Underuppgifter

Företag

Planera stort och kör sedan på med detaljerna. I Todoist kan du enkelt dela upp stora, överväldigande uppgifter till mindre, hanterliga underuppgifter (och dela upp underuppgifterna ännu mer om du vill).

Så här gör du uppgifter till underuppgifter:

Du kan endast skapa underuppgifter inom ett projekt. Det är inte möjligt i Idag/Kommande 7 Dagarna-vyn eller filtrerade vyer. Vi stödjer för närvarande underuppgifter på4 indragningsnivåer.
  1. Håll muspekaren över en uppgift.
  2. Klicka på och håll ned det grå "handtaget" som visas till vänster om uppgiften.
  3. Dra den från vänster till höger för att ändra dess underuppgiftsnivå.

När du lägger till eller redigerar en uppgift på webben, macOS, eller (kvarvarande befintliga) Windowsappar, kan du använda kortkommandot Cmd + Option + vänsterpil eller Cmd + Option + högerpil (macOS) eller Ctrl + Alt + vänsterpil eller Ctrl+ Alt + högerpil (Windows), eller Alt + Shift + högerpil (Windows 10) för att ändra dess indragsnivå.

Förvandla en ny uppgift till en underuppgift

1. Håll muspekaren över en befintlig uppgift, klicka på  win10.svg-ikonen och välj Lägg till under indrag.
  2. Skriv in namnet på underuppgiften i inmatningsfältet och klicka på Lägg till eller tryck på Enter för att spara din nya underuppgift.

Förvandla en existerande uppgift till en underuppgift

1. Tryck länge på en befintlig uppgift och dra den till höger för att göra ett indrag.

När du lägger till eller redigerar en uppgift i Windows 10-appen kan du använda kortkommandot Alt+Shift+vänsterpil eller Alt+Shift+högerpil för att justera dess indragningsnivå.

Förvandla en ny uppgift till en underuppgift

1. Tryck på snabbtilläggsymbolen “+”.
  2. Skriv in ditt uppgiftsnamn.
  3. Tryck och håll ned pilhandtaget ovanför uppgiftsfältet.
  4. Flytta handtaget till vänster eller höger för att justera indragningsnivån och släpp sedan.
  5. Tryck på skickapilen för att spara uppgiften.
  6. (Valfritt) Tryck på och håll ned din nya underuppgift för att dra och släppa den på en ny plats i din lista.

Du kan även skapa en ny uppgift eller underuppgift mitt i en projektlista genom att använda din tumme och ditt pekfinger för att sära på två befintliga uppgifter (detta kommer öppna snabbtillägg av uppgifter). Din nya uppgift kommer sparas på exakt samma ställe i listan.

Förvandla en existerande uppgift till en underuppgift

1. Tryck länge på en uppgift.
  2. Dra och släpp den till vänster eller höger för att ändra dess indragningsnivå, släpp den sedan.

Förvandla en ny uppgift till en underuppgift

1. Tryck på snabbtilläggsymbolen" + ".
  2. Skriv in ditt uppgiftsnamn.
  3. Tryck och håll ned pilhandtaget ovanför uppgiftsfältet.
  4. Flytta handtaget till vänster eller höger för att justera indragningsnivån och släpp sedan.
  5. Tryck på skickapilen för att spara uppgiften.
  6. (Valfritt) Tryck på och håll ned din nya underuppgift för att dra och släppa den på en ny plats i din lista.

Du kan även skapa en ny uppgift eller underuppgift mitt i en projektlista genom att använda din tumme och ditt pekfinger för att sära på två befintliga uppgifter (detta kommer öppna snabbtillägg av uppgifter). Din nya uppgift kommer sparas på exakt samma ställe i listan.

Förvandla en existerande uppgift till en underuppgift

1. Tryck länge på en uppgift.
  2. Dra och släpp den till vänster eller höger för att ändra indragningsnivån.

Du kan även använda uppgiftshierarkier för att ordna din uppgiftslista i sektioner med rubriker.

Lär dig om underprojekt också.

Vanliga frågor

Fråga: Varför syns mina underuppgifter två gånger i min Idagvy?

Svar: Om du har ställt in ett datum för huvuduppgiften och och underuppgiften till idag, så kommer båda att visas i din Idagvy. Det innebär att din underuppgift kommer att visas två gånger i din Idagvy. Detta är under utvärdering ur ett användbarhetsperspektiv.