Förfallodatum & tider

Business

Förfallodatum! Så viktiga, men ändå så lätta att glömma.

I Todoist kan du försäkra dig om att aldrig missa något genom att lägga till förfallodatum och/eller tider i dina uppgifter. Du kan även skapa återkommande förfallodatum såsom "Skicka födelsedagskort till mamma 19:e juli varje år” och "Ta ut återvinningen varannan onsdag".

Hur man ställer in förfallodatum (eller återkommande förfallodatum)

Det lättaste sättet att lägga till ett förfallodatum oavsett plattform - dator, mobil, eller webb - är helt enkelt att skriva in det i uppgiftsfältet tillsammans med ditt uppgiftsnamn. Den smarta snabbtilläggningen kommer automatiskt känna igen datumet, markera det och lägga till det när du sparar uppgiften.

Du kan beskriva nästan vilket datum som helst genom att använda naturligt språk - från ett enkelt imorgon kl. 16.00 till ett väldigt specifikt återkommande datum såsom var 3e tisdag start 29 aug i 6 månader".

För tillfället har vi inte stöd för förfallotider på arabiska, norska och turkiska, men vi jobbar på det och planerar att lägga till stöd för dessa språk i framtiden.

Ibland är ett datum del av ett uppgiftsnamn till skillnad från en deadline. Till exempel för uppgiften "Skapa rapport varje månad", kommer "varje månad" automatiskt att markeras som ett förfallodatum. Klicka eller tryck bara på ordet/orden för att avmarkera. Du kan ävenstänga av automatisk igenkänning av datum helt och hållet.

Välj ett datum med schemaläggaren

Du kan även öppna hela uppgiftsplaneraren genom att klicka eller trycka på kalenderikonen när du lägger till eller redigerar en uppgift på valfri plattform. Därifrån kan du manuellt välja ett datum från kalendern eller använda någon av våra behändiga kortkommandon såsom Idag, Imorgon, eller Nästa vecka.

För att ställa in en förfallotid, klicka på + Lägg till tid längst ned till vänster.

För att ställa in en förfallotid, klicka på >-pilen längst ned till höger och klicka sedan på + Lägg till tid längst ned till vänster.

date-and-time-ios-swipe.jpg För att lägga till eller ändra datum i en befintlig uppgift på mobilen eller plattan, svep från höger till vänster på uppgiften. iOS_Scheduler.png För att ställa in en tid för uppgiften, tryck på >-pilen längst ned till höger och tryck sedan på + Lägg till tid längst ned till vänster.

För att lägga till eller ändra datum i en befintlig uppgift på mobilen eller plattan, svep från höger till vänster på uppgiften. Android_Scheduler.png
Om du vill ställa in en tid för uppgiften, tryck på >-pilen längst ned till höger och tryck sedan på + Lägg till tid längst ned till vänster.

Du kan även låta Todoist rekommendera ett nytt datum till din uppgift genom att klicka/trycka på den föreslagna genvägen. Du kan läsa mer om hur Todoists Smart Schedule avgör sina nya förslag.

Ibland är det bra att veta ifall ett datum redan är fullpackat med uppgifter innan du planerar in något annat där. Det kan du kolla när du ombokar en uppgift med hjälp av schemaläggaren, genom att skriva ditt nya förfallodatum eller välja det i kalendern. Du kommer att se en förhandsvisning av hur många uppgifter som redan är inbokade den dagen:

Några exempel på datumformat du kan använda

Detta är bara en del av de datum och återkommande förfallodatum du kan lägga till. Om du är osäker på om ett specifikt datumformat kommer fungera, skriv bara in det i ditt uppgiftsnamn genom att använda naturligt språk för att beskriva det. Chansen är stor att Todoist kommer förstå vad du menar.

Engångsförfallodatum

Skriv dessa termer med naturligt språk när du lägger till en uppgift i Todoist, för att schemalägga uppgiften till det specifika datumet.

Vad du skriver:

Vad Todoist förstår:

idag

Idag (idag fungerar också)

imorgon

Imorgon (Imorg, imorgon, imorg fungerar också)

nästa vecka

Nästa måndag som standard (detta kan ändras i dina inställningar)

nästa månad

1:a dagen i nästa månad

27 jan

27 jan (jan 27, 27/1 funkar också)

2019-01-27

27 januari 2019 (27/1 2019, 2019-01-27 fungerar också)

27:e

den 27:e i nuvarande månad

mitten av januari

15:e januari

slutet av månaden

Sista dagen i nuvarande månad

idag kl. 10

Idag kl. 10.00

imorgon kl. 16:00

Imorgon kl. 16.00

Fre @ 19.00

Fredag kl. 19.00 (Fredag @ 19.00, Fre kl 19 fungerar också)

18.00

Idag kl. 18.00 (om 18.00 inte redan har passerat, i så fall imorgon)

om 5 dagar

5 dagar från idag (+5 dagar fungerar också)

om 3 veckor

3 veckor från idag

om 2 timmar

2 timmar från nu

Återkommande förfallodatum

När du behöver upprepa en uppgift dagligen, veckovis, månadsvis eller enligt vilket schema du vill, kan du ställa in ett återkommande förfallodatum: Läs allt om hur man ställer in återkommande förfallodatum såsom dagligenvarje vecka eller var tredje månad.