av etiketter. Till exempel, filterförfrågan “idag & @e-post” kommer ta fram alla dina uppgifter med @e-postetiketten, som även förfaller idag.

Mer om etiketter: