Hur man använder sökningar

Business

En sökning är det enklaste sättet att hitta det du vill ha i Todoist. Såhär använder du sökningar för att hitta en uppgift, projekt eller kommentar:

1. Klicka på Snabbsökningsfältet längst upp.
  2. Skriv in det sökord du letar efter.
  3. Du kommer under sökfältet att se några uppgifter som matchar sökordet. När du hittat den uppgift du söker efter, klicka för att öppna den.
  4. Om du inte ser den uppgift du söker, kan du se fler resultat genom att trycka på Enter eller klicka på Visa fler resultat längst ned.
  5. Du kommer då att få upp alla uppgifter som matchar ditt sökord. När du hittat uppgiften du söker, klicka på den för att öppna.
  6. (Valfritt) Om du vill söka igenom uppgiftskommentarer, klicka på panelen Kommentarer längst upp till höger om sökresultatet.
  7. (Valfritt) Om du vill söka igenom slutförda uppgifter, klicka på  Sök bland slutförda uppgifter under sökresultatet.
  1. Tryck på förstoringsglaset längst upp till höger.
  2. Skriv in det sökord du letar efter.
  3. Du kommer då att se alla uppgifter, projekt och kommentarer som matchar ditt sökord. När du hittat det du söker, tryck på det för att öppna.
  4. Om du inte hittar det du söker, tryck på flikarna UppgifterProjektKommentarer, Etiketter (Premium), eller Filter (Premium) här ovan, för att se alla sökresultat för respektive kategori.
  5. När du hittat det du söker, tryck på det för att öppna.
  1. Svep uppifrån och nedåt för att ta fram sökfältet.
  2. Skriv in det sökord du letar efter.
  3. Du kommer då att se alla uppgifter, projekt och kommentarer som matchar ditt sökord. När du hittat det du söker, tryck på det för att öppna.
  4. Om du inte hittar det du söker, tryck på flikarna UppgifterProjektKommentarer, Etiketter (Premium), eller Filter (Premium) här ovan, för att se alla sökresultat för respektive kategori.
  5. När du hittat det du söker, tryck på det för att öppna.
  1. Tryck på förstoringsglaset längst upp till vänster.
  2. Du kommer under sökfältet att se några uppgifter som matchar sökordet. När du hittat den uppgift du söker efter, klicka för att öppna den.
  3. Om du inte ser den uppgift du söker, kan du se fler resultat genom att trycka på Enter eller klicka på Visa fler resultat längst ned.
  4. Du kommer då att få upp alla uppgifter som matchar ditt sökord. När du hittat uppgiften du söker, klicka på den för att öppna.
  5. (Valfritt) Om du vill söka igenom uppgiftskommentarer, klicka på panelen Kommentarer längst upp till höger om sökresultatet.
  6. (Valfritt) Om du vill söka igenom slutförda uppgifter, klicka på  Sök bland slutförda uppgifter under sökresultatet.
Få snabba sökresultat genom att skriva din sökfråga direkt i sökfältet. Till exempel, pröva att skriva idag & p1 för att se alla uppgifter med prioritet 1 som förfaller idag.

Förfina din sökning

Om du inte hittar det du söker, kan du förfina ditt sökresultat med datum, prioritetsnivå, projekt eller genom att använda sökfrågor i din sökning. Du kan till exempel skriva 7 augusti direkt i sökfältet, för att se alla uppgifter som förfaller den 7 augusti. Här följer några fler exempel:

Sökning

Resultat

7 augusti

Uppgifter som förfaller 7 augusti

Idag & p1

Uppgifter med prioritet 1 som förfaller idag

Kommande 31 dagarna

Uppgifter som förfaller inom 31 dagar

7 januari

Uppgifter som förfaller 7 januari

Imorgon & p3

Uppgifter med prioritet 3 som förfaller imorgon

@väntar

Uppgifter med etiketten @väntar

Etikett:väntar

Uppgifter med etiketten @väntar

30 dagar

Uppgifter som förfaller inom 30 dagar

Tilldelat till:Johan Svensson

Uppgifter tilldelade till Johan Svensson

När du ser på dina sökresultat, kan du slutföra uppgifter och boka om dem som vanligt. På iOS och Android sveper du bara till höger för att slutföra eller sveper till vänster för att boka om uppgiften.

Hur man söker efter slutförda uppgifter

Ibland behöver man kolla en gång till på något som man redan avslutat. Såhär söker du efter dina slutförda uppgifter:

1. Skriv ett nyckelord i sökfältet Snabbsökning längst upp och tryck på enter.
  2. Längst ned i sökresultatet klickar du på Sök bland slutförda uppgifter.
  3. Nu får du upp alla slutförda uppgifter som matchar ditt sökord.
  4. Du kan även ändra status till ej slutfört på dem som vanligt, eller läsa kommentarerna.
  1. Öppna Todoist och dra uppifrån och nedåt för att ta fram sökfältet.
  2. Skriv in ett sökord och tryck på enter.
  3. Längst ned i sökresultatet klickar du på Sök bland slutförda uppgifter.
  4. Nu kan du se alla slutförda uppgifter som matchar ditt sökord. Du kan även ändra status till ej slutfört genom att svepa till höger, eller radera uppgiften permanent genom att svepa till vänster.
  5. Du kan även trycka på valfri slutförd uppgift i sökresultatet, så kommer du till projektet som den tillhör.
  1. Öppna Todoist och tryck på förstoringsglaset längst upp till höger, för att ta fram sökfältet.
  2. Skriv in ett nyckelord.
  3. Längst ned i sökresultatet klickar du på Sök bland slutförda uppgifter.
  4. Nu kan du se alla slutförda uppgifter som matchar ditt sökord. Du kan även ändra status till ej slutfört genom att svepa till höger, eller radera uppgiften permanent genom att svepa till vänster.
  5. Du kan även trycka på valfri slutförd uppgift i sökresultatet, så kommer du till projektet som den tillhör.
Om du använder Todoist Premium, kan du förfina din sökning på slutförda uppgifter med kriterier såsom projekt eller datum, med hjälp av filterförfrågningar som “idag” eller “#jobb” i din sökning. Detta finns endast tillgängligt på Windows, iOS och Android men kommer snart även till webb och macOS.