Lägg till en Todoist-widget på din Android-hemskärm

Business

Todoist-widgetar ger dig enkel åtkomst till din uppgiftslista från din hemskärm, vilket sparar dig tid och gör att du har koll på läget. Det finns två sorters widgetar som du kan placera var som helst på din hemskärm:

1. Genväg för uppgiftstilläggning - Tryck på den här widgeten för att öppna Snabbtilläggningen.
  2. Widget för uppgiftslista - Använd denna välutrustade widget för att ta full kontroll över Todoist, direkt från hemskärmen (se nedan).
  3. Produktivitetswidget: Få en överblick på din nuvarande produktivitetsstatistik, som t.ex. hur nära du är dina dagliga och veckovisa mål, samt din nuvarande Karma-poäng.

Veckovisa mål och vanor finns för närvarande endast tillgängliga i Pro- och Business-versionerna.

Hur du installerar din widget

1. Håll ned länge på ett tomt utrymme på hemskärmen.
  2. Välj Widgetar.
  3. Leta upp Todoist.
  4. Håll ned länge på någon av widgetarna och dra den sedan och släpp den på din hemskärm.

Att installera widgeten för Todoist-uppgiftslistor

Om du väljer widgeten för Todoist-uppgiftslistor, så kommer skärmen med Widget-inställningar att öppnas, för att hjälpa dig att anpassa din widget. När du väljer bland alternativen, så kommer du att se en förhandsvisning av din widget, längst upp på skärmen.

1. Välj vy: Välj vilken/vilket vy, projekt, etikett eller filter som du vill se i widgeten. Du kan ändra detta senare.
  2. Tema: Välj ett förvalt tema för själva widgeten. Från klassiskt Todoist-rött och vitt till mörkt tema. Det är helt upp till dig. Ditt val kommer endast att påverka widgetens tema.
  3. Fontstorlek: välj mellan normal storlek (som den ser ut i appen) eller liten storlek för att se fler uppgifter.
  4. Opacitet: Ställ in hur genomskinlig din widget ska vara. 0 är helt genomskinlig, medan 100 är ogenomskinlig.
  5. Kompakt läge: Välj kompakt läge, så kommer din widget att visa flera uppgifter samtidigt, genom att dra ned på storleken på varje uppgift. Du kommer att se datum och prioritet (som en färg till vänster om uppgiften), men du kommer inte att se en cirkel där du kan bocka av uppgiften som slutförd. Du trycker bara på en uppgift för att öppna uppgiftsvyn, för att se alla detaljer och slutföra uppgiften.
  6. Visa Todoist-ikon: Välj att visa Todoist-ikonen i din widgets verktygsfält. När du trycker på appikonen, så kommer du direkt till Todoist.
  7. Använd förvald stil: Välj bland några rekommenderade förinställda stilar, såsom Transparent mörk eller Kompakt.
  8. När du är klar så trycker du på bocken längst upp till höger för att spara.

Installera Todoists produktivitetswidget

Skärmen med widgetinställningarna kommer att visas så snart som du har lagt till produktivitetswidgten. Du kan även anpassa din widget när som helst, genom att trycka på kugghjulet längst ned till höger.

1. Tema: Välj ett anpassat färgtema för din widget. Du kan lätt byta tema, beroende på humör eller för att matcha bättre med din skärmbakgrund. Det valda temat kommer att appliceras endast på själva widgeten.
  2. Opacitet: Ställ in hur genomskinlig din widget ska vara. 0 är helt genomskinlig, medan 100 är ogenomskinlig.
  3. Produktivitetsinställningar: oavsett om du har bestämt dig för att bli mer ambitiös eller ta det lugnare, så kan du redigera dina produktivitetsmål när som helst.
  4. För att ändra storlek på din widget, så håller du ned länge på widgeten och drar sedan handtagen i kanterna till höger och vänster för att göra widgeten bredare eller smalare.
  5. För att se din produktivitetsstatistik mer i detalj, så kan du trycka på widgeten, så öppnas Produktivitetsskärmen i appen.

Hur du använder och ändrar din widget

Så snart din widget är aktiverad, så kan du göra såhär för att använda den och ändra valfria inställningar:

1. För att öppna uppgiftsvyn och redigera din uppgift som vanligt, så trycker du bara på en uppgift.
  2. För att slutföra en uppgift, så trycker du på cirkeln till vänster om en uppgift (inte tillgängligt i kompakt läge).
  3. För att byta till en annan projekt-, etikett- eller filterfy, så trycker du på nedåtpilen längst upp till vänster i widgeten.
  4. För att lägga till en uppgift, trycker du på plustecknet (+) längst upp till höger.
  5. För att öppna Widget-inställningarna, så trycker du på kugghjulet längst upp till höger.
  6. För att gå till Todoist-appen, så trycker du på Todoist-ikonen längst upp till vänster.
  7. För att ändra storlek på din widget, så håller du ned länge på widgeten och drar sedan handtagen på kanterna till den storlek som du föredrar.

Vanliga frågor

Hur gör jag om jag vill ha en helt genomskinlig widget med vit text, när jag använder en mörk bakgrund?

I dina widget-inställningar ställer du in Temat till Mörkt tema och ställer in Opacitet till 0%.

Hur gör jag om jag vill ha svart text och mörk opacitet, när jag använder en ljus bakgrund?

I dina widget-inställningar ställer du in Temat till Neutralt tema och ställer in Opacitet till strax över 50% på ett ungefär.

Jag kan inte se min Karma-poäng i produktivitetswidgeten.

Kolla om du har aktiverat Karma i ditt konto. Gå till appens Inställningar och välj Produktivitet. Se till att kryssrutan bredvid Karma är ikryssad. Observera även, att om du inte har en internetanslutning och du har rensat appens cache-minne, så kommer inte Karman att kunna laddas.

Min widget verkar ha frusit, hur löser jag det?

Detta kan påverkas av automatiskt batterisparläge som vissa enheter har. Såhär kan du lösa det:

1. Öppna din enhets Inställningar.
  2. Öppna Appar
  3. Skrolla nedåt och leta upp Todoist
  4. Klicka på Batteri och välj Optimera batterianvändning.
  5. Välj att visa Alla appar.
  6. Leta upp Todoist och avaktivera reglaget bredvid.