Använd projekt på bästa sätt

Business

Oavsett om du skriver en bokrecension, gör en inköpslista eller planerar ett bröllop, skapa ett projekt så att du har alla viktiga detaljer sparade på en och samma plats.

Börja med att lägga till uppgifter i dina projekt. När du skapat ett projekt, lägg till varenda relevant uppgift du kommer på. Du bara brainstormar, så det finns inga dåliga idéer. Alla detaljer räknas. Du kan lägga till en uppgift direkt i dina projekt genom att trycka på knappen Lägg till uppgift eller plustecknet, +, i projektet.

När man snabbtillägger en ny uppgift, kan man genast flytta den till ett projekt genom att skriva “#” och sedan namnet på projektet.Project_Quick_Add.gif

Skapa en tidslinje åt dina projekt genom att sätta förfallodatum. En del jobb måste göras nu, medan annat går att vänta med. För att se till att du gör saker i tid, ge varje uppgift ett förfallodatum.

Ställ in förfallodatum genom att skriva datumet i uppgiftsnamnet, som "Idag", "Nästa torsdag" eller "12 mars".

Så snart du har valt förfallodatum, kan du på ett enkelt sätt se vilka uppgifter som är på väg att förfalla i dina projekt:

Håll färskt i minnet det som är viktigast med hjälp av uppgiftsprioritet. Vissa uppgifter är viktigare än andra. Gå igenom dina projekt och ge dina allra viktigaste uppgifter prioritet 1. De blir då röda, så att du inte glömmer. Till övriga uppgifter ger du prioritet 2 (orange), prioritet 3 (gul) och prioritet 4 (vit).

Om en uppgift inte verkar viktig, behöver du inte vara rädd för att ta bort den. Försök hålla projektet så städat som möjligt.

Ordna dina projekt i avsnitt. Om du vill dela upp dina projekt i olika bitar, ordna dem i avsnitt genom att helt enkelt skriva ett kolon i slutet av uppgiftsnamnet.

Sedan kan du dra och släppa uppgifter till valfri plats och göra dem till underuppgifter under varje avsnitt.

Du kan även dra underuppgifter och lägga under vilken annan uppgift du vill.

Läs mer mer om projekt: