Använd inkorgen på bästa sätt

Business

Din inkorg är standardplatsen där nya uppgifter placeras, så att du kan få ut dem ur huvudet snabbare. Sedan kan du komma tillbaka senare och planera vad du ska göra med dem. Det är ett jättebra sätt att få ordning på röran i huvudet, så att du kan koncentrera dig på vad du gör här och nu.

För att lägga till en uppgift i din inkorg, ta närmaste Todoistapp – på datorn, i mobilen, klockan eller annat - klicka eller tryck på plustecknet för att lägga till en uppgift: +, skriv in uppgiftens namn och spara den. Alla uppgifter som inte sparas till ett specifikt projekt kommer att läggas i din inkorg automatiskt.

Se över och töm din inkorg med jämna mellanrum. Ta några minuter varje dag eller vecka, för att gå igenom de uppgifter som har samlats i inkorgen.

Ha som tumregel att om en uppgift tar mindre än 2 minuter att göra - gör den på en gång.

För uppgifter som tar mer tid, flytta dem till dess rätta projekt. Om du kan, lägg till förfallodatum så att du inte glömmer bort att återkomma till dem senare.

På webben, macOS och i datorn kan du dra och släppa uppgifter mellan olika projekt i vänstermenyn.

Var inte rädd för att radera uppgifter från din inkorg. Det är okej om du beslutar att uppgiften inte behöver din uppmärksamhet just nu. Du kan radera uppgiften eller flytta den till ett "En vacker dag"-projekt, för att överväga den lite senare.

Läs mer om inkorgen