Samarbeta med vänner och familj i Todoist

Business

Behöver du någonstans där du kan planera en stor fest med en kompis, dela en inköpslista med din partner eller ge dina barn hushållssysslor? Prova att dela ett projekt med dem!

Samarbetar du med kollegor i Todoist? Skapa en arbetsyta och samarbeta med ditt team.

Dela ditt projekt

Alla som du delar ett projekt med kommer att ha full tillgång till all information inklusive uppgifter, kommentarer och uppladdade filer. De kommer att kunna lägga till nya uppgifter, tilldela uppgifter, slutföra uppgifter, lägga till kommentarer och ladda upp nya filer i projektet.

1. Högerklicka på projektet och välj Dela.
  2. Skriv namnet eller e-postadressen på personen som du vill dela till. Om personen du bjuder in inte har ett Todoist-konto så får hen ett e-postmeddelande med en projektinbjudan, med möjligheten att skapa ett gratiskonto.
  3. Klicka på Bjud in för att skicka en eller fler inbjudningar.
  1. Tryck på ikonen med tre punkter längst upp till höger i projektet.
  2. Tryck på Dela. En lista visas med alla som är med i projektet. Om projektet inte är delat så ser du två alternativ:
  • Med Dela länk kan du kopiera en inbjudningslänk till någon som du vill ha med i projektet.
  • Med + Bjud in medlemmar kan du bjuda in någon till ditt projekt genom att lägga till personens namn eller e-post.

När du trycker på + Bjud in medlemmar, så får du två alternativ:

• Ange samarbetspartnerns namn eller e-postadress i fältet Till:. Tryck sedan på dennes e-postadress för att bekräfta. Hen kommer alltid att ha behörigheten Kan redigera.
  • Tryck på det röda plustecknet för att bjuda in en person från din kontaktlista.

Du kan även dela ditt projekt via dess kontextmeny.

1. Klicka eller tryck på projektet som du vill dela.
  2. Tryck på delningsikonen. Då visas en lista över alla som är med i projektet.
  3. Tryck på personikonen längst upp till höger igen för att lägga till samarbetspartner.
  4. Skriv namnet eller e-postadressen på personen som du vill dela projektet till. Om personen du bjuder in inte har ett Todoist-konto så får hen ett e-postmeddelande med en projektinbjudan, med möjligheten att skapa ett gratiskonto.

Dela ett huvudprojekt

Om du delar ett huvudprojekt med någon, så kommer personen inte automatiskt att få åtkomst till dess underprojekt. Istället kommer du att behöva bjuda in personen till alla underprojekt.

Tilldela en uppgift

Tilldela en befintlig uppgift

1. Gå till valfritt delat projekt och klicka på tilldelningsikonen till höger om uppgiftsnamnet.
  2. Välj personens namn i rullgardinsmenyn.
  1. I valfritt delat projekt så trycker du på en uppgift för att öppna uppgiftsvyn.
  2. Tryck på tilldelningsikonen.
  3. I popup-menyn väljer du personens namn.

Om du använder iOS-appen, så kan du även tilldela en uppgift via dess kontextmeny.

Tilldela en ny uppgift

1. Öppna valfritt delat projekt och klicka på + Lägg till uppgift.
  2. Skriv uppgiftsnamnet och sedan ett plustecken (+) följt av personens namn.
  3. Välj personens namn i rullgardinsmenyn.
  1. Öppna valfritt delat projekt och tryck på plustecknet (+).
  2. Skriv uppgiftsnamnet och sedan ett plustecken (+) följt av personens namn.
  3. Välj personens namn i rullgardinsmenyn.
Visste du att du kan ställa in en påminnelse åt någon annan? Såhär gör du!

Ta bort någon från ditt delade projekt

1. Högerklicka på projektet.
  2. Välj Dela i menyn.
  3. Håll muspekaren över användarnamnet som du vill ta bort.
  4. Klicka på soptunnan bredvid personens namn.
  1. Tryck för att öppna projektet.
  2. Tryck på ikonen med tre punkter längst upp till höger.
  3. Tryck på Dela. Då visas en lista över alla som är med i projektet.
  4. Tryck på ta bort person-ikonen för att ta bort personen.
  5. Tryck på Ta bort person.
  1. Tryck för att öppna projektet.
  2. Tryck på delningsikonen. Då visas en lista över alla som är med i projektet.
  3. Tryck på ikonen med tre punkter bredvid användarens namn.
  4. Tryck på Radera.
  5. Tryck på OK.

Vanliga frågor

Kan man tilldela flera personer samma uppgift?

Det går inte att tilldela flera olika personer samma uppgift. Läs den här artikeln för att läsa mer om det, samt några alternativa lösningar.

Kan man tilldela sig själv en uppgift?

Ja, men bara i ett delat projekt.

Jag hittar inte personen som jag vill tilldela uppgiften i tilldelningslistan. Vad ska jag göra?

Du måste dela projektet med den personen först, innan du kan tilldela hen någon uppgift. Om du inte redan har delat projektet, så kommer den personen inte att visas på din lista över tilldelade.