Kommentarer & Filuppladdningar

Företag

Slösa ingen mer tid på att söka efter information som behövs för att bli klar med saker. Med hjälp av uppgifts- och projektkommentarer kan du lägga till anteckningar, ladda upp filer och diskutera detaljer med kollegorna. Allting ligger direkt i respektive uppgift och projekt, så man kan börja jobba på en gång.

Uppgifts- och projektkommentarer är en Premiumfunktion för soloprojekt men finns även tillgängligt för delade projekt i baskonton.

Uppladdning av filer är alltid en Premiumfunktion. Användare av baskonto har tillgång till filer som laddas upp av samarbetspartners i delade projekt, men kan inte ladda upp sina egna filer.

Hur man lägger till kommentarer och filer i uppgifter

1. Håll muspekaren över en uppgift och klicka på pratbubblan som visas till höger om uppgiftsnamnet.comments-web-comment.jpg
  2. Skriv in en kommentar i kommentarsfältet.
  3. Om du vill kan du klicka på gemikonen för att bifoga en fil eller klicka på mikrofonikonen för att spela in en ljudkommentar.
  4. Om du är i ett delat projekt kan du ändra vem du vill ska bli meddelad om din kommentar.comments-web-notify.jpg
  5. När du är klar, klicka på Lägg till Kommentar.
  1. Tryck på valfritt uppgiftsnamn.
  2. I menyn längst ned på skärmen, tryck på pratbubblan.comments-android-comment.jpg
  3. Tryck på gemikonen för att ladda upp en fil eller spela in en ljudkommentar om du vill.
  4. Skriv in en kommentar i kommentarsfältet.
  5. Om du är i ett delat projekt kan du ändra vem du vill ska meddelas om din kommentar genom att trycka på klockikonen till vänster.comments-android-notify2.jpg
  6. När du är klar, tryck på skickaikonen.
  1. Tryck på valfritt uppgiftsnamn.
  2. I alternativen under uppgiftsfältet, tryck på pratbubblan.comments-ios-comment.jpg
  3. Skriv in en kommentar i kommentarsfältet.
  4. Tryck på gemikonen för att ladda upp en fil eller spela in en ljudkommentar om du vill.
  5. Om du är i ett delat projekt kan du ändra vem du vill ska meddelas om din kommentar genom att trycka på klockikonen till höger.comments-ios-notify2.jpg
  6. När du är klar, tryck på Skicka.
  1. Håll muspekaren över en uppgift och klicka på pratbubblan som visas till höger om uppgiftsnamnet.comments-windows-comment.jpg
  2. Skriv in en kommentar i kommentarsfältet i den högra panelen.
  3. Tryck på gemikonen för att bifoga en fil om du vill.
  4. Om du är i ett delat projekt kan du  ändra vem du vill ska meddelas om din kommentar.comments-windows-notify.jpg
  5. När du är klar, klicka på Skicka.

Hur man lägger till kommentarer och filer i projekt

Projektkommentarer är anslutna till hela projektet istället för en enskild uppgift. Där kan du lägga mer övergripande projektinformation eller filer.Väldigt praktiskt när man vill hålla alla uppdaterade i delade projekt.

1. Oavsett vilken enhet du använder kan du alltid hitta projektkommentarsikonen längst upp till höger i varje projektvy.
  2. För att se eller lägga till projektkommentarer/ladda upp filer behöver du bara klicka eller trycka på ikonen.
  3. Klicka på Lägg till kommentar (Webb, macOS, eller Windows) eller tryck på pilen (Android eller iOS) för att spara en ny kommentar.

Anslut dina Dropbox- och/eller Google Drive-konton för att bläddra bland dina filer och bifoga dem till kommentarer utan att lämna Todoist.

Lär dig mer om attdela projekt och samarbetamed Todoist.