Använd Todoist med din kalender

Business

Med Todoists kalenderflöden kan du se alla dina schemalagda uppgifter i din favoritkalenderapp – Google Kalender, Apple Kalender, Outlook Kalender och andra kalendrar som tillåter prenumeration via URL-flöde.

Google Kalender är för närvarande den enda kalenderappen som tillåter 2-vägssynkning. Alla andra kalenderflöden använder envägssynkning (från Todoist till din kalender). Läs mer.

Uppgifter med bara ett förfallodatum kommer att visas som heldagshändelser, medan uppgifter med förfallodatum och tid visas som entimmesblock i din kalender.

Det finns två olika sätt att ansluta Todoist till din kalender:

Om du använder macOS-appen, vänligen observera att det för närvarande inte går att använda de två alternativen Apple Kalender eller Outlook i fliken Integrationer Vänligen följ de alternativa instruktionerna för macOS här nedan, eller använd en webbläsare istället, för att installera ditt kalenderflöde.

Kontokalenderflöde

Kontots kalenderflöde synkar alla uppgifter med ett förfallodatum och/eller tid för alla projekt. En ny "Todoist"-kalender kommer att skapas i den kalenderapp som du har valt. Såhär installerar du detta:

1. Klicka på din avatar längst upp till höger i Todoist.
  2. Välj Integrationer.
  3. Följ stegen beroende på vilken kalenderapp som du vill använda:

Apple Kalender

1. Klicka på Kopiera till urklipp under kalenderflödets URL.
  2. Öppna Apple Kalender-appen.
  3. Klicka på Arkiv längst upp.
  4. Välj Ny kalenderprenumeration...
  5. Klistra in iCal-länken som du kopierade tidigare.
  6. Välj Automatisk uppdateringsfrekvens.
  7. Välj OK.

Outlook

1. Klicka på Kopiera till urklipp under kalenderflödets URL.
  2. Öppna kalendern i Outlook.
  3. Högerklicka på Andra kalendrar.
  4. Välj Lägg till kalender.
  5. Klicka på Från internet...
  6. Klistra in iCal-URL:en.
  7. Klicka på OK.

Google Kalender

1. Klicka på Kopiera till urklipp under kalenderflödets URL.
  2. Öppna Google Kalender.
  3. Till vänster, under Mina kalendrar, klickar du på plus-ikonen (+).
  4. Välj Från URL och följ instruktionerna för att lägga till den nya kalendern.
  1. Gå till https://todoist.com och logga in på din Todoist.
  2. Tryck på din avatar längst upp till höger.
  3. Tryck på Integrationer.
  4. För att prenumerera via Google Kalender, trycker du på Kopiera till urklipp under kalenderflödets URL.
  5. Öppna appen Inställningar på din iOS-enhet.
  6. Skrolla ned och tryck på E-post > Konton.
  7. Tryck på Lägg till konto och sedan på Annat.
  8. Välj Lägg till prenumererad kalender och klistra in den URL som du kopierade tidigare.
  9. Tryck på Nästa längst upp till höger.
  10. Döp om kalendern om du vill och tryck sedan på Spara. När du öppnar Kalenderappen i iOS och trycker på dina tillgängliga kalendrar, borde du nu se den nyligen tillagda prenumerationen på iCal-flödet under avsnittet Prenumerationer.

Det går inte att prenumerera på ett kalenderflöde på din Androidenhet än. Du kan fortfarande följa instruktionerna för att prenumerera på ett Todoist-kalenderflöde från webbappen. Din nya Todoist-kalender kommer även att synka med din mobilkalenderapp.

Projektkalenderflöde

Projektets kalenderflöde låter dig välja ett enskilt projekt att synka med din kalender. En ny kalender kommer att skapas för varje nytt projekt som du ansluter. Du kan till och med dela projektkalenderflöden med kollegor, kunder, familj eller vänner.

Såhär installerar man detta:

1. Öppna projektet som du vill se i din kalender.
    2. Tryck på ikonen med tre punkter längst upp till höger.
    3. Välj Projektkalenderflöde.
    4. Följ stegen beroende på vilken kalenderapp som du vill använda:

Apple Kalender

1. Klicka på Kopiera till urklipp under kalenderflödets URL.
  2. Öppna Apple Kalender-appen.
  3. Klicka på Arkiv längst upp.
  4. Välj Ny kalenderprenumeration...
  5. Klistra in iCal-länken som du kopierade tidigare.
  6. Välj Automatisk uppdateringsfrekvens.
  7. Välj OK.

Outlook

1. Klicka på Kopiera till urklipp under kalenderflödets URL.
  2. Öppna kalendern i Outlook.
  3. Högerklicka på Andra kalendrar.
  4. Välj Lägg till kalender.
  5. Klicka på Från internet...
  6. Klistra in iCal-URL:en.
  7. Klicka på OK.

