Hur man blir av med Windows popupfönster för "säkerhetsinloggning" när man öppnar Outlook

Tillgängligt för:
Bas
Premium
Business

När du öppnat Outlook via ett kalenderflöde i Todoist, så kanske du har sett felmeddelandet här nedan. Såhär tar du itu med det problemet.

Windows_Security.png


Vad är problemet?

Om du lade till ett Todoistkalenderflöde i Outlook förut, när du var Todoist Premium eller -Businessmedlem och du inte längre är det, så kommer inte längre Outlook att kunna ladda din Todoistkalender.

När du loggar in så får du upp ett popupfönster som ber dig att logga in på Todoist. Men även om du försöker logga in, så kommer du inte att få tillgång till flödet, eftersom det bara är tillgängligt för Premium- och Businessmedlemmar.

Hur blir jag av med popupfönstret?

Det finns två sätt att bli av med detta popupfönster:

Metod 1: Förnya din Premiumprenumeration, så att kalenderflödet återaktiveras.

Metod 2: Ta bort Todoistkalendern från Outlook:

  1. I din kalender, i panelen med mappar, högerklicka på namnet på den kalender du vill radera.
  2. Klicka på Radera kalender.
  3. För att bekräfta raderingen, klicka på Ja.
För att läsa mer om hur man raderar kalendrar från Outlook, vänligen använd dig av denna supportartikel från Microsoft: Radera en kalender