Dela projekt och samarbeta

Business

Todoist gör det enkelt att samarbeta med vem som helst - dela projekt, tilldela uppgifter och diskutera detaljer med medarbetare eller nära och kära. Du kommer att meddelas så fort viktiga ändringar görs i dina delade projekt.

När du har bjudit in någon till ett projekt, så kommer du att kunna tilldela dem uppgifter och skicka kommentarer till dem.

Hur man delar projekt

1. Högerklicka på projektet som du vill dela.
  2. Välj Dela projekt i menyn.
  3. Skriv in namnet på personen som du vill dela med. Om det är någon som du aldrig har delat projekt med tidigare, så kommer du att behöva skriva in e-postadressen som är associerad med personens Todoist-konto. Om hen inte har ett Todoist-konto, så kan du bara skriva in vederbörandes e-postadress. Då kommer en inbjudan att skickas via e-post, där hen snabbt och enkelt kan registrera sig för ett gratiskonto.
  4. Klicka på Bjud in för att skicka en eller fler inbjudningar.
  1. Tryck för att öppna projektet som du vill dela.
  2. Tryck på ikonen med tre punkter längst upp till höger.
  3. Välj Dela projekt. En lista på alla nuvarande samarbetspartner inom projektet kommer att visas. Om projektet inte är delat, så kommer du istället att se alternativet att Bjuda in deltagare till projektet.
  4. Tryck på plustecknet (+) längst upp till höger för att lägga till nya samarbetspartner.
  5. Nu kan du lägga till en ny samarbetspartner genom att antingen Lägga till från projekt eller Lägga till från kontakter, eller skriva in namnet på den person som du vill dela med. Om det är någon som du aldrig har delat projekt med tidigare, så kommer du att behöva lägga till e-postadressen som är associerad med deras Todoist-konto. Om de inte har ett Todoist-konto så kan du bara skriva in deras e-postadress. De kommer att få en inbjudan via e-post, där de på ett ögonblick kan registrera sig för ett gratiskonto.
Om din iOS-enhet använder version iOS 13 eller högre, så kan du även dela ett projekt i projektets kontextmeny.
  1. Tryck för att öppna projektet som du vill dela.
  2. Tryck påthree_dots.pngikonen med de tre punkterna längst upp till höger.
  3. Välj Delat. En lista på alla nuvarande samarbetspartner kommer att visas.
  4. Tryck på personikonen längst upp till höger igen för att lägga till nya samarbetspartner.
  5. Skriv in namnet på personen som du vill dela med. Om det är någon som du aldrig har delat projekt med tidigare, så kommer du att behöva skriva in e-postadressen som är associerad med personens Todoist-konto. Om hen inte har ett Todoist-konto, så kan du bara skriva in vederbörandes e-postadress. Då kommer vederbörande att få en inbjudan via e-post, där hen snabbt och enkelt kan registrera sig för ett gratiskonto.

Alla som du delar ett projekt med kommer att ha full tillgång till all information inklusive uppgifter, kommentarer och uppladdade filer. De kommer att kunna lägga till nya uppgifter, tilldela uppgifter, slutföra uppgifter, lägga till kommentarer och ladda upp nya filer. Du kan till och med dela projekt med dem som ännu inte har ett Todoist-konto.

Bas-användare kan dela valfritt projekt med upp till 5 personer (det kan vara 5 olika personer i varje projekt). Pro-användare kan dela projekt med upp till 25 personer och Business-användare kan dela med upp till 50 personer.

Tilldela en befintlig uppgift

1. I valfritt delat projekt så klickar du på assign_web.svgtilldelningsikonen till höger om uppgiftsnamnet.
  2. Välj personens namn i rullgardinsmenyn.
  1. I valfritt delat projekt så trycker du på en uppgift för att öppna uppgiftsvyn.
  2. Tryck på assign_ios.svgtilldelningsikonen.
  3. I popup-menyn väljer du personens namn.
  1. I valfritt delat projekt så trycker du på en uppgift för att öppna uppgiftsvyn.
  2. Tryck på assign_ios.svgtilldelningsikonen.
  3. I popup-menyn väljer du personens namn.
Om din iOS-enhet använder version iOS 13 eller högre, så kan du även tilldela en uppgift i dess kontextmeny.

När du skapar en uppgift

1. Öppna valfritt delat projekt och klicka på +Lägg till uppgift.
  2. Skriv uppgiftsnamnet och sedan ett plustecken (+) följt av personens namn.
  3. Välj personens namn i rullgardinsmenyn.
Om du skapar en uppgift i ett odelat projekt - eller i Idag-vyn, Kommande-vyn, eller valfri filtrerad vy - så behöver du först specificera ett delat projekt genom att skriva # i uppgiftsfältet och välja projektnamnet, t.ex. "#Formgivning +Jonas".
  1. Öppna valfritt delat projekt och tryck på plustecknet (+).
  2. Skriv uppgiftsnamnet och sedan ett plustecken (+) följt av personens namn.
  3. Välj personens namn i rullgardinsmenyn.

Om du skapar en uppgift i ett odelat projekt - eller i Idag-vyn, Kommande-vyn, eller valfri filtrerad vy - så behöver du först specificera ett delat projekt genom att skriva # i uppgiftsfältet och välja projektnamnet, t.ex. "#Formgivning +Jonas".

1. Öppna valfritt delat projekt och tryck på plustecknet (+).
  2. Skriv uppgiftsnamnet och sedan ett plustecken (+) följt av personens namn.
  3. Välj personens namn i rullgardinsmenyn.

Om du skapar en uppgift i ett odelat projekt - eller i Idag-vyn, Kommande-vyn, eller valfri filtrerad vy - så behöver du först specificera ett delat projekt genom att skriva # i uppgiftsfältet och välja projektnamnet, t.ex. "#Formgivning +Jonas".

Hur man tar bort personer från delade projekt

1. Högerklicka på projektet som du vill sluta att dela.
  2. Välj Dela projekt i menyn.
  3. Håll muspekaren över användarnamnet som du vill ta bort.
  4. Klicka på soptunnan bredvid personens namn.
  • Tryck för att öppna projektet som du vill dela.
  • Tryck påthree_dots.pngikonen med de tre punkterna längst upp till höger.
  • Välj Delat. En lista på alla nuvarande samarbetspartner kommer att visas.
  • Tryck påthree_dots.pngikonen med tre punkter bredvid användarens namn.
  • Tryck på Radera.
  • Tryck på OK.
  1. Tryck för att öppna projektet.
  2. Tryck påthree_dots.pngikonen med de tre punkterna längst upp till höger.
  3. Välj Dela projekt. En lista på alla nuvarande samarbetspartner kommer att visas.
  4. Tryck på ta bort person-ikonen för att ta bort samarbetspartnern.
  5. Tryck på Ta bort samarbetspartner.

Vanliga frågor

Om jag arkiverar ett delat projekt, kommer det projektet även att arkiveras i mina samarbetspartners konton?

Nej. När du arkiverar ett projekt, så kommer det endast att arkiveras i ditt konto.

Kan man dela ett projekt med alla dess underprojekt?

Dessvärre så går det ännu inte att dela ett projekt med alla dess underprojekt på en gång. Ledsen för det! Istället så kan du dela varje projekt för sig.

Jag har ett Todoist Business-konto och jag vill begränsa projektdelningen för användare som inte är medlemmar i mitt team. Går det att göra?

Ja. Om du är administratör i Business-teamet, så kan du gå till delningsfliken i adminpanelen, där du kan ställa in vilka medlemmar som kan dela projekt utanför ditt Business-team och om personer utanför ditt Business-team kan gå med i dina projekt.