Google Kalender

1. Klicka på Kopiera till urklipp under kalenderflödets URL.
  2. Öppna Google Kalender.
  3. Till vänster, under Mina kalendrar, klickar du på plus-ikonen (+).
  4. Välj Från URL och följ instruktionerna för att lägga till den nya kalendern.
  1. Gå till https://todoist.com och logga in på din Todoist.
  2. Öppna projektet som du vill se i din kalender.
  3. Längst upp till höger trycker du på ikonen med de tre punkterna.
  4. Välj Projektkalenderflöde.
  5. Klicka på Kopiera till urklipp under kalenderflödets URL.
  6. Öppna appen Inställningar på din iOS-enhet.
  7. Skrolla ned och tryck på E-post > Konton.
  8. Tryck på Lägg till konto och sedan på Annat.
  9. Välj Lägg till prenumererad kalender och klistra in den URL som du kopierade tidigare.
  10. Tryck på Nästa längst upp till höger.
  11. Döp om kalendern om du vill och tryck sedan på Spara. När du öppnar Kalenderappen i iOS och trycker på dina tillgängliga kalendrar, borde du nu se den nyligen tillagda prenumerationen på iCal-flödet under avsnittet Prenumerationer.

Dessvärre så går det för närvarande inte att installera ett projektkalenderflöde via Android. Vi ber om ursäkt! Vi hoppas att kunna lägga till detta i framtiden.

Däremot bör du vänligen observera att du fortfarande kan installera ett projektkalenderflöde i en webbläsare, genom att följa instruktionerna för webbappen.

Om du vill dela en statisk vy av din kalender med dina medarbetare, så kan du göra det genom att ladda ned din kalender som en ICS-fil. Såhär gör man:

Ladda ned en statisk vy av ditt konto

1. I en webbläsare klickar du på din avatar längst upp till höger i Todoist.
    2. Välj Integrationer.
    3. Välj Outlook. Vänligen observera att du inte behöver ha ett Outlook-konto eller ha Outlook installerat på din enhet, för att kunna slutföra det här steget.
    4. En statisk vy av ditt konto (det vill säga alla dina projekt) borde nu vara nedladdad till din enhet som en ICS-fil.

Ladda ned en statisk vy av ett projekt

1. I en webbläsare öppnar du projektet som du vill ladda ned en statisk vy av.
      2. Tryck på ikonen med tre punkter längst upp till höger.
      3. Välj Projektkalenderflöde.
      4. Välj Outlook. Vänligen observera att du inte behöver ha ett Outlook-konto eller ha Outlook installerat på din enhet, för att kunna slutföra det här steget.
      5. En statisk vy av ditt projekt borde nu vara nedladdad till din enhet som en ICS-fil.

Vanliga frågor

Hur ofta uppdateras kalenderflödet?

Ditt flöde uppdateras olika ofta, beroende på vilken kalenderapp som du använder. Vissa kalendrar uppdateras så ofta som var femte minut, medan andra bara uppdateras en gång om dagen.

Kan man uppdatera sitt kalenderflöde manuellt?

Dessvärre så är det för närvarande endast möjligt att uppdatera ditt kalenderflöde manuellt om du använder Apple Kalender: Om du använder Apple Kalender på macOS, klickar du på + r. Om du använder Apple Kalender på iOS, öppnar du appen och trycker på Kalendrar längst ned på skärmen och drar sedan skärmen nedåt för att uppdatera.

Kan man ändra varaktigheten på sina uppgifter i ett kalenderflöde?

Just nu är det endast möjligt att ställa in en anpassad varaktighet på en uppgift när man använder Google Kalender-integrationen.

Kan man ändra på sina uppgifter via sin kalender?

Nej, dessa kalenderflöden är endast envägssynkade. Ändringar som du gör i Todoist kommer att visas i din kalender, men ändringar som du gör i din kalender kommer inte att synkas tillbaka till Todoist. Om du vill att dina kalenderhändelser synkas tillbaka till Todoist, kan du prova vår Google Kalender-integration.

Hur tar man bort integrationen med Apple Kalender?

1. Öppna Apple Kalender.
  2. Leta upp Todoist i kalenderlistan på vänstersidan av skärmen och högerklicka på den.
  3. Välj Sluta prenumerera.

Hur tar man bort integrationen med Google Kalender?

Du kan läsa instruktioner om hur man tar bort integrationen med Google Kalender i den här artikeln.

Hur tar man bort integrationen med Outlook Kalender?

1. Öppna Kalenderfliken.
  2. Gå till panelen med Mappar och högerklicka på kalendernamnet som du vill radera.
  3. Klicka på Radera kalender, klicka på Ja för att bekräfta radering.