Importera eller exportera projektmallar

Business

Vissa projekt förekommer mer än en enstaka gång. Känner du att du upprepar samma jobb och skapar samma typ av projekt om och om igen? Då kan du spara tid genom att återanvända ditt originalprojekt och göra om det till en projektmall. Du kan återanvända projektmallen så många gånger du vill.

Du kan exportera projektmallar som CSV-filer eller webblänkar, som du enkelt kan spara till senare eller dela med andra. Såhär gör man:

Du kan endast skapa projektmallar från webben eller datorappar. Denna funktion är inte tillgänglig på mobila enheter.

Skapa projektmallar

1. Öppna projektet som du vill duplicera.
  2. Tryck på ikonen med de tre punkterna längst upp till höger.
  3. Välj Exportera till mall.
  4. Välj om du vill spara mallen som en CSV-fil eller delbar webblänk.
  1. Öppna projektet som du vill duplicera.
  2. Tryck på ikonen med de tre punkterna längst upp till höger.
  3. Välj Exportera till mall.
  4. Välj om du vill spara mallen som en CSV-fil eller delbar webblänk.

Din projektmall blir en exakt kopia av originalet, inklusive alla förfallodatum, kommentarer och filer.

Du kan enkelt duplicera uppgifter inne i ett projekt.

Dessutom kan du skapa en skräddarsydd mall för att importera uppgifter från ett annat program eller kalkylblad, genom att använda en CSV-fil. Läs mer om hur du skapar en CSV-fil och importerar den till Todoist.

Du kommer ha valet att “Använda relativa datum” i din mall. Det innebär att datum som “imorgon” eller “om 5 dagar" kommer att ställas in baserat på det datum då du importerar mallen till ett nytt projekt. Till exempel, om du skapar ditt nya projekt och importerar mallen den 5:e maj, så kommer alla uppgifter med förfallodatumet "imorgon" att förfalla den 6:e maj.

Importera projektmallar från en delningsbar webblänk

1. Klicka på webblänken för den projektmall som du vill återskapa (se steg 4 ovan).
  2. Klicka på Använd den här mallen.

Ett nytt projekt kommer att visas längst ned på din projektlista, med alla uppgifter från originalprojektet - inklusive alla förfallodatum, kommentarer och filer.

Importera färdiga projektmallar från todoist.com/templates

Om du vill få lite försprång i ditt projekt så kan du titta i Todoists bibliotek med över 50 färdiga mallar, i kategorier med allt ifrån arbete till privat och till kreativt. Du hittar mallarna på todoist.com/templates.

Att importera projektmallar från CSV-fil

1. Skapa ett nytt projekt – eller öppna ett befintligt projekt – att importera din mall till.
  2. Tryck på ikonen med de tre punkterna längst upp till höger.
  3. Välj Importera från mall.
  4. Välj CSV-filsmall från din dator (se steg 4 här ovan).
  1. Skapa ett nytt projekt – eller öppna ett befintligt projekt – att importera din mall till.
  2. Tryck på ikonen med de tre punkterna längst upp till höger.
  3. Välj Importera från mall.
  4. Välj CSV-filsmall från din dator (se steg 4 här ovan).

Projektet kommer att fyllas med alla uppgifter från originalprojektet – inklusive alla förfallodatum, kommentarer och filer.

Du kan återskapa projektmallen ännu snabbare genom att dra och släppa CSV-filen direkt in i befintliga projekt.

Vanliga frågor

Mitt projekt ligger i Anslagsvyn och jag vill exportera det som en CSV-fil. Om jag importerar det sedan, kommer det då att ligga kvar som Anslagstavla?

Ja, det kommer det att göra! Oavsett om du exporterar ett projekt som en CSV-fil i listvy eller anslagsvy, så behåller det sin vy när man importerar det.

Kommer slutförda uppgifter att inkluderas i mina mallar?

Nej, dessvärre inte. Endast aktiva uppgifter kommer att bli exporterade/importerade.

Kommer mallens URL att förfalla?

Nej, dessa förfaller inte.

Är mallens URL tillgänglig publikt?

Ja, alla som har tillgång till mallens URL kan komma åt mallen och se uppgifterna i den mallen.