Underuppgifter

Business

Planera stort och kör sedan på med detaljerna. I Todoist kan du enkelt dela upp stora, överväldigande uppgifter till mindre, hanterliga underuppgifter (och dela upp underuppgifterna ännu mer om du vill).

Så här gör du uppgifter till underuppgifter:

Du kan endast skapa underuppgifter inom ett projekt. Det är inte möjligt i Idag/Kommande 7 Dagarna-vyn eller filtrerade vyer. Vi stödjer för närvarande underuppgifter i 4 indragsnivåer.
  1. Håll muspekaren över en uppgift.
  2. Klicka på och håll ned det grå "handtaget" som visas till vänster om uppgiften.
  3. Dra den från vänster till höger för att ändra dess underuppgiftsnivå.

När du lägger till eller redigerar en uppgift på webben, macOS, eller (kvarvarande befintliga) Windowsappar, kan du använda kortkommandot Cmd + Option + vänsterpil eller Cmd + Option + högerpil (macOS) eller Ctrl + Alt + vänsterpil eller Ctrl+ Alt + högerpil (Windows), eller Alt + Shift + högerpil (Windows 10) för att ändra dess indragsnivå.

Förvandla en ny uppgift till en underuppgift

Klicka och dra en uppgift från vänster till höger för att ändra dess underuppgiftsnivå.

Förvandla en existerande uppgift till en underuppgift

1. Håll ned på en befintlig uppgift och dra den till höger för att göra ett indrag.

När du lägger till eller redigerar en uppgift i Windows 10-appen kan du använda kortkommandot Alt+Shift+vänsterpil eller Alt+Shift+högerpil för att justera dess indragsnivå.

Förvandla en ny uppgift till en underuppgift

1. Tryck på snabbtilläggsymbolen “+”.
  2. Skriv in ditt uppgiftsnamn.
  3. Tryck och håll ned pilhandtaget ovanför uppgiftsfältet.
  4. Flytta handtaget till vänster eller höger för att justera indragsnivå och släpp sedan.
  5. Tryck på skickapilen för att spara uppgiften.
  6. (Valfritt) Tryck på och håll ned din nya underuppgift för att dra och släppa den på en ny plats i din lista.

Förvandla en existerande uppgift till en underuppgift

1. Tryck länge på en uppgift.
  2. Dra och släpp den till vänster eller höger för att ändra dess indragsnivå, släpp den sedan.

Förvandla en ny uppgift till en underuppgift

1. Tryck på snabbtilläggsymbolen" + ".
  2. Skriv in ditt uppgiftsnamn.
  3. Tryck och håll ned pilhandtaget ovanför uppgiftsfältet.
  4. Flytta handtaget till vänster eller höger för att justera indragsnivå och släpp sedan.
  5. Tryck på skickapilen för att spara uppgiften.
  6. (Valfritt) Tryck på och håll ned din nya underuppgift för att dra och släppa den på en ny plats i din lista.

Du kan även skapa en ny uppgift eller underuppgift mitt i en projektlista genom att använda din tumme och ditt pekfinger för att sära på två befintliga uppgifter (detta kommer öppna snabbtillägg av uppgifter). Din nya uppgift kommer sparas på exakt samma ställe i listan.

Förvandla en existerande uppgift till en underuppgift

1. Tryck länge på en uppgift.
  2. Dra och släpp den till vänster eller höger för att ändra indragsnivån.

Du kan även använda uppgiftshierarkier för att ordna din uppgiftslista i sektioner med rubriker.

Lär dig om underprojekt också.

Vanliga frågor

Fråga: Varför syns mina underuppgifter två gånger i min Idagvy?

Svar: Om du har ställt in ett datum för huvuduppgiften och och underuppgiften till idag, så kommer båda att visas i din Idagvy. Det innebär att din underuppgift kommer att visas två gånger i din Idagvy. Detta är under utvärdering ur ett användbarhetsperspektiv.

Fråga: Hur gömmer man sina underuppgifter med en gång, efter att de blivit slutförda?

Svar: Om du inte vill att dina underuppgifter ska synas efter att du slutfört dem, så kan du arkivera dem med en gång:

Håll ned Shift-tangenten  när du markerar underuppgiften som slutförd.
Du kan även hålla muspekaren över underuppgiften, klicka på ikonen med de tre punkterna och sedan välja Arkivera i rullgardinsmenyn.
Håll ned Shift-tangenten  när du markerar underuppgiften som slutförd.
Du kan även hålla muspekaren över underuppgiften, klicka på ikonen med de tre punkterna och sedan välja Arkivera i rullgardinsmenyn.

Börja med att slutföra uppgiften, genom att först trycka på cirkeln till vänster om den och sedan svepa från höger till vänster.