Underuppgifter

Business

Planera stort och kör sedan på med detaljerna. I Todoist kan du enkelt dela upp stora, överväldigande uppgifter till mindre, hanterliga underuppgifter (och dela upp underuppgifterna ännu mer om du vill).

Du kan endast skapa underuppgifter inom ett projekt. Det är inte möjligt i Idag/Kommande-vyn eller i filtrerade vyer.

Skapa en ny underuppgift

1. Högerklicka på uppgiften som du vill lägga till en underuppgift i.
  2. Välj Lägg till uppgift nedanför.
  3. Tryck på Ctrl + → för att göra uppgiften till en underuppgift.
  4. Ange uppgiftens namn och alla detaljer du vill ha med.
  5. Klicka på Lägg till uppgift eller tryck på Enter för att spara din uppgift.
  1. Högerklicka på uppgiften som du vill lägga till en underuppgift i.
  2. Välj Lägg till uppgift nedanför.
  3. Tryck på Alt + Shift + → för att göra uppgiften till en underuppgift.
  4. Ange uppgiftens namn och alla detaljer du vill ha med.
  5. Klicka på Lägg till uppgift eller tryck på Enter för att spara din uppgift.
  1. Dra och släpp den Dynamiska tilläggningsknappen under huvuduppgiften och dra den lite till höger.
  2. Ange uppgiftens namn och alla detaljer du vill ha med.
  3. Tryck på android_submit.svgskickaikonen för att spara uppgiften.
  1. Dra och släpp den Dynamiska tilläggningsknappen under huvuduppgiften och dra den lite till höger.
  2. Ange uppgiftens namn och alla detaljer du vill ha med.
  3. Tryck på ios_submit.svg skickaikonen för att spara uppgiften.iOS_-_Add_subtask.gif
Du kan enkelt lägga till underuppgifter med uppgiftsvyn.

Förvandla en befintlig uppgift till en underuppgift

1. Håll muspekaren över en uppgift.
  2. Klicka på och håll ned det grå "handtaget" som visas till vänster om uppgiften.
  3. Dra det från vänster till höger för att ändra underuppgiftsnivån.
Dra en uppgift från vänster till höger för att ändra dess underuppgiftsnivå.
  1. Håll ned länge på en uppgift.
  2. Dra från vänster till höger och släpp, för att ändra dess underuppgiftsnivå.

Du kan även använda uppgiftshierarkier för att ordna din uppgiftslista i avsnitt med rubriker.

Vanliga frågor

Fråga: Varför syns mina underuppgifter två gånger i min Idagvy?

Svar: Om du har ställt in ett datum för huvuduppgiften och underuppgiften till idag, så kommer båda att visas i din Idag-vy. Det innebär att din underuppgift kommer att visas två gånger i din Idag-vy. Vi håller på att utvärdera detta ur ett användbarhetsperspektiv.

Fråga: Hur många indragsnivåer finns det stöd för i Todoist?

Svar: Todoist stödjer 4 indragsnivåer. En underuppgift har indragsnivå 1 och en under-under-under-underuppgift har indragsnivå 4.

Fråga: Går det att se en uppgifts slutförda underuppgifter?

Svar: Absolut. Du kan enkelt se de slutförda underuppgifterna i en uppgift, genom att använda uppgiftsvyn.