Hur du planerar din vecka

Business

Ta en titt på kommande veckan med Kommande-vyn. Där kan du se alla uppgifter som förfaller under de närmsta 7 dagarna (och längre fram), i alla dina projekt. Du kan ändra ordningen på dem så att du får ett schema som funkar för dig. Här kommer några bra tips på hur man gör en veckoöversikt:

Se till att din vecka är görbar. Kanske kommer vissa dagar i veckan att bli lite väl fullmatade med uppgifter. Schemalägg om dem genom att dra och släppa dem till nya datum.

En bra strategi är att schemalägga mindre att göra på torsdagar och fredagar, för att göra plats för uppgifter som du inte hann med tidigare i veckan.

Rensa upp din vecka. Om en uppgift blir för stor för att hinnas med under en vecka, boka om den till veckan efter, med hjälp av genvägen för senareläggning när du schemalägger uppgifter.

Håll ordning på dina tider. Det är skönt att få en känsla för vad du har inbokat, så kan du också planera din vecka därefter. Lägg till en förfallotid på de uppgifter som är tidsberoende och ställ in en påminnelse så att du inte glömmer.

Kom ihåg att se över din kommande vecka varje söndag, genom att lägga till den återkommande veckovisa uppgiften "Veckoplanering".