Att använda Smart Schedule

Företag

Har du problem med att komma fram till ett realistiskt schema för dina uppgifter? Låt Smart Schedule hjälpa dig planera din dag och kommande vecka.

Smart Schedule använder prediktiv analys för att föreslå bästa möjliga förfallodatum för dina uppgifter. (Du kommer alltid ha möjlighet att acceptera, redigera eller avvisa Smart Schedules förslag.)

För att hitta ett perfekt förfallodatum för din uppgift tar Smart Schedule hänsyn till:

• Dina vanor – Brukar du komma ikapp med din e-post på måndag morgon? Är lördag den du dag läser? Smart Schedule lär sig dina vanor och föreslår datum därefter.
  • Hur brådskande en uppgift är – Baserat på anonym information från Todoists användare, beräknar Smart Schedule hur brådskande en uppgift är.
  • Vardagar jämfört med helger – Smart Schedule lär sig vilka uppgifter som kan göras på helger och vilka som alltid borde schemaläggas under veckan (till exempel, "Avsluta utkast eller "Kolla e-post”).
  • Kommande uppgifter – Har du mycket att göra imorgon men en massa ledig tid på fredag? Smart Schedule försöker balansera din arbetsbörda under kommande 7 dagar därefter.
  • Dina dagliga och veckovisa mål –Smart Schedule kommer att rekommendera förfallodatum för att hjälpa dig nå dina dags- och veckomål. (Läs mer om Karmamål.)

Som med alla AI-drivna funktioner som "lär sig" med tiden så kommer Smart Schedules datumförslag bli mer och mer exakta ju mer du använder Todoist.

Så här får du tillgång till Smart Schedule i din Todoist:

När du omplanerar uppgifter som har förfallit

1. I vyn Idag eller Kommande 7 dagarna, klicka på Planera om förfallna längst upp till höger i din uppgiftslista.
  2. Håll muspekaren över uppgiften och klicka på den grå kalenderikonen till höger, för att redigera det föreslagna förfallodatumet (valfritt).
  3. När du är nöjd med din schemalagda uppgift, klicka på Uppdatera längst ned på listan.

När du lägger till eller omplanerar en enskild uppgift

1. Skapa en ny uppgift eller klicka på den uppgift du vill omplanera.
  2. Klicka på datumfältet till höger om uppgiftsnamnet.
  3. Klicka på det föreslagna datumkommandot längst upp till vänster i datummenyn.
  4. Klicka påspara.

När du omplanerar flera uppgifter

1. I valfri uppgiftsvy, välj flera uppgifter att redigera.
  2. Klicka på Schemalägg i menyn som visas längst upp i din Todoist.
  3. Klicka på Smart Schedule för att se föreslagna förfallodatum för de valda uppgifterna.
  4. Håll muspekaren över uppgiften och klicka på den grå kalenderikonen till höger, för att redigera det föreslagna förfallodatumet (valfritt).
  5. När du är nöjd med din schemalagda uppgift, klicka på Uppdatera längst ned på listan.

När du omplanerar uppgifter som har förfallit

1. I vyn Idag eller Kommande 7 dagarna, klicka på Planera om förfallna längst upp till höger i din uppgiftslista.
  2. Håll muspekaren över uppgiften och klicka på den grå kalenderikonen till höger, för att redigera det föreslagna förfallodatumet (valfritt).
  3. När du är nöjd med din schemalagda uppgift, klicka på Uppdatera alla längst ned.

När du lägger till eller omplanerar en enskild uppgift

1. Skapa en ny uppgift eller håll muspekaren över den uppgift du vill omplanera.
  2. Klicka på datumfältet till höger (när du skapar en ny uppgift) eller kalenderikonen (när du omplanerar).
  3. Klicka på det föreslagna datumkortkommandot längst ned till vänster (när du skapar) eller längst upp till vänster (när du omplanerar) en uppgift.

När du omplanerar flera uppgifter

1. Gå in i markeringsläge genom att använda kortkommandot Ctrl+m eller (om du är i filtrerad vy) klicka på ikonen med tre punkter längst upp till höger och välj Markeringsläge.
  2. Välj uppgiften du vill omplanera.
  3. Klicka på kalenderikonen längst upp.
  4. Klicka på det föreslagna datumkortkommandot längst upp till vänster.
  5. När du är nöjd med din schemalagda uppgift, klicka på Uppdatera alla längst ned.
  1. I vyn Idag eller Kommande 7 dagarna, tryck på Planera om längst upp till höger i din uppgiftslista.
  2. Tryck på valfri uppgift och välj Planera om för att ändra det föreslagna förfallodatumet (valfritt).
  3. När du är nöjd med din schemalagda uppgift, tryck på Uppdatera längst upp till höger.

När omplanerar en enskild uppgift

1. Svep vänster på uppgiften du vill omplanera.
  2. Tryck på Föreslaget för att välja det föreslagna datumet.

När du omplanerar flera uppgifter

1. I valfri uppgiftsvy, tryck på ikonen med tre punkter längst upp till höger och välj Redigera flera objekt.
  2. Välj uppgiften du vill omplanera.
  3. Tryck på kalenderikonen i menyn som visas längst ned i din Todoist.
  4. Tryck på Smart Schedule.
  5. Tryck på valfri uppgift och välj Planera om för att ändra det föreslagna förfallodatumet (valfritt).
  6. När du är nöjd med dina schemalagda uppgifter, tryck på Uppdatera längst upp till höger.

När du omplanerar uppgifter som har förfallit

1. I vyn Idag eller Kommande 7 dagarna, tryck på Planera om längst upp till höger i din uppgiftslista.
  2. Tryck på valfri uppgift och välj Planera om för att ändra det föreslagna förfallodatumet (valfritt).
  3. När du är nöjd med dina schemalagda uppgifter, tryck på Uppdatera längst upp till höger.

När omplanerar en enskild uppgift

1. Svep vänster på uppgiften du vill omplanera.
  2. Tryck på Föreslaget för att välja det föreslagna datumet.

När du omplanerar flera uppgifter

1. I valfri uppgiftsvy, välj flera uppgifter att redigera.
  2. Tryck på kalenderikonen i menyn som visas längst ned i din Todoist.
  3. Tryck på Smart Schedule.
  4. Tryck på valfri uppgift och välj Planera om för att ändra det föreslagna förfallodatumet (valfritt).
  5. När du är nöjd med dina schemalagda uppgifter, tryck på Uppdatera längst upp till höger.

Helt privat och säkert

Vi vet att med dagens teknik är människor med rätta oroade över hur företag använder deras uppgifter - det är vi också! Vi vill vara uppriktiga och tydliga om hur Smart Schedule fungerar:

Alla dina personuppgifter (till exempel när du brukar utföra uppgifter som innehåller ordet "e-post") behandlas automatiskt av Smart Schedule-algoritmen. Det betyder att den aldrig kan nås av någon tjänst utanför Todoist och att den aldrig kan ses av någon av våra medarbetare. Den är fortfarande helt privat och endast din egen.

Alla föregående användardata som används till datumförslag (till exempel, vilka sorters uppgifter folk brukar markera som brådskande) är aggregerad och anonym. Ingen av våra teammedlemmar ser personlig information som kan identifieras och vi delar aldrig dina data med någon obehörig 3:e part utan din tillåtelse .

Läs hela vår integritetspolicy för att få information om hur vi skyddar dina personuppgifter.