Introduktion till: etiketter

Business

Spara tid genom att sätta etikett på uppgifter som liknar varandra. Då går det mycket snabbare att ta fram en lista på alla uppgifter som har just den etiketten. Du kan lägga till vilka etiketter du vill, men här kommer några populära etiketter att börja med:

• @e-post – Använd denna etikett för att skapa en lista med alla e-postuppgifter i alla dina projekt, så att du kan svara på alla samtidigt
  • @väntar – Lägg till denna etikett i alla uppgifter där du väntar på något annat som behöver hända innan du kan börja. Då glömmer du inte att följa upp
  • @15_min – Kolla denna etikett när du har 15 minuter över, för att ta hand om ett par stycken småuppgifter

På valfri plattform – webb, dator, eller mobil – så skriver du bara @ direkt i uppgiftsfältet, följt av etikettnamnet. Du kommer att kunna välja från en lista med befintliga etiketter eller lägga till en ny.

Den smarta Snabbtilläggningen kommer automatiskt att känna igen och lägga till etiketten när du sparar uppgiften.

När du skapar en etikett så kan du inte använda blanksteg, @ " ( ) | & ! eller , i etikettnamnet. Om du använder något av dessa tecken, så ersätts de av ett understreck. Om du till exempel provar att döpa en etikett till E-post @Jobbet, så kommer din etikett automatiskt att döpas om till E-post__Jobbet.

Ändra namn på en etikett

Om du använder Todoist på en dator - eller i en webbläsare på en mobil enhet - så kan snabbt och enkelt ändra etikettnamnet genom att öppna etikettvyn och sedan klicka/trycka på etikettnamnet.

Hur man söker efter en etikett

Skriv in etikettnamnet i sökfältet högst upp i Todoist. Om du till exempel skriver “@viktigt” i sökfältet kommer alla uppgifter som har etiketten @viktigt att tas fram.

I apparna för webben, macOS, eller Windows så kan du använda kortkommandot f för att göra en ny sökning.

Se en lista med alla dina etiketter

Du hittar en fullständig lista över alla dina befintliga etiketter genom att välja Filter och etiketter i din navigeringsmeny (den kommer att ligga precis under din Kommande-vy) och skrolla ned till Etiketter.

Läs mer om etiketter

Du kan även skapa filter med hjälp av etiketter. Till exempel, filterförfrågan “idag & @e-post” kommer ta fram alla dina uppgifter med @e-postetiketten, som även förfaller idag.