Påminnelser

Business

Vad är hemligheten bakom ett jättebra minne? Att Todoist påminner dig.

Oavsett om det är mammas födelsedag eller deadline för en viktig rapport så behöver du bara ställa in en Todoistpåminnelse och inte tänka mer på det. Todoist kommer skicka pushmeddelande eller e-post om uppgiften, så du behöver aldrig missa något.

Du kan till och med få en påminnelse som utlöses på en specifik plats, som t.ex. när du kör förbi mataffären.

Från och med 31 december 2018 kommer Todoist inte längre att skicka påminnelser via SMS. Vi föreslår istället påminnelser via pushmeddelande: Dessa gör att du kan komma direkt till uppgiften genom att trycka på den och du kan även slutföra uppgifter (och en del annat) direkt från själva aviseringen. Läs mer här nedan.

Ställa in automatiska påminnelser

Du kan göra så att Todoist skapar en automatisk påminnelse för alla uppgifter som både har förfallodatumoch tid. Det innebär att du inte ens behöver komma ihåg att skapa en påminnelse. Till exempel, när du skapar en uppgift för imorgon kl. 16.00 kommer Todoist automatiskt skicka en påminnelse 30 minuter innan.

Du kan ändra din standardpåminnelseinställning till att 1) välja hur långt i förtid du vill få en automatisk påminnelse och 2) om du vill få den skickad via pushmeddelande eller e-post.

Ställa in skräddarsydda påminnelser

Du kan även ställa in skräddarsydda påminnelser för valfri uppgift (inklusive platsbaserade påminnelser) oavsett om den har förfallodatum och tid eller inte.

Platsbaserade påminnelser kan ställas in på valfri plattform, men de kommer endast att utlösas på din iOS- eller Androidenhet.

För att aktivera platsbaserade påminnelser på iOS, tryck på Inställningar > Integritetsskydd > Platstjänster och aktivera platstjänster där.

På Android, är allt redan inställd som standard.

1. När du lägger till eller redigerar en uppgift, klicka bara på klockikonen längst ned till höger.

2. På nästa skärm, klicka på klockikonen för att välja om du vill skapa en tids-eller platsbaserad påminnelse. Om din uppgift har en förfallotidtid kommer du se ett tredje alternativ - "Innan uppgift" - för att ställa in en påminnelse en viss tid innan din uppgift förfaller.
  3. Beroende på vilket alternativ du valde i steg 2, ställ in utlösaren för din påminnelse - skriv in platsen, specifikt datum och tid eller välj hur lång tid som ska gå innan uppgiften förfaller.
  4. Klicka på enhetsikonen på höger sida för att välja om du vill att påminnelserna skickas via pushmeddelande eller e-post. Om uppgiften är i ett delat projekt kan du även välja att ställa in en påminnelse för en teammedlem, genom att använda deras standardpåminnelseformat.
  5. Klicka på “Lägg till påminnelse" för att spara din påminnelse.

1. När du lägger till eller redigerar en uppgift, klicka bara på klockikonen längst ned till höger.
  2. Skriv in datum och tid för att utlösa din påminnelse.
  3. Klicka på Lägg till påminnelse eller tryck på Enter för att spara den.

Just nu kan du bara ställa in tidsbaserade pushmeddelandepåminnelser för dig själv på Windows 10. Vi kommer framöver lägga till platsbaserade påminnelser, påminnelser via e-post och påminnelser skickade till samarbetspartners.

1. Tryck på en befintlig uppgift.
  2. Tryck på klockikonen som kommer visas under uppgiften.
  3. På nästa skärm kan du välja om du vill skapa en tids- eller platsbaserad påminnelse.
  4. Beroende på vilket alternativ du valde i steg 3, ställ in utlösaren för din påminnelse - skriv in plats, specifikt datum och tid eller välj ett specifikt datum och tid från datum- & tidsväljaren.
  5. Tryck på Aviseringsikonen för att välja om du vill att påminnelserna skickas via pushmeddelande eller e-post. Om uppgiften ligger i ett delat projekt kan du även välja att ställa in en påminnelse för en teammedlem, genom att använda deras standardpåminnelseformat.
  6. Tryck på Klar för att spara din påminnelse.

1. Tryck på en befintlig uppgift.
  2. Tryck på klockikonen som kommer visas längst ner på skärmen.
  3. På nästa skärm, klicka på klockikonen längst ned till vänster för att välja om du vill skapa en tids- eller platsbaserad påminnelse. Om din uppgift har en förfallotid kommer du att se ett tredje alternativ – Innan uppgift – för att ställa in en påminnelse på en viss tid innan din uppgift förfaller.
  4. Beroende på vilket alternativ du valde i steg 3, ställ in utlösaren för din påminnelse - skriv in plats, specifikt datum och tid eller välj hur lång tid som ska gå innan uppgiften förfaller.
  5. Klicka på enhetsikonen på höger sida för att välja om du vill att påminnelserna skickas via pushmeddelande eller e-post. Om uppgiften ligger i ett delat projekt kan du även välja att ställa in en påminnelse för en teammedlem, genom att använda deras standardpåminnelseformat.
  6. Tryck på skickapilen för att spara din påminnelse.