Introduktion till: prioriteringar

Business

Alla uppgifter är inte likadana. Använd prioritetsnivåer för att se till att dina viktigaste saker verkligen syns på listan.

Du kan ge din uppgift en av fyra prioritetsnivåer, där 1 är den viktigaste (markerad som röd) och 4 är allt annat (ingen färg).

Uppgifterna med högst prioritet kommer ligga längst upp på varje lista i vyerna Idag samt Kommande (uppgifter med både förfallodatum och tid ligger överst) så att du alltid vet exakt vad du ska börja jobba på. Du kan även sortera din projektlistor enligt prioritet.

Hur man lägger till eller ändrar prioritetsnivåer

När du lägger till en uppgift på någon av plattformarna webb, dator eller mobil, så klickar eller trycker du på flaggikonen och väljer den prioritetsnivå som du vill ha. Du kan ändra prioritetsnivån när du vill, genom att klicka/trycka på flaggikonen när du redigerar en uppgift.

Kortkommando för snabbtilläggning

För att lägga till uppgiftsprioritet ännu snabbare kan du skriva p1, p2, eller p3 direkt i uppgiftsfältet. Todoist kommer automatiskt att känna igen och tilldela rätt prioritetsnivå när du skapar uppgiften.

Om din iOS-enhet använder version iOS 13 eller högre, så kan du även ändra uppgiftens prioritetsnivå i uppgiftens kontextmeny.

Hur man sorterar uppgifter på prioritet

1. Öppna det projekt som du vill sortera.
  2. Klicka på Visaikonen längst upp till höger.
  3. Klicka på Sortera på.
  4. Välj Prioritet.priorities_web.png
  1. Öppna det projekt som du vill sortera.
  2. Längst upp till höger trycker du på ikonen med de tre punkterna.
  3. Tryck på Visaikonen.
  4. Tryck på Sortera på.
  5. Välj Prioritet.
  1. Öppna det projekt som du vill sortera.
  2. Längst upp till höger trycker du på three_dots.png-ikonen.
  3. Tryck på Visaikonen.
  4. Tryck på Sortera på.
  5. Välj Prioritet.
Du kan även använda kortkommandot p för att snabbsortera.

Vanliga frågor

Går det att ändra färg på en prioritetsetikett?

Nej, det går inte att ändra färg på en prioritetsetikett.