Påminnelser

Business

Vad är hemligheten bakom ett jättebra minne? Att Todoist påminner dig.

Oavsett om det är deadline för en viktig rapport eller kompisens födelsedag så behöver du bara ställa in en Todoistpåminnelse och inte tänka mer på det. Todoist kommer att skicka pushmeddelande eller e-post om uppgiften, så du behöver aldrig missa något.

Skapa automatiska påminnelser

När du ställer in både förfallodatum och -tid på en uppgift, så skapar Todoist automatiskt en påminnelse till dig. När du till exempel skapar en uppgift för imorgon kl. 16.00, kommer Todoist automatiskt att skicka en påminnelse till dig 30 minuter innan.

Du kan ändra din standardpåminnelseinställning. Välj hur långt i förtid du vill få en automatisk påminnelse, samt om du vill få den skickad via pushmeddelande, datoravisering eller e-post:

1. Längst upp till höger i din Todoist klickar du på kugghjulet och väljer Inställningar.
  2. Klicka på fliken Påminnelser.
  3. Bocka i rutan bredvid den typ av avisering som du vill ta emot:
    • Datoravisering för att få aviseringar via ditt operativsystem.
    • Mobilt pushmeddelande för att få aviseringar på din mobila enhet.
    • E-post för att få påminnelse på e-post till den adress som du angivit i Inställningar → Konto.
  4. Välj en relativ tid i rullgardinsmenyn för standardtid.
  1. Längst upp till höger i din Todoist klickar du på kugghjulet.
  2. Under Inställningar klickar du på Påminnelser.
  3. Bocka i rutan bredvid den typ av avisering som du vill ta emot:
    • Mobila pushmeddelanden för att få aviseringar på din mobila enhet.
    • Pushmeddelande till datorn för att få aviseringar via din dators operativsystem.
    • E-post för att få påminnelse på e-post till den adress som du angivit i Inställningar → Konto.
  4. (Valfritt) När du fördröjer en påminnelse på Windows 10, kan du välja att bli påmind igen lite senare. Under “När jag fördröjt, vänta…”, väljer du ett tidsintervall i rullgardinsmenyn.
  5. Välj en relativ tid i rullgardinsmenyn Skicka automatiska påminnelser.
Fokusstöd blockerar automatiskt aviseringar från Todoist. Om du vill ta emot aviseringar i prioritetsläget, se till att lägga till Todoist via Windows InställningarSystemFokusstöd → under Endast prioritet klickar du på Anpassa din prioritetslista → klicka på Lägg till en app → välj Todoist.
  1. Längst upp till höger i din Todoist trycker du på kugghjulet.
  2. Tryck på Påminnelser.
  3. Tryck på Påminn mig via och välj den typ av avisering som du vill ta emot:
    • Mobilavisering för att få aviseringar på din mobila enhet.
    • Datoravisering för att få aviseringar via din dators operativsystem.
    • E-post för att få påminnelse på e-post till den adress som du angivit i Inställningar → Konto.
  4. (Valfritt) När du fördröjer en påminnelse på iOS, kan du välja att bli påmind igen lite senare. Tryck på När jag fördröjt, vänta… och välj ett tidsintervall i listan.
  5. Tryck på Automatiska påminnelser och välj en relativ tid i listan.
  1. Längst upp till vänster i Todoist trycker du på menyikonen.
  2. Tryck på Inställningar och välj Påminnelser.
  3. Tryck på Påminn mig via och välj den typ av avisering som du vill ta emot:
    • Mobilt pushmeddelande för att få aviseringar på din mobila enhet.
    • Pushmeddelande till datorn för att få aviseringar via din dators operativsystem.
    • E-post för att få påminnelse på e-post till den adress som du angivit i Inställningar → Konto.
  4. (Valfritt) När du fördröjer en påminnelse på Android, kan du välja att bli påmind igen lite senare. Tryck på När jag fördröjt… och välj ett tidsintervall i listan.
  5. Tryck på Skicka automatiska påminnelser och välj en relativ tid i listan.

Skapa anpassade påminnelser

Skapa anpassade påminnelser för valfri uppgift, oavsett om den har ett förfallodatum/tid eller inte:

Du kan till och med få en påminnelse som utlöses på en specifik plats, som t.ex. när du går förbi mataffären.
  1. När du lägger till eller redigerar en uppgift, klickar du på web_reminder.svgklockikonen längst ned till höger.
  2. Klicka på klockikonen för att välja om du vill skapa en påminnelse baserad på datum och tid eller på plats. Om din uppgift har en förfallotid kommer du att få ett tredje alternativ - innan uppgift - för att ställa in en påminnelse en viss tid innan din uppgift förfaller.
  3. Beroende på vilket alternativ du valde i steg 2, ställer du in utlösaren för din påminnelse - skriv in platsen, specifikt datum och tid, eller välj en relativ tid innan uppgiften förfaller.
  4. Klicka på Lägg till påminnelse.
  5. Klicka på Lägg till uppgift (när du skapar en ny uppgift) eller Spara (när du redigerar en befintlig uppgift).

1. När du lägger till eller redigerar en uppgift, klickar du på win10_reminder.svgklockikonen längst ned till höger.
  2. Klicka på klockikonen för att välja om du vill skapa en påminnelse baserad på datum och tid eller på plats.
  3. Beroende på vilket alternativ du valde i steg 2, ställer du in utlösaren för din påminnelse - skriv in platsen, specifikt datum eller tid.
  4. Klicka på Lägg till påminnelse.

Just nu kan du bara ställa in tidsbaserade pushmeddelandepåminnelser och platsbaserade påminnelser för dig själv på Windows 10. Vi kommer framöver lägga till påminnelser via e-post och påminnelser skickade till samarbetspartners.

1. När du lägger till eller redigerar en uppgift, trycker du på web_reminder.svg klockikonen.
  2. Välj om du vill ta emot din påminnelse på en viss tid och datum eller en plats. Om din uppgift redan har en förfallotid kommer du att se ett tredje alternativ - innan uppgift - för att ställa in en påminnelse en viss tid innan din uppgift förfaller.
  3. Beroende på vilket alternativ du valde i steg 2, ställer du in utlösaren för din påminnelse - skriv in datum och tid, platsen, eller relativ tid innan uppgiften förfaller.
  4. Tryck på Klar för att spara din påminnelse.

1. När du lägger till eller redigerar en uppgift, trycker du på win10_reminder.svgklockikonen.
  2. Längst ned till vänster trycker du på klockikonen och väljer om du vill ta emot din påminnelse på en viss tid och datum eller en plats. Om din uppgift redan har en förfallotid kommer du att se ett tredje alternativ - innan uppgift - för att ställa in en påminnelse en viss tid innan din uppgift förfaller.
  3. Beroende på vilket alternativ du valde i steg 2, ställer du in utlösaren för din påminnelse - skriv in datum och tid, platsen, eller relativ tid innan uppgiften förfaller.
  4. Tryck på android_submit.svgskickaikonen för att spara påminnelsen.

Vanliga frågor

Fråga: Vilka datum- och tidsformat stöds i påminnelser?

Svar: Alla förfallodatum och tider som kan användas för att schemalägga dina uppgifter, fungerar även i påminnelser.

Fråga: Kan man skapa en återkommande påminnelse till sin uppgift?

Svar: Absolut! Använd bara något av de återkommande förfallodatumen och -tiderna.

Fråga: På vilka enheter kan man ta emot platsbaserade påminnelser?

Svar: Platsbaserade påminnelser finns endast tillgängliga för iOS- och Android-enheter.

Fråga: Kan man ta emot platsbaserade påminnelser på e-post?

Svar: Nej. En platsbaserad påminnelse kommer endast att visas som ett pushmeddelande på den enhet som utlöser påminnelsen.

Fråga: Måste man göra något på sin iOS- eller Android-enhet för att ta emot platsbaserade påminnelser?

Svar: På Android är platsbaserade påminnelser installerade som standard, så du behöver inte göra något.

På iOS kan du behöva sätta på Platsbaserade notiser: Öppna appen Inställningar → tryck på Integritetsskydd → tryck på Platstjänster → slå på “Platstjänster” → tryck på Systemtjänster → slå på "Platsbaserade notiser".