Använd Todoist med din kalender

Business

Med Todoists kalenderflöden kan du se alla dina schemalagda uppgifter i din favoritkalenderapp – Google Kalender, Apples Kalender, Outlook Kalender och andra kalendrar som tillåter prenumeration via URL-flöde.

Google Calendar är för närvarande den enda kalenderappen som tillåter 2-vägssynkning. Alla andra kalenderflöden använder envägssynkning (från Todoist till din kalender). Läs mer.

Uppgifter med bara ett förfallodatum kommer att visas som heldagshändelser, medan uppgifter med förfallodatum och tid visas som entimmesblock i din kalender.

Det finns två olika sätt att ansluta din Todoist till din kalender:

Om du använder macOS-appen, vänligen observera att det för närvarande inte går att använda de två alternativen Apple Kalender eller Outlook i fliken Integrationer Vänligen följ de alternativa instruktionerna för macOS här nedan, eller använd en webbläsare istället, för att installera ditt kalenderflöde.

Kontokalenderflöde

Kontots kalenderflöde synkar alla uppgifter med ett förfallodatum och/eller tid för alla projekt. En ny "Todoist"-kalender kommer att skapas i den kalenderapp som du har valt. Såhär installerar du detta:

1. Klicka på kugghjulsikonen längst upp till höger i din Todoist.
  2. Välj Inställningar.
  3. Gå till Integrationsfliken.
  4. Följ stegen beroende på vilken kalenderapp som du vill använda:
  5. För att integrera med Apples Kalender, klickar du på Apple Kalender och följer instruktionerna för att prenumerera.
  6. För att integrera med Outlook, klickar du på Outlook och följer instruktionerna för att prenumerera.
  7. För att prenumerera via Google Kalender, klickar du på Kopiera till urklipp under kalenderflödets URL. Öppna Google Kalender. Till vänster, under Mina kalendrar, klickar du på plustecknet (+). Välj Från URL och följ instruktionerna för att lägga till den nya kalendern.
  1. Klicka på kugghjulsikonen längst upp till höger i din Todoist.
  2. Välj Inställningar.
  3. Gå till Integrationsfliken.
  4. Följ stegen beroende på vilken kalenderapp som du vill använda:
  5. För att integrera med Apple Kalender, vänligen följ dessa instruktioner för att installera en kalender på din Mac.
  6. För att integrera med Outlook, följer du dessa instruktioner för att installera en kalender i Outlook.
  7. För att prenumerera via Google Kalender, klickar du på Kopiera till urklipp under kalenderflödets URL. Öppna Google Kalender. Till vänster, under Mina kalendrar, klickar du på plustecknet (+). Välj Från URL och följ instruktionerna för att lägga till den nya kalendern.

Dessvärre är det inte möjligt för närvarande att installera ett kalenderflöde med Windows 10-appen. Vi hoppas att kunna lägga till detta i framtiden.

Däremot bör du vänligen observera att du fortfarande kan installera ett kalenderflöde i en webbläsare, genom att följa instruktionerna för webbappen.

1. Gå till https://todoist.com och logga in på din Todoist.
  2. Tryck på kugghjulet längst upp till höger.
  3. Tryck på Inställningar.
  4. Gå till Integrationsfliken.
  5. För att prenumerera via Google Kalender, trycker du på Kopiera till urklipp bredvid kalenderflödets URL.
  6. Öppna appen Inställningar på din iOS-enhet.
  7. Skrolla ned och tryck på Konto & Lösenord > Lägg till konto > Annat > Lägg till prenumererad kalender.
  8. Klistra in den URL som du kopierade tidigare.
  9. Tryck på Nästa längst upp till höger.
  10. Döp om kalendern om du vill och tryck sedan på Spara. När du öppnar Kalenderappen i iOS och trycker på dina tillgängliga kalendrar, borde du nu se den nyligen tillagda prenumerationen på iCal-flödet under avsnittet Prenumerationer.

Det är ännu inte möjligt att prenumerera på ett kalenderflöde på din Androidenhet. Du kan fortfarande följa instruktionerna för att prenumerera på ett Todoistkalenderflöde från webbappen. Din nya Todoistkalender kommer även att synka med din mobilkalenderapp.

Projektkalenderflöde

Projektets kalenderflöde låter dig välja ett enskilt projekt att synka med din kalender. En ny kalender kommer att skapas för varje nytt projekt som du ansluter. Du kan till och med dela projektkalenderflöden med kollegor, kunder, familj eller vänner.

Såhär installerar man detta:

1. Öppna det projekt som du vill titta på i din kalender.
  2. Längst upp till höger, tryck på ikonen med de tre punkterna.
  3. Välj Projektkalenderflöde.
  4. Följ stegen beroende på vilken kalenderapp som du vill använda:
  5. För att använda Apples Kalender, klickar du på Apple Kalender och följer instruktionerna för att prenumerera.
  6. För att använda Outlook, klickar du på Outlook och följer instruktionerna för att prenumerera.
  7. För attanvända Google Kalender, klickar du på Kopiera till urklipp under kalenderflödets URL. Öppna Google Kalender. Till vänster, under Mina kalendrar, klickar du på plustecknet (+). Välj Från URL och följ instruktionerna för att lägga till den nya kalendern.
  1. Öppna det projekt som du vill titta på i din kalender.
  2. Längst upp till höger, tryck på ikonen med de tre punkterna.
  3. Välj Projektkalenderflöde.
  4. Följ stegen beroende på vilken kalenderapp som du vill använda:
  5. För att använda Apple Kalender, följer du dessa instruktioner.
  6. För att använda Outlook, följer du dessa instruktioner.
  7. För attanvända Google Kalender, klickar du på Kopiera till urklipp under kalenderflödets URL. Öppna Google Kalender. Till vänster, under Mina kalendrar, klickar du på plustecknet (+). Välj Från URL och följ instruktionerna för att lägga till den nya kalendern.

Dessvärre är det inte möjligt för närvarande att installera ett projektkalenderflöde med Android, iOS, eller Windows. Vi ber om ursäkt! Vi hoppas att kunna lägga till detta i framtiden.

Däremot bör du vänligen observera att du fortfarande kan installera ett projektkalenderflöde i en webbläsare, genom att följa instruktionerna för webbappen.

Vanliga frågor

Fråga: Hur ofta uppdateras kalenderflödet?

Svar: Ditt flöde uppdateras olika ofta, beroende på vilken kalenderapp som du använder. Vissa kalendrar uppdateras så ofta som var femte minut, medan andra uppdateras bara en gång om dagen.

Fråga: Kan man uppdatera sitt kalenderflöde manuellt?

Dessvärre så är det för närvarande endast möjligt att uppdatera ditt kalenderflöde manuellt om du använder Apple Kalender: Om du använder Apple Kalender på macOS, klickar du på + r. Om du använder Apple Kalender på iOS, öppnar du appen och trycker på Kalendrar längst ned på skärmen och drar sedan skärmen nedåt för att uppdatera.

Fråga: Kan man ändra varaktigheten på sina uppgifter i ett kalenderflöde?

Svar: Just nu är det endast möjligt att ställa in en anpassad varaktighet på en uppgift när man använder Google Kalender-integrationen.

Fråga: Kan man ändra på sina uppgifter via sin kalender?

Svar: Nej, dessa kalenderflöden är endast envägssynkade. Ändringar som du gör i Todoist kommer att visas i din kalender, men ändringar som du gör i din kalender kommer inte att synkas tillbaka till Todoist. Om du vill att dina kalenderhändelser synkas tillbaka till Todoist, kan du prova vår Google Kalender-integration.