Importera/Exportera Projektmallar

Business

Vissa projekt förekommer mer än en enstaka gång. Känner du att du upprepar samma jobb och skapar samma typ av projekt om och om igen? Då kan du spara tid genom att återanvända ditt originalprojekt och göra om det till en projektmall. Du kan återanvända projektmallen så många gånger du vill.

Du kan exportera projektmallar som CSV-filer eller webblänkar, som du enkelt kan spara till senare eller dela med andra. Såhär gör man:

Du kan enkelt duplicera uppgifterinom ett projekt.

Du kan endast skapa projektmallar från webben eller datorappar. Denna funktion är inte tillgänglig på mobila enheter.

Skapa projektmallar

1. Öppna projektet du vill duplicera.
  2. Längst upp till höger, tryck på ikonen med de tre punkterna.
  3. Välj “Exportera som mall”.
  4. Välj om du vill spara mallen som en CSV-fil eller delbar webblänk.
  1. Öppna projektet du vill duplicera.
  2. Längst upp till höger, tryck på ikonen med de tre punkterna.
  3. Välj Exportera till mall.
  4. Välj om du vill spara mallen som en CSV-fil eller delbar webblänk.

Din projektmall blir en exakt kopia av originalet, inklusive alla förfallodatum, kommentarer och filer.

Dessutom kan du skapa en skräddarsydd mall för att importera uppgifter från ett annat program eller kalkylblad, genom att använda en CSV-fil. Läs mer om hur du skapar en CSV-fil och importerar den till Todoist.

Du kommer ha valet att “Använda relativa datum” i din mall. Det innebär att datum som “imorgon” eller “om 5 dagar" kommer att ställas in baserat på det datum då du importerar mallen till ett nytt projekt. Till exempel, om du skapar ditt nya projekt och importerar mallen den 5:e maj kommer alla uppgifter med förfallodatum "imorgon" förfalla den 6:e maj.

Importera projektmallar från en delningsbar webblänk

1. Klicka på webblänken för den projektmall som du vill återskapa (se steg 4 ovan).
  2. Klicka påImportera.

Ett nytt projekt kommer att synas längst ned på din projektlista med alla uppgifter från originalprojektet - inklusive alla förfallodatum, kommentarer och filer.

Du kan även välja att importera mallen till ett befintligt projekt från rullgardinsmenyn på importsidan.

Att importera projektmallar från CSV-fil

1. Skapa ett nytt projekt – eller öppna ett befintligt projekt – att importera din mall till.
  2. Längst upp till höger, tryck på ikonen med de tre punkterna.
  3. Välj Importera från mall.

4. Välj CSV-filsmall från din dator (se steg 4 här ovan).
  1. Skapa ett nytt projekt – eller öppna ett befintligt projekt – att importera din mall till.
  2. Längst upp till höger, tryck på ikonen med de tre punkterna.
  3. Välj Importera från mall.
  4. Välj CSV-filsmall från din dator (se steg 4 här ovan).

Projektet kommer att fyllas med alla uppgifter från originalprojektet – inklusive alla förfallodatum, kommentarer och filer.

Du kan återskapa projektmallen ännu snabbare genom att dra och släppa CSV-filen direkt in i befintliga projekt